Diskuze

Čeští vědci vyvinuli krmivo pro Superkapry, mají zdravější maso

Vědci z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích vyvinuli krmivo pro kapry, po němž má maso zvýšený obsah prospěšných omega 3 mastných kyselin. Na trh přijdou takto vylepšení kapři už letos na Vánoce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lev___z___Rožmitálu

4. 12. 2011 19:32
kapr je výborná ryba

ti co na ní nadávají jsou většinou trubky co si někde přečetli že to není nóbl a tak to nežerou

jednou jsem měl možnost jíst kapra z novýho rybníka a musím říct že to bylo nic moc takové bez chuti

ono když to maso nemá takový ten správný bahenní odér tak to není ono

takže kapr!!VR^ už se tším na vánoce sežeru zase nejmín 5 řízků jako loniVR^

0 0
možnosti

persona-non-grata 2

26. 11. 2011 11:37
A bude to český pangapr

:-P

0 0
možnosti

děteněkam

24. 11. 2011 17:01
Kapra mám rád,

Ale toho vylepšeného si sežerte sami.

0 0
možnosti

l.g

24. 11. 2011 15:27
Marketing

Zase někdo vymyslel, jak ještě lépe prodat hlupákům hnusnou rybu.

0 0
možnosti

Achille Volfoni

24. 11. 2011 15:36
Re: Marketing

a copak jíte vy.....labužníku?Rv

0 0
možnosti

pufina

24. 11. 2011 13:31
když jsem tohle viděla v tv

první co mě napadlo bylo, jestli se takhle nedají prodat i kapříci "obyčejní".Ono na nich vně bude vidět že jsou zvlášť krmeni?:-/

0 0
možnosti

děteněkam

24. 11. 2011 17:02
Re: když jsem tohle viděla v tv

Chuť je stejná, tedy budou všichni vylepšení!

0 0
možnosti

Psychor - detoxikovaný

24. 11. 2011 13:03
Nejlepší ryba je stejně hovězí

;-D

0 0
možnosti

řešení

24. 11. 2011 12:43
Ňam ňam kapr

:-)

0 0
možnosti

blikanec

24. 11. 2011 12:42
Třeboňský kapr

Kapra jsem dlouho neměl, ale v nějaké knížce o historii rybářství v Čechách jsem četl, že Jakub Krčín z Jelčan zakládal velmi chytře rybníky na místech, kde je bláto a kde poté žijí červi, které jsou pak potravou pro kapry. Červ je vysoce hodnotná bílkovina, takže je to pro kapra lepší potrava, než když se mu hází kukuřice a jiné zemědělské odpady. Problém pak je, že kapr je pak cítit od bahna, což by se ale mělo dostatečně dlouhým pobytem v sádkách u rybníků vyřešit. Nevím, jak to dělají dnes, ale krmit ryby nekvalitní stravou není moc dobré.

Pokud si koupíte nějakou rybu v akci, tak když si jí upečete, zbude z ní tak polovina, protože má hodně tuku. A to samé platí třeba u kuřecího masa, které je taky hodně propagováno, ale má hodně podkožního tuku.

1 0
možnosti

Thayatalpodyji

24. 11. 2011 12:06
.

Já chci superprase;-D

0 0
možnosti

řešení

24. 11. 2011 12:43
Re: .

To by bylo R^

0 0
možnosti

Rudla01

24. 11. 2011 11:36
Chuťově se maso neliší

To mi stačí, takže je to stejnej hnus jako předtím.

0 0
možnosti

O.Sindler

24. 11. 2011 12:35
Re: Chuťově se maso neliší

Ale prdlajc, kapr se dá udělat, že se budete olizovat. To jenom lidi co to v životě nejedli než obalený bůhvíčim a připalény na směsnym rostlinnym oleji maj kecy.

0 0
možnosti