- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja mam nejradsi ten od babicky. Ono to tak byva, ze se v rodinach recept na bramborovej salat dedi a clenove maji nejradsi ten jejich. My delame jednoduchej, bez zbytecnych pridavku v podobe ruznych zelenin nebo dokonce uzenin. Ctim pravidlo, ze v bramborovym salatu maji hrat prim brambory.
3kg brambor varneho typu A velmi peclive kartackem omyjeme a ve slupce dame varit, vodu osolime. Jakmile jsou uvarene, vodu slijeme a nechame uplne vychladnout, treba venku nebo na balkone, coz v prosinci neni problem. Tim schlazenim zmeni svoji konzistenci, trosku jakoby zgumovati a nedroli se. Muzeme nechat odstat i do druheho dne, potom tolik nenasaknou zalivku v salatu. Pak je oloupeme, prekrojime podelne na polovinu a nakrajime na platky (ne kosticky), staci cca 0,5cm tluste.
Nakrajime si vetsi obycejnou cibuli velmi najemno (jak na to je cca v pulce tohoto videa life.ihned.cz/c1-53137230-jak-nakrajet-cibuli-podivejte-se-jak-to-dela-sefkuchar-vaclav-fric ). Sterilovane okurky (nejlepsi jsou Znojmia) prekrojime podelne na ctvrtiny a nakrajime na tenoucke platky. Staci cca 6-8ks. A to je ze zeleniny vse!
na talíří dobře vystajlovaný a navrch gastro glajchu
Nejlepší salát umím já, ať sním cokoliv a zaliju to deseti pivy a 5 panáky rumu, tak z toho vždy po vyzvracení vznikne bramborovej salát.
Jestli oni nevyhráli kvůlivá tomu, že jim k tomu salátu dali taky řízek
A jestlipak vite s cim je nejlepsi rizek? S rizkem prece :-D
veterinární technik není veterinářem, tak jako zdravotnický asistent není lékařem a bankovní úředník není bankéřem.
aneb dekorujeme jen věci, které jsme neudělali dobře byl by recept na ten nejlepší?
brambory nakrájet plátky, ještě horké, kostičky opražené slaniny s cibulkou, může být hrášek a zálivka - hořčice, pepř, sůl s trochou cukru a citronové šťávy nebo octa. Jí se teplé. a ne k řízku. nejlíp jen tak.
Bramborového salátu je doslova tisíce kombinací. Ano, i tato není špatná.
Říct, že salát je stoletou tradicí je na dekapitaci a cenu diletant roku! Tohle se k nám dovezlo od Rusáků po druhé světové!
Bramborový salát se tady jedl už za Rakouska-Uherska.