Diskuze

Neužijete si už ani ve Francii. Vaří tam z pytlíku stejně jako u nás

Sci-fi gumová kuřata z komedie Křidýlko nebo stehýnko s Louisem de Funèsem se přenesla do současné francouzské reality. V boji proti vaření z pytlíku a ohřívání jídel v mikrovlnce dokonce zasahuje vláda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kristova_noha

3. 11. 2011 21:26
Správná česká socka sežere

i vlastní lejno. Ani ohřáté už být nemusí... :-/

0 0
možnosti

Cens0r

26. 10. 2011 7:28
Česká kuchyně

Česká kuchyně také bývala vyhlášenou, leč dneska jí za hranicemi nikdo nezná....Aby jo, když ji neznáme ani sami....

0 0
možnosti

Horskamys

26. 10. 2011 9:03
Re: Česká kuchyně

Co je "česká kuchyně" ? Smažák ?

0 0
možnosti

George63

25. 10. 2011 19:53
no a?

Já taky vařím z pytlíku a jak mi chutná... ovšem cena by měla být dle toho, teda dle těch pytlíků z krámu!

0 0
možnosti

janduben

25. 10. 2011 19:58
Re: no a?

ty pytliky z kramu, to je drahe nic, hlavni slozky glutamat, sul, skrob a susena korenova zelenina, nema v podstate zadny smysl toto jist

0 0
možnosti

all_the_way

25. 10. 2011 19:43
Problém je také v tom

že současní Francouzi nejsou úplně titíž lidé, jako byli Francouzi před 40 lety. A to jak kulturně, tak etnicky.

1 0
možnosti

Benito Juarez II.

25. 10. 2011 20:07
Re: Problém je také v tom

Aby nám zase nějaký nácíček neopomenul připomenout, jak to s tou Evropou jde z kopce!

0 0
možnosti

loupeživý baron

25. 10. 2011 19:09
Problém je opravdu v tom, že zaměstnanci jsou drazí

A to jak kvůli daním, tak z velké části kvůli regulacím. Najmout zaměstnace je horor a tak není s podivem, že nezaměstnanost je tak vysoká, jaká je. A nezamýšleným důsledkem není jen nezaměstnanost, těch je celý řetězec.

Lze tedy s úspěchem říci, že nekvalitní polotovarová a mražená jídla v restauracích jsou nezamýšleným důsledkem státních politik.

0 0
možnosti

sudy13

25. 10. 2011 14:53
pokud se nepletu

jde o pytlíkový system "sous vide" (nevím, jestli to mam spravne napsany). Jídla se navaří podle nejpřísnějších norem a postupu a pak se nabali do sacku, zavakuuje a zamrazí. Spotřebitel to v klidu necha v lednici rozmrazit a pak cca cely pytlík s porcí vlozí na cca 10 minut do vrouci vody, v mikrovlnce to jde taky, ale prece velky sefkuchar nebude varit v mikrovlnce.:-) V praxi jsem se s tím setkal v Anglii v hotelu, kde jsem byl sefkuchar a nas hotel koupila francouzská sít hotelu. Byť jsme si ekonomicky vedli velmi dobre s porovnanim s ostatníma hotelama, tak abysme zachovali standart, museli jsme varit pytliky. Bylo to pro nas sice o dost jednodussi, ale clovek se tam v gastronomii rozhodne vic nenaucil, pilovali jsme jen techniku, jak to vyklopit na talir. Takto jsme "varili" napr. kureci kari, jehnečí kolinko, bucek i nejake dezerty. Nebylo to chutove spatny, ale čísnici meli zákaz řict hostum, jak se v kuchyni vari...

0 0
možnosti

Martiii3

25. 10. 2011 18:19
Re: pokud se nepletu

A co to bylo za hotel? At vim kam nemame chodit jist :) Pro me nejhorsi ze vseho zatim bylo kdyz jsem si v jednom hotelu objednala room service k snidani michany vejce a donesli mi nakou zlutou brecku udelanou z prasku fuuuj, jsem si myslela ze si snad delaj srandu - a taky mlzili - nechteli o tom nic rict a tak jsem si musela specificky vyzadat normalni michany vejce, ktery mi teda nakonec na druhej pokus udelali. Myslim ze to byl Landmark - slusnej staroanglickej hotel s tradici, takze tam bych to teda fakt necekala.

0 0
možnosti

nejchytrejsi

25. 10. 2011 12:55
instatni potizisti

rano jsme vstali do bytu plnyho lamina, pak se v plastovym aute transportovali do kanclu s virtualni praci, kde utloukame cas nad instatnima clankama vo fr kuchtikach, ale jidlo chceme skutecny, z pravyho masa ;-D

0 0
možnosti

LH_LH

25. 10. 2011 12:44
Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

většina jídel na jídelním lístku oplývá italskými názvy. Za cca 150 - 200 Kč dostanete vpodstatě rychlovku, kterou se odbýváte, když doma není čas :o) Skoro vždy se skládá z obyčejných uvařených testovin, kuřecího masa (jediné maso, které zvládne i nekuchař) a aby se tomu dodala nějaká chuť, tak sýrová omáčka, popř. se smetanou. Různá jídla se liší drobnou obměnou masa a zeleniny. A přitom bych kolikrát dala přednost běžnému jídlu, normální porci a z běžných surovin.

0 0
možnosti

Benito Juarez II.

25. 10. 2011 20:08
Re: Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

Pizza je normální fastfood, akorát po italsku,

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

25. 10. 2011 9:46
já jsem si ani doteď ve Francii

zrovna dvakrát neužila, takže to bude beze změny ;-D

0 0
možnosti

quagaar

25. 10. 2011 10:07
Re: já jsem si ani doteď ve Francii

nj, tak ono třeba v Paříži vlézt do Latinský čtvrti a dostat všude jen suchej plátek s hranolkama člověka dost otráví. V tomhle si třeba s českou gastronomií nemaj co vyčítat. Za jídlem tam holt člpvěk musí někam extra, coby běžný turista, který potřebuje oběhnout pamětihodnosti, si moc nepošmákne..

0 0
možnosti

AAA2

25. 10. 2011 9:38
Pohlreicha na ne :)

Rikat merde misto vole se snad nauci ;-D

3 0
možnosti