Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V nejlepší české hospodě slánku nenajdete. Ochucuje jen kuchař

Restaurace Terasa U Zlaté studně získala první místo v právě vydaném nejnovějším Maurerově průvodci po nejlepších restauracích Česka. Redaktorka MF DNES šla zjistit proč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pravda bolí

720 Kč za svíčkovou:-)

v opravdu drahé restauraci jsem byl asi 2x v životě, jídlo bylo dobré, ale zase takový rozdíl mezi lepší restaurací a tou snobárnou zase nebyl. Co mi vadilo však nejvíc, byla atmosféra, nikdo se tam nebaví, když už, tak jen potichu, člověk slyší jen cvakání příborů:-)

0/0
19.12.2011 20:15

čita

Resataurace obvykle rozděluji

podle toho,zda na ně mám či nemám.Jen mě s odstupem času mrzí,že   když se občas dostanu do Prahy,nemůžu si  dovolit restaurace,kam jsem před lety mohla zajít i jako studentka .Věřím tomu,že tam špičkově vaří ,ale už  nejsem ochotná obětovat výplatu na to,abych se o tom také přesvědčila.Ale nebudu se do  nich kvůli tomu navážet.Já chodím do podniku,kde se bez objednání od 17hod.výš nikdo nechytá a jídlo pro čtyři  se cenově  vejde do svíčkové U studny .Pokud mají i tam takhle plno,pak nezbývá,než jim popřát  ať to vydrží co nejedýl.

+2/0
11.12.2011 22:33

hell365

Hlad na vás holoto!

0/0
5.12.2011 14:19

věrnostní program

kachní játra Foie Gras

Za ty peníze si už mohli dát husí, ta jsou lepší. A v Maďarsku je umějí dělat na tisíc způsobů, nejradši mám na jablkách a k tomu tokajské.

0/0
3.12.2011 0:58

Lev__z-__-Rožmitálu

výživná diskuze

a nejlepší je judr kalina s jeho "nejste evidentně gastronomicky připraven" "na jakých základech dnes vysoká gastronomie funguje" nebo "o kulinářských a společenských zážitcích"

to musí bejt model zajímalo by mě na čem jede protože to chci taky;-D

jinak k restauraci samotné jsem se vyjadřoval již v jiné diskuzi je to prostě předražené modré z nebe kecy o premiových surovinách jsou tak pro naivní tupečky z snobečky beztak je to všechno z makra

maximalizace zisku majitele bezpochyby funguje neomylně i zdeRv:-P

0/0
3.12.2011 0:48

pomocný učitel Václav Poustka

Re: výživná diskuze

Takoví lidéjako pan doktor mi vždycky přišli hrozně legrační. Sami sebe staví do polohy gastroznalců všeho a když je pak  postavíte před hotovou věc, nepozná červené od bílého.

0/0
3.12.2011 8:53

ricpic3

Re: výživná diskuze

jako obvykle jsi nepřekvapil....... beztak je to všechno z makra  ;-D

někdy, když čtu ty tvoje moudra, tak bych chtěl vidět výsledky tvé práce.

0/0
7.12.2011 22:46

sarumánek

trochu zvláštní

Reportáž z nejlepší české restaurace - a my se vůbec nedozvíme, jak to vlastně té dámě chutnalo. :-)

0/0
3.12.2011 0:02

pavlik12

Re: trochu zvláštní

Pokud čtu dobře, tak skončila u jídelního lístku a maximálně tak třetince sodovky.

0/0
12.12.2011 12:03

atakdále1

snobárna nic víc

Rv

+1/0
2.12.2011 20:30

dodo125

Re: snobárna nic víc

tak co je snobárna a co ne? když to dokáže za tu cenu prodat, tak proč ne.... Si stěžujte Babišovi, že jeho majoritní masokombinát produkuje sračky plný sojy a mouky....

0/0
2.12.2011 22:56

Inkvizitor Johny

Re: snobárna nic víc

Babiš a ty jeho srajdy. Ta sedlaR^

0/0
3.12.2011 21:17

sarumánek

Re: snobárna nic víc

Chápu - já na to taky nemám - ale aspoń hloupě nenadávám těm, co jsou na tom líp. :-)

0/0
3.12.2011 0:05

nemal

bando

lakomých buranů! Jestli vás sere , že vám někdo přinese jídlo na porcelánu, nalije víno do Riedl sklenic, utřete si pusu do látkových ubrousků a navíc kouláte z okna na místa, kam koukali králové, běžte do LIDLu, obchodník roku a žerte olivy při sledování tv noha. Nic jinýho si nezasloužíte, než umřít v nevědomosti, jak chutná život!!

+1/0
2.12.2011 20:19

atakdále1

Re: bando

dej si mokrej hadr na hlavu to pomáhá:-/

+3/0
2.12.2011 20:26

phaneuf

Re: bando

pozor aby te netrefil slek !!!!!!!!!!!!!!!!!!

0/0
3.12.2011 12:05

Scarlett from Scottland

Re: bando

to se můžu klidně najíst doma.... a budu mít to co píšete :-)

0/0
3.12.2011 17:19

old-fashioned Kokodák

...

Sapík =  R^R^

0/0
2.12.2011 20:10

hilsner_urquell

Tydlecty gurmány prostě nechápu

tolik práce s učením, aby poznali jestli z vína cítěj třešně nebo lesní plod, a těch receptů, co musej znát zpaměti, aby potom mohli učeně vykládat o nějakejch bezvýznamnejch rozdílech v chuti a aby se je vůbec naučili rozeznávat! A jediný, co z toho nakonec maj, je že budou až do smrti jíst několikanásobně dráž než před tím ;-D

+4/0
2.12.2011 18:43

Lord Havelock Vetinari

Re: Tydlecty gurmány prostě nechápu

Vidím to stejně. Já kromě dělení vína na červené, růžové a bílé uznávám následující čtyři druhy : 1. Dá sa, 2. Nedá sa, 3. Dá sa svařit, 4. Dá sa Pražákom. (nic proti Pražákom!)

0/0
2.12.2011 18:58

Lord Havelock Vetinari

Re: Tydlecty gurmány prostě nechápu

Chtěl jsem říct, i přes tu auru všeobecné společenské přijatelnosti a vysokého statusu je víno alkohol jako každý jiný. Taky se z něj jeden může zdunit jak motyka, mluvit nesouvisle, projevovat se nevhodně a předvést šavlový tanec. Výroba prakticky kteréhokoliv jiného alkoholu, i piva, je stejná, nebo ještě větší věda. Ze špatně udělaného vína člověk neoslepne nebo neumře, jen bude mít horší následující den.

0/0
2.12.2011 20:02

Lord Havelock Vetinari

Ne že bych

já sám byl vegetarián- nějaké kvalitní maso občas prostě mít musím-ale Foie gras je vzhledem ke způsobu jejich získávání sprominutím zhovadilost, když nebohým husám dělají takové věci jen proto, aby něčí mrzké chuťové buňky dosáhly uspokojení.

0/0
2.12.2011 18:21

hilsner_urquell

Re: Ne že bych

to, že se tam podává, je další důvod, proč tu hospodu bojkotovat R^

+1/0
2.12.2011 18:44

pavlik12

Re: Ne že bych

Na druhou stranu - nebýt těch něčích chuťových buněk, tak se ta husa asi ani nevylíhla, protože by neexistovala farma jde je vyrábí (nedá se říct "chovají").

0/0
12.12.2011 12:06

kanapka

Re: Ne že bych

ty budeš zřejmě "vod fochu" :-P

0/0
26.12.2011 22:22

Inkvizitor Johny

Ceny

Tak jsem mrknul na jejich menu. Vůbec nedokážu nacenit suroviny, ale zdá se mi to hodně drahé. Svíčková za 720,- odpovídá, i při použití nejlepšího masa, tak čtyřnásobku cen surovin. A to je sakra hodně. Neříkám, že se musí držet klasické vývařovny s marží 100%, ale 400%? A za co? Nic extra tam nevidím. Všechno to lze koupit v Makru a není to zas tak těžké uvařit. Nejedná se o žádné mistrovské kuchařské umění.

+2/0
2.12.2011 16:49

Inkvizitor Johny

Re: Ceny

Ale to degustační menu vypadá moc dobře. To přiznávám.

0/0
2.12.2011 16:53

net.Xtreme se nevzdává

Re: Ceny

Tak něco se platí za místo a něco za lepší kuchaře a obsluhu....kdybych nevěděl co s penězi, tak se tam třeba najím, takhle si buď uvařím sám nebo zajdu do nějakého levnějšího podniku:-)

0/0
2.12.2011 16:56

peanutka

Re: Ceny

Za zlomek ceny si dám radši babiččinu, která je stejně lepší, ať si říká kdo chce, co chce:-)

0/0
2.12.2011 20:56

phaneuf

Re: Ceny

prodava se zazitek. a taky nabidka a dopyt. Kdyz je dopyt po tomto segmentu za takovou cenu proc by to nedelali? To ze vam se to zda drahe, to i mne, ale kdyz nato nekdo ma je to jeho vec.

0/0
3.12.2011 12:07

Juan Monaco

Re: Ceny

Poptávka, kolego ze Slovenska. Česky je to poptávka, nikoliv dopyt.

0/0
6.12.2011 18:18

m4xp0w3r7

A když na filharmonii prodávají

2dc vody za 28kč, je to mravní cena? (dotaz na Scarlett) ;-D

0/0
2.12.2011 15:19

janduben

Re: A když na filharmonii prodávají

mne rekla ze mravni cena je cca 3-4x nasobek ceny surovin, tedy co se vody tyce, bylo by pri cene 70kc za kubik vhodne, aby 2dc staly max 10 haleru

0/0
2.12.2011 15:24

m4xp0w3r7

Re: A když na filharmonii prodávají

Ale to bylo v případě jídla, tam je nějaká práce. Zajímala by mě mravní cena, když mi někdo podá minerálku z ledničky ;-D Ale lidi jsou fakt hloupí, jdou na koncert daj 300kč za vstupenku a 60kč za 2 deci vína a přitom mohli mravně sedět v teplákách doma, koupit si za 60kč flašku a dívat se zdarma na Novu R^

+1/0
2.12.2011 15:27

zupan

Zadarmo není vůbec nic, ani smrt!

0/0
3.12.2011 18:46

net.Xtreme se nevzdává

Re: A když na filharmonii prodávají

Mně přijde, že nejde v tomhle případě ani tak o cenu, jako to, že na podobná místa si člověk nesmí donést ani to, co prodávají za přemrštěné ceny, to je nemravné, navíc při nehorázné ceně vstupného.

+1/0
2.12.2011 19:59

SCkPFjqnU

no ja nevim, je tohle vubec nutné?

"kávu podávají v porcelánu z mletých buvolích kostí s příměsí křišťálu" co? chapu ze ji nepodavaji v papirovem nebo umelohmotnem salku, ale z kosti? hm.

0/0
2.12.2011 15:07

věrnostní program

Re: no ja nevim, je tohle vubec nutné?

Anglicky je to "bone china".

0/0
3.12.2011 0:59

Fotze

Pro ty chytraky

kteří si rádoby hrají na znalce chutí a smyslu.Jedna a to zásadní věc jestli chcete poznat opravdove chutě tak si nejdriv zahulte protoze dotet jste nic nezažil.Dobrou chuť

0/0
2.12.2011 15:06

janduben

Re: Pro ty chytraky

podle mne vdechovani smradlaveho koure plneho dehtu a dalsich hnusu chutovym bunkam nijak neprospiva, proto ne, dekuji

0/0
2.12.2011 15:08

Fotze

Re: Pro ty chytraky

Mimochodem taková malá poznámka marihuana se nemusí jen kouřit.Tak si to zapamatuj ať nedelas ze sebe pi....e

0/0
2.12.2011 15:12

janduben

Re: Pro ty chytraky

aha, v puvodnim prispevku bylo napsano zahulte, z toho sem odvodil ze jde o koureni, nevyznam se ovsem v terminologii uzivatelu drog a tak zahulte mozna znamena i dalsi zpusoby aplikace drog, omlouvam se

0/0
2.12.2011 15:14

m4xp0w3r7

Re: Pro ty chytraky

konopí není droga, ale lék ;-)

0/0
2.12.2011 15:17

janduben

Re: Pro ty chytraky

konopi jiste neni jenom lek, nejcasteji je to bezna hospodarska rostlina pro vyrobu textilii, lan apod.. to ze to muze byt i droga nijak nevylucuje ze to nemuze byt lek, napriklad jako opiaty

0/0
2.12.2011 15:21

net.Xtreme se nevzdává

Re: Pro ty chytraky

;-D droga je lék:-)

0/0
2.12.2011 16:59

Inkvizitor Johny

Re: Pro ty chytraky

Díky za zasmání. Jsem si trochu zavzpomínal...I ten chleba s hořčicí pak chutná jak argentinskej steak;-DR^

0/0
2.12.2011 16:51

JUDr. Marek Kalina

Řízek

Nechápu nesmyslnou debatu o řízku. Je to jistě nejméně komplikované jídlo, které mají v nabídce. Nenapadlo někoho, že ho tam mají třeba pro děti, kteří někdy přijdou na oběd s rodiči? Děti vysloveně vysokou gastronomii nevyhledávají, tak může jít o jídlo, které vychází vstříc právě jim. JInak se podívejte všichni kritici na webové stránky restaurace, hlavně na grandiózní sedmichodové dedustační menu. Na tom uvídíte, že ceny nejsou v žádném případě mimo...

+1/0
2.12.2011 14:08

loma123

Re: Řízek

může ale nemusí jít o ty děti. sám to píšete dále - dobrá i špišková kuchyně nemusí být zdaleka složitá kuchyně z exotických ingrediencí. Několikrát jsem viděl hosty v podobných podnicích, kteří si dávali při plném vědomí kuchařsky zdánlivě jednoduchá jídla jako špagety s olivovým olejem a česnekem, rizoto, bruskety s rajčaty, .... IMHO jde s píš o to, aby jídlo zapadalo do menu jako celku - tj. aby nějak smysluplně tématicky doplňovalo nabídku. Pak jde je o to udělat ho tak, aby chutnalo a lidé přišli i za tu cenu, kterou si za něj vymyslím.

0/0
2.12.2011 14:18

JUDr. Marek Kalina

Re: Řízek

Je to přesně jak píšete. Já v luxusnější restauraci jedl naposledy bruschetu s míchanými vejci. Ovšem z bílým lanýžem z alby... :-) Jinak máte úplnou pravdu. Je s podivem, kolik lidí se zde vyjadřuje bez sebemenší znalosti o tom, nan jakých základech dnes vysoká gastronomie funguje...

+1/0
2.12.2011 14:30

Fotze

Re: Řízek

Schválně jakej he rozdíl mezi kuřecím rizkem v této restauraci a kurecim rizkem který si udělám doma? Vůbec žádný vždy to byl,je a bude kuřecí řízek.Rozdíl je v ty šaškárně okolo a za tu se platí.

+1/0
2.12.2011 14:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.