Diskuze

Osm triků, aby se vám domácí chleba vždycky povedl

Abyste slavili s domácím chlebem úspěchy, nezapomeňte přesít mouku, použít jen čerstvé kvasnice. A počítejte s tím, že na žitný chleba budete muset použít kvásek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HancickaP

20. 11. 2011 17:21
kvasek

muzete mi nekdo poradit, jak vyrobit kvasek a jak se pouziva?

0 0
možnosti

roedor

21. 11. 2011 10:27
Re: kvasek

kvásek je droždí + trocha mouky + voda, nechá se vzejít (udělá nakynuté řídké těstíčko), přidá se do těsta a to pak nakyne. Kvas je jenom mouka (asi nejčastěji žitná) + voda, vzejde to samo, jenom se musí pravidelně dokrmovat (přidávat vodu a mouku). Funkce je stejná, díky kvasu vykyne těsto. Jenom to trvá trochu déle než s droždím. Obojí je možné kombinovat;-)

0 0
možnosti

Iva B.

18. 11. 2011 17:28
Peču obden...

Peču chleba obden, používám obyčejnou hladkou mouku z obchodu, nevim proč bych měla používat jinou, navíc drahou, obyčejná voda, olej, sůl, kmín ...těsto uhněte multifunkční mikrovlnka (ne nebyla drahá, proto jsem ji koupila), po vykynutí na plech do pecnu, potřít vejcem osolit okmínovat a šup do trouby ... chleba milionovej, když ho dělám brzo odpoledne nestíhám ho bránit před manželem jak je výbornej a jak voní po celym domě i tchýně závidí ;-D Taková klasika a ještě na to musej robit článek s odborníkem na chleba co chleba snad nikdy neudělal ...

0 0
možnosti

PrezdivkaJizExistuje

18. 11. 2011 22:33
Re: Peču obden...

R^

0 0
možnosti

calypsol

18. 11. 2011 15:18
doba pripravy

Pri prvnim peceni v domaci pekarne se chleba propadl, takze jsem prestal pouzivat program normalni (3 hodiny) a misto toho jsem dal quick ( 2 h ) a od te doby mam vsechny chleby krasne.

0 0
možnosti

RAT

18. 11. 2011 15:26
Re: doba pripravy

mels hodne vody (ridke testo), pak je usak!

0 0
možnosti

PetrP7

18. 11. 2011 14:46
Osobně nemám rád "kostkovaný" tvar

Takže borec má drahou pekárnu jen ha hnětení těsta, jo??? Trochu praštěný...;-D

0 0
možnosti

RAT

18. 11. 2011 15:27
Re: Osobně nemám rád

ani ne pekarna vyjde levneji nez robot a chleba v pekarne nema "krupavou kurcicku"! Rv

0 0
možnosti

Fiksem

18. 11. 2011 12:24
To jsou zase rady...

...doma pečeme chleba v troubě obden. Mouku kupujeme obyčejnou, polohrubou (dostání v běžném obchodě, proč zbytečně kupovat nějakou speciální?), kterou neprosíváme (proč to dělat?). Ručně umícháme, přidáme k dochucení třeba dýňové semínka, sezam atd. a dáme hodinu vykynout a na hodinu upéct. Chleba je vždy pěkně velký, křupavý a chutný. Pekárna je na tom podobně, akorát si ušetříte práci.  Autor článku neví o pečení chleba vůbec nicRv

0 0
možnosti

Fiksem

18. 11. 2011 12:25
Re: To jsou zase rady...

"Rozhodně bych na pečení chleba nepoužíval obyčejnou mouku,

ale vybral bych druh označený jako chlebová," radí Tomáš Konopka, šéf

českého mezinárodního kuchařského týmu. Čím si pane Konopko myslíte, že

pekly ty naše prababičky, nějakou speciální moukou než obyčejnou? Rv Tomu říkam člověk na svém místě...

0 0
možnosti

petr_leicester

18. 11. 2011 10:37
poradi nekdo

kde koupit v CR pre web domaci pekarnu abych mohl platit kartou online a poslali mi ji do zahranici? Nemyslim tim Slovensko, par tydnu uz takoveho prodejce hledam, ale zahranici konci pro vsechny na Slovensku :-/ Jde mi o pekarnu Eta Vital Duplica. Dik

0 0
možnosti

Stanea

18. 11. 2011 11:03
Re: poradi nekdo

poradim vam zcela uprimne z vlastni zuksenosti, ze takovehle mensi pristroje (a vlastne i vetsi) se rozhodne nevyplati kupovat jinde nez bydlite. Navic jsou ceske stroje beztak vetsinou licence. Pristroje kuchynske=ponejvice okopceny italsky original a jeste k tomu mnohdy uz vysle typy.

0 0
možnosti

Mispulda

18. 11. 2011 9:48
opravdu odborné vyjádření

je vidět, že to psa oprvdu odborník.... když nevíte, proč se prosívala, tak se zeptejte Vaší babičky... dobré vysvětlení odborníka

2 0
možnosti

mamina2

18. 11. 2011 15:31
Re: opravdu odborné vyjádření

Předpokládm, že se prosívala hlavně proto, aby v ní nebylo něco, co tam nepatří.

1 0
možnosti

Richard Kába

18. 11. 2011 9:24
Drozdi ...

Z drozsi chleba neupecete, z drozdi upecete leda buchtu ...

chleba se pece z kvasku.

0 0
možnosti

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

18. 11. 2011 9:30
Re: Drozdi ...

Však to v článku je, chce to jen hledat;-)

0 0
možnosti

Mražená spermie

18. 11. 2011 9:04
***

Dneska jsem vyšel ven, podíval se na oblohu a radím, dnes přidejte víc kvásku.

0 0
možnosti

dodo-dodo

18. 11. 2011 8:41
opacny postup

davam suroviny do pekarny opacne (voda, vajicko az jako posledni) a vzdy se vse krasne spojilo a chleba byl bez zmolku atd...

0 0
možnosti

bubla

18. 11. 2011 12:02
Re: opacny postup

Já taky, kdyř dám napřed vodu, vůbec se to nepromíchá

0 0
možnosti