Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Kuře ze staré Břeclavi podle prababičky zpěváka Jožky Černého

Známý kuchař Jaroslav Sapík kdysi dostal od Jožky Černého krajový recept na kuře, jak ho dělávala jeho prababička. Tak ho nadchl, že ho úspěšně vaří i ve své restauraci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

MacLover

Prababička byla asi Němka jak poleno

Jinak si to nedovedu vysvětlit. Tohle je eintopf první třídy. Klasik by řekl, že do toho chybí už jen nas_at. Asi nikdy neslyšela, že v jednoduchosti je krása a to platí i v kuchyni. Představa, že mi někdo přnese cosi jako kuřecí zelňačku - segedín, co chutná po kopru, ve mně evokuje dávení. A ta příloha vypadá jako bramborový salát, čímž by tomu dali definitivní tečku. Tohle fakt ne :-/

+1/0
30.11.2011 11:30

kalisz

mozna dobrej recept

ale takhle zmatene napsanej, ze jsem skoro nepochopil kde se v ty vode nebo cim vzalo to kure, ktery tam nikdo nedal a kam s tim zelim...

0/0
29.11.2011 15:44

viveka

Spíš to vypadá na maďarskou kuchyni.

0/0
29.11.2011 10:15

Tommy.toy

Stará Břeclav

Stará Břeclav je název čtvrti, takže velké S;-)

0/0
27.11.2011 23:07

Jarmila 1

No jestli je to opravdu od Jozkove "prababicky"

tak zrejme do toho jidla dala "co dum dal", protoze si nedovedu predstavit, ze by v te dobe meli vseho nadbytek. Jestli ovsem byli nejaci prachaci, tak to jo;-)

+1/0
27.11.2011 22:49

BBO

Jen takhle dál soudruzi z Mladé fronty

Dva sáčky papriky, nejlépe po 50 kg.

Z jednoho kuřata jsou 4 stehna.

Jedna klobáska se nakrájí a druhá se strčí do ...

Kuře se přendá z kastrolu do trouby. Kam se dá zelí?

Kdo to zvládne a přežije, má IQ 1000.

+1/0
27.11.2011 22:45

bertmax

Re: Jen takhle dál soudruzi z Mladé fronty

no a taky jsem nenašla v kterém okamžiku se to kuře ocitlo v hrnci;-D

0/0
28.11.2011 19:55

Mražená spermie

***

Česko na talíři je zatím nejzoufalejší pořad o vaření. Velice mě to zklamalo.

0/0
27.11.2011 22:08

enol

Už jenom od pohledu je mi z toho poněkud težko :-\

no ale proti gustu...

0/0
27.11.2011 21:41

mamina2

Re: Už jenom od pohledu je mi z toho poněkud težko :-\

No vypadá to opravdu škaredě a mně by to určitě ani nechutnalo. Ale třeba to někomu chutná.

0/0
28.11.2011 15:46

Rosinanta

Segedín

Kuřecí segedín, no...

0/0
27.11.2011 12:45

Inkvizitor Johny

Re: Segedín

s koprem R^

0/0
27.11.2011 13:37

maraz

No jo, pan Sapík...

... je trochu nemocný sám sebou. Variace na segedín a zelňačku s kusy kuřete musela vzniknout jako nějaká nouzovka, ani to nechci zkoušet, dovedu si ty chutě dost dobře představit... Před časem p. S. předváděl v TV, jak se má vařit správná dršťková, a kluci v akci nezapomněli zmínit, že jedině tu pravou dršťkovou nabízí p. S. ve svém retro nádražním kiosku v Stránčicích. Tak jsem se tam pln očekávání zastavil na dopolední přesnídávku, protože mám dobré jídlo fakt moc rád... No, dršťková byla slušná, taková dnes už skoro běžná hospodská kvalita... Ale že by to bylo něco, s čím bych se prsil v TV... A na můj vlastní recept to stejně nemělo :-) A jinak, p. S. už léta provozuje Hostinec u koně na Klokočné, léta tam podle mě vyniká hlavně nesmyslnými cenami za cokoliv a uměním nalákat na tu komedii bohaté pražské snoby, ochotné utratit tam své těžce vydřené peníze, protože je to zkrátka in...

0/0
27.11.2011 12:15

kumbál

Re: No jo, pan Sapík...

Děkujeme za hodnotné informace o člověku, kterýho nikdo nezná, koukám že z venkova závist jen tak nevymizí. A pročpak si taky neotevřete bufet u vás na návsi namísto pomlouvání cizích lidí na internetu?

0/0
27.11.2011 14:33

Waya

Re: No jo, pan Sapík...

jezismarja, no tak sem napsal svou zkusenost. Tady je to furt dokolecka jak u blbecku na dvorecku. Kdo nahodou nesouhlasi je automaticky zavistivec.to uz je trapny.

0/0
27.11.2011 15:56

maraz

Re: No jo, pan Sapík...

Pan Sapík je médii docela protežovaný kuchař, takže nemyslím, že ho nikdo nezná. Jsem z branže, pohybuji se v gastronomii dlouhá léta, myslím, že ne neúspěšně... Znám ho i osobně, v jeho restauraci jsem byl několikrát a nikdy jsem nebyl ničím oslněn... Takže asi tak... Prostě nechápu, proč se tu prezentuje něco, co na první pohled a popis vypadá jako šlichta... Jen proto, že to vaří p. S.?

0/0
27.11.2011 17:20

brnakstolety

Re: No jo, pan Sapík...

a byl jste vůbec v jeho restauraci v Klokočné? Já ano a neměla jsem pocit, že by tam byli pražští snobové. Byli jsme velmi spokojeni.

0/0
27.11.2011 14:41

Waya

Re: No jo, pan Sapík...

bohaty prazsky snob a tezce vydrene penize...neni to oxymoron? Ale pana neznam a je mi to jedno.Akorat ten recept je fakt segedin z kureciho a s koprem to musi byt teda dost divny.

0/0
27.11.2011 15:55

maraz

Re: No jo, pan Sapík...

Možná jsem to měl napsat takhle. "těžce vydřené peníze" :-) původně jsem chtěl, ale pak jsem si řekl, že je to zbytečné, že to snad každý pochopí...

0/0
27.11.2011 17:22

Fungy

sakra

proč se na to vůbec dívám hladovej:-P:-( kap

0/0
27.11.2011 12:05

Výstřik do tmy VII.

Vypadá to, jakoby to už jednou někdo jedl.

:-/

0/0
27.11.2011 9:23

3dzery

Re: Vypadá to, jakoby to už jednou někdo jedl.

R^;-D

0/0
27.11.2011 10:12

vášnivý diskutér

Kuře ala segedín

To bude určitě mooooooc dobré...:-)

0/0
27.11.2011 5:15

wrah

Re: Kuře ala segedín

Ala segedín jsem nezkoušel, ale dělal jsem kuře ala svíčková a výsledek byl velice jedlý. Akorát mi na tom receptu nějak nesedí k tomu kys zelí kopr. Ale pravda, marinované zelí s koprem existuje a není vůbec špatné.

0/0
28.11.2011 11:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.