- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
muzete mi nekdo poradit, jak vyrobit kvasek a jak se pouziva?
kvásek je droždí + trocha mouky + voda, nechá se vzejít (udělá nakynuté řídké těstíčko), přidá se do těsta a to pak nakyne. Kvas je jenom mouka (asi nejčastěji žitná) + voda, vzejde to samo, jenom se musí pravidelně dokrmovat (přidávat vodu a mouku). Funkce je stejná, díky kvasu vykyne těsto. Jenom to trvá trochu déle než s droždím. Obojí je možné kombinovat
Peču chleba obden, používám obyčejnou hladkou mouku z obchodu, nevim proč bych měla používat jinou, navíc drahou, obyčejná voda, olej, sůl, kmín ...těsto uhněte multifunkční mikrovlnka (ne nebyla drahá, proto jsem ji koupila), po vykynutí na plech do pecnu, potřít vejcem osolit okmínovat a šup do trouby ... chleba milionovej, když ho dělám brzo odpoledne nestíhám ho bránit před manželem jak je výbornej a jak voní po celym domě i tchýně závidí Taková klasika a ještě na to musej robit článek s odborníkem na chleba co chleba snad nikdy neudělal ...
Pri prvnim peceni v domaci pekarne se chleba propadl, takze jsem prestal pouzivat program normalni (3 hodiny) a misto toho jsem dal quick ( 2 h ) a od te doby mam vsechny chleby krasne.
Takže borec má drahou pekárnu jen ha hnětení těsta, jo??? Trochu praštěný...
ani ne pekarna vyjde levneji nez robot a chleba v pekarne nema "krupavou kurcicku"!
...doma pečeme chleba v troubě obden. Mouku kupujeme obyčejnou, polohrubou (dostání v běžném obchodě, proč zbytečně kupovat nějakou speciální?), kterou neprosíváme (proč to dělat?). Ručně umícháme, přidáme k dochucení třeba dýňové semínka, sezam atd. a dáme hodinu vykynout a na hodinu upéct. Chleba je vždy pěkně velký, křupavý a chutný. Pekárna je na tom podobně, akorát si ušetříte práci. Autor článku neví o pečení chleba vůbec nic
"Rozhodně bych na pečení chleba nepoužíval obyčejnou mouku,
ale vybral bych druh označený jako chlebová," radí Tomáš Konopka, šéf
českého mezinárodního kuchařského týmu. Čím si pane Konopko myslíte, že
pekly ty naše prababičky, nějakou speciální moukou než obyčejnou Tomu říkam člověk na svém místě...
kde koupit v CR pre web domaci pekarnu abych mohl platit kartou online a poslali mi ji do zahranici? Nemyslim tim Slovensko, par tydnu uz takoveho prodejce hledam, ale zahranici konci pro vsechny na Slovensku :-/ Jde mi o pekarnu Eta Vital Duplica. Dik
poradim vam zcela uprimne z vlastni zuksenosti, ze takovehle mensi pristroje (a vlastne i vetsi) se rozhodne nevyplati kupovat jinde nez bydlite. Navic jsou ceske stroje beztak vetsinou licence. Pristroje kuchynske=ponejvice okopceny italsky original a jeste k tomu mnohdy uz vysle typy.
je vidět, že to psa oprvdu odborník.... když nevíte, proč se prosívala, tak se zeptejte Vaší babičky... dobré vysvětlení odborníka
Předpokládm, že se prosívala hlavně proto, aby v ní nebylo něco, co tam nepatří.
Z drozsi chleba neupecete, z drozdi upecete leda buchtu ...
chleba se pece z kvasku.
Však to v článku je, chce to jen hledat;-)
Dneska jsem vyšel ven, podíval se na oblohu a radím, dnes přidejte víc kvásku.
davam suroviny do pekarny opacne (voda, vajicko az jako posledni) a vzdy se vse krasne spojilo a chleba byl bez zmolku atd...
Já taky, kdyř dám napřed vodu, vůbec se to nepromíchá