- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
co má doma každý, kdo rád vaří. Kousky papírků s vyzkoušenými a úspěšnými recepty získanými po ochutnávce i někoho, nebo jen odposlechnuté, či někde vyčtené a vyzkoušené. Obrovské kuchařky, nacpané kouzelnými obrázk je něco jako scifi či fantasy. Možná 1/10 vyzkoušíte a snad 1/10 z otestovaného se dostane do vaší kuchařky. Tedy celkem tak 1-3 recepty z kuchařky a nakonec zjistíte, že jste o tom už někde slyšeli.
Hromadit podobné kuchařky v podstatě nemá smysl (leda jako dárek za trest). Stejně se v nich recepty opakují, či jsou jisté malé obmněny. To už spíše si pořídit nějakou specilizovanou kuchařku profesionála, nebo se pozeptat známých na radu, či juknout na net.
"...Z některých receptů až příliš čiší řecký, arabský nebo rakouský vliv. Uvítala bych spíše oprášení starých českých poctivých receptů. Baví mě moderní podoby klasických domácích surovin, třeba máku, švestek a husího sádla, nakombinované společně v muffinech."
MUFFIN? To je teda český jako brno!!! Tam rozhodně žádnej zahraniční vliv nevidím
že se doporučuje zařadit rajčata do jarní - letní kuchařky místo podzim-zima . Já si teda myslím, že hlavní sezónou rajčat u nás je srpen - září (momentálně konzumuji poslední uskladněná vlastní čerstvá rajčata ) takže si myslím, že sezónnímu zařazení rajčat se sotva dá něco vytknout. V případě konzervovaných rajčat je otázka vhodné sezóny naprosto nepodstatná.
Permazán? Losos? Opravdu produkty našich farmářů!!!
Ani bych se nedivil. Jeden "farmář" se mi chlubil tím, jak sýry a zeleninu nakupuje v akci v supermarketech a pak to na trhu prodává za několikanásobnou cenu jako vlastní výrobek. Lidi se o to můžou porvat a pochvalují si jak je to výtečné, narozdíl od těch supermarketových chudinek.
Odůvodnit tisíce výtek tím, že mi něco nechutná, že to nemám rád, že jsem čekal něco jiného atp., to vše ukazuje, že autorka absolutně neví, že cílem recenze je popsat recenzované dílo, nikoli podstrčit s nesmírným sebepřeceněním čtenáři vlastní choutky a nechuti (obvykle jsou čtenáři naprosto lhostejné). Zvlášť nejapná je výtka, kdy kniha vyšla. Ony se ty knihy s koncem sezóny farmářských trhnů nerozplynou: trhy budou napřesrok zas.
Paní Michopulu se tak pěkně vrací její vlastní nejapnost, s níž hodnotila polní konzervy americké armády, u kterých prvním účelem opravdu, ale opravdu není potěšit mlsné jazýčky pražských dámiček. Tím ovšem nesoudnost autorky této "recenze" rozhodně omluvena není.
kuchařku Jak se vaří u Šroubka od pana Karla a Berty Šroubkových. V době, kdy tuto kuchařku psali (1935), jiné než farmářské trhy neexistovaly a recepty jsou naprosto excelentní
Teda nezlobte se, ale to je nadpis článku jak stehno. Furt čekám, kdy se bude vařit z much a ono furt nic...
Jj, taky jsem se vyděsil, že maj červi z EU další zastánkyni
...aha, ta kdysi psala do nějaké gastronomické rubriky idnes. Po několika článečcích typu : "mouka je bílá a sype se,
voda teče, my máme mísu, je my se máme" přestaly být tyto informace nezajímavé. To, že vydala kuchařku mě ani nepřekvapuje. Je to jen prostým pokračováním předchozího. A teď obecně. Občas mám pocit, že některé recepty si někteří "autoři (ky)" jen vymýšlí, aby byly zajímavé, ale nerealizují je. Jedlé možná budou, pokud budou jedlé suroviny, když opomenu jejich kombinace. Více kuchařek od pejsků a kočiček přeji...
především šéfredaktorka Apetitu, to ji myslím kvalifikuje dostatečně :-))
sedlák, rolník, zemědělec, polnohospodář, hospodář, statkář, velkostatkář, záhumenkář, jezedák... a určitě jsem na něco zapomněl.... ale farmář? Co to je, to tu nikdy nebylo... wow!!!
A co ti na tom vadí? Čeština má stovky přejatých slov,.. to má být pokus o národní obrození číslo dvě? Místo elektřiny máme říkat mlno?