Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: V kuchyni jsem nervóza stará, konstatuje Pohlreich v Chicagu

"Je úžasný, že přesah českýho hnusnýho jídla se dostal až do Chicaga," neodpustí si známý šéfkuchař sarkastickou poznámku při své záchranné misi v české čtvrti na periferii amerického velkoměsta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ODSCSSD 5

jako ten hambac co si dal v ty jidelne k snidani

v CR nedostanete pomalu ani v luxusni restauraci....

0/0
11.11.2011 11:21

pá_ja

Nejnudnější

díl z celé série.

Kritika jen obecná, neřekl, co je špatně, na druhou stranu když dělal tu kulajdu, tak vlastně nebylo vidět, co dělal jinak, kromě toho ,že přidal smetanu a kopr nakonec. Půlka pořadu byl v podstatě cestopis a plky emigrantů. Těch už jsme se za těch 20 let naposlouchali dost.

0/0
11.11.2011 8:54

holydance

Re: Nejnudnější

a to víš, že jo....

0/0
11.11.2011 11:11

Achille Volfoni

ale ta potetovaná holka...

...R^:-P

0/0
11.11.2011 8:41

killian

.....

No, mně osobně se tenhle díl hlavně líbil kvůli tomu, že tam bylo celkem pěkně ukázáno Chicago. Co mi akorát vadilo bylo, že Pohlreich byl až hodně nekritický k americké kuchyni. Myslím si, že kdyby dostal podobná smažená jídla v České republice, tak bude dělat skandály, že to nebude jíst. Pokud to ale bylo v jů es éj, tak si na to ještě dal dokonce i jinak jeho nenáviděný kečup a mlaskal jak je to výborné. Dle mého názoru měl jít spíše do normální restaurace, kde se nevaří podobné fast food blafy a ukázat příklad restaurace, jak by si to představoval v České republice. Jinak z těch všech hospod co jsem viděl byla tahle asi to nejhorší, jelikož ty jídla vypadala nechutně už v televizi. Je pravda, že nakonec už ta kuchyně vypadala dobře

0/0
11.11.2011 1:08

Achille Volfoni

Re: .....

mýlíte se....Pohlreich neměl důvod být kritický.Kdo v USA byl a měl možnost si dát,jak říkáte,ty "blafy....tak mu dá za pravdu.Ona ta jídla jsou skutečně velmi dobrá,poctivě připravená a z čerstvých surovin.Tam to není jak tady,že bába za oknem vytáhne z mrazáku český "hamburger" a flákne ho na 2 minuty do mikrovlnky.

Jasně,najdou se tam i výjimky.Ale jsem rád,že pan Pohlreich včera ukázal,že USA není jen o McDonaldu a,že můžou existovat i velmi kvalitní fast foody.

Mimochodem stačí se podívat na "Vášnivého jedlíka",který běží každý den na Spektrumu.Při pohledu na sandwich,připravený ze 3 druhů kvalitního masa a čerstvé zeleniny...se sbíhají sliny každému.Na takovém žrádýlku není jediná chyba.

0/0
11.11.2011 7:09

eterson

Re: .....

Man VS Food.

Fakt výborný pořad. Sice ty přežírací porce na čas moc nemusím, ale dokazuje to, že i v obyčejném "Bistru" se dá opravdu vařit velmi chutně bez pompézností atd. Navíc se mi strašně líbí, jak tam někteří drží rodinou tradici a recepty. To je fakt parada.

Jen dodám, že ono by to šlo i u nás. Jenže nikdo Vám, za tak kouzelný sandwich prostě nedá 200,-. Za special burger Vám nikdo u nás nedá 250,- (možná tři lide za den)

Prostě ceny těchto pokrmů v USA jsou k poměru hodinové mzdy OK. U nás to tak není. I ceny vstupního materiálu jsou jinde. Kvalitní hovězí je u nás prostě drahé. Proto tady pořád jsou a budou mleté kopýtka v žemli za 43,- :-(

0/0
11.11.2011 12:40

veskawesi

best dil ever

jestli tohle mela byt tecka, tak se povdla. prebila vsechny predchozi serie.

mimochodem, amerika best ever taky

0/0
10.11.2011 23:29

Santii

Sorry

Tohle byl snad nejhorší díl co jsme viděl. Z.P. uznávám co by kuchaře, ale v tomhle dílu se u něj na 100% ukázalo, že to není žádný patriot. Nechápu co se svými názory na ČR a lidi kolem tu ještě dělá..Rv

0/0
10.11.2011 22:58

veskawesi

to si delas prd...l

to by mel byt hrdy na spoluziti s nekym, kdo ma nazory jako ty...?

0/0
10.11.2011 23:30

Santii

Re: to si delas prd...l

Jelikož od něj v každé druhé větě slyším, že to tu stojí za h.... a ať všichni co můžou utečou, tak se nediv, že to píšu.

Pokud chci být Čech a chci tu pracovat nebo podnikat, tak nebudu půlku života remcat, že všude jinde je to lepší a tady je to k ničemu.

0/0
11.11.2011 10:28

mpes4

Re: to si delas prd...l

ale on má pravdu. Vytáhni paty někam do ciziny, zkus víc států. nejezdi tam jenom na dovolenou, za 10 dní nic moc nepoznáš. Věř mi, že ty přechody z ciziny zpět do čr jsou někdy hodně těžký...

0/0
11.11.2011 13:30

veskawesi

Re: to si delas prd...l

presne.

kdyz je clovek chvili venku a pak se vrati sem, ceka tezkej kulturni sok. jak to vysvetlit...

je to jako kdyz se najednou vratite a zijete v medu. vsechno je tu takove upatlane, pomale... marne hledam slova

je to jako kdyz zijete v Praze a nejednou se stehujete do Bruntalu...to vam proste padne brada dolu

0/0
11.11.2011 16:07

síma25

Re: to si delas prd...l

Je to taková hořko-sladká směsice pocitů, taková životní tragikomedie... Člověk se na jedné straně těší na staré kamarády, rodinu, hospodu na rohu a výlety do nejbližšího lesa a současně člověk zažívá pocit deziluze, protože jak byl pryč, spoustu toho každodenního marastu zapomněl a svou domovinu si ve vzpomínkách možná taky kapku zidealizoval a o to tvrdší srážka s realitou ho čeká. A pak už záleží jen na tom, jak moc člověk v cizině zapustil kořen a jaké si tam vytvořil sociální vazby, protože pokud ty jsou, většinou srdce i rozum zavelí návrat. Ten, kdo má ale všechny důležité lidi tady je uvěznený v pozici "stojí to tu za vyliž, ale bez rodiny/přátel žít nemůžu..." Syndrom některých emigrantů - nakonec nejsou šťastní ani tady, ani tam.

0/0
12.11.2011 23:36

ScoutX

Re: to si delas prd...l

Jestli ono to není tim, že zatim co tam emigrant využívá toho co si vybudovali jiní, tak tady se musí na tom ještě tvrdě zapracovat a do toho se nikomu nechce. Jak typické. Ještě, že mladší generace to už vidí jinak a dokáže vidět i ty věci na které Čech může být opravdu hrdý a ne jen to na co je možné nadávat. Mladí dnes ví, že nadávat se může ale dělat se s tím něco musí. To ti starší ročníky už zdá se na tuto práci dávno rezignovali a hledají útěchu v cizině, kde si podobným vývojem už dávno prošli tamní občané a kde je dnes jejich snahu možno jen snadno konzumovat.

0/0
14.11.2011 11:51

strasakvzeeeli

No

tady pivo nezabere.Přes moře přežije cestu jen produkt chemičky a to je pak fakt jedno.Krajani budou spokojený a amíkům je to jedno.Apropos tahle série,byla točená kvůli tomuhle dílu asi.Si tak myslim.

0/0
10.11.2011 21:52

Dusan321

Na Ameriku je to v pohode

Vzhledem k tomu jak zoufala je uroven gastronomie v USA, tak verim ze i s hnusnymi jidly mohou velice dobre uspet. Ja se vzdycky zpatky do Cech nejvice tesim na to, az si zajdu do nejake slusne hospudky a konecne se po dlouhe dobe zase poradne najim.

0/0
10.11.2011 12:18

sykora1979

Poslední slovo

článku. Škoda. Škoda je dobrého člověka

+1/0
10.11.2011 11:53

El ChupaNibre

To vypípaná slova jsou opravdu překrásná...

...hlavně když se pípnutí ozve vždy až po jejich vyslovení;-D

+1/0
10.11.2011 10:48

ivan.ivan

ivan.ivan

Číšnice....to je teda ksycht....

0/0
10.11.2011 10:30

Duke._._Nukem

Re: ivan.ivan

nahodou,mi pripada sympaticka a to mi fsici rikaji,ze jsem moc vybiravy....:-)

0/0
10.11.2011 17:35

Leontynka 73

souhlasím.

0/0
10.11.2011 9:46

Leontynka 73

Re: souhlasím.

Mně je pan Pohlereich taky sympatický, taky bych ho ráda měla z šéfa. Umí , rozumí svému řemeslu , přiučí se člověk , jen musí dělat, což mi nevadí....výborná deviza do budoucnosti A konečně šéf co něco umí a nejen kecat.R^

+2/0
10.11.2011 9:50

oprasnik

rondon

Jak se podle autora váže rondon?

+1/0
10.11.2011 7:35

jidany

Re: rondon

;-D;-D;-D;-DR^

0/0
10.11.2011 10:13

Prngr1

Re: rondon

jako zástěra, né?

0/0
11.11.2011 11:43

Carmel Tel

Konec?

To snad nie..!?

0/0
10.11.2011 6:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.