Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Napečte si na Vánoce pravé pařížské makronky

Svůj život rozdělíte na období před ochutnáním makronek a po něm, tvrdí cukrářka Iveta Fabešová, která je tímto francouzským cukrovím naprosto okouzlená. Za hřích makronky opravdu stojí, takže proč jimi neoslnit rovnou na Vánoce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

tapeta1

NEFUNGUJE!

Ani neplytvejte drahyma ingrediencema. Absolutne nefunguje!RvRv

0/0
19.1.2012 16:41

babička_Boženy_Němcové

ještě dotaz

jsou to makronky, nebo makaronky?

z cukru se dělá odvar nebo rozvar?

odkdy se šlehá v mixéru? (já šlehám ve šlehači)

0/0
8.12.2011 21:19

DahliaPinata

Re: ještě dotaz

Samozřejmě rozvar. Cukrový odvar  vyrobit nelze, viz níže v diskusi. Článek psal opět nějaký expert, který o pečení nemá nejmenší tušení.

0/0
8.12.2011 22:33

babička_Boženy_Němcové

Re: ještě dotaz

mně je to jasné, ale proč je v článku jednou rozvar a podruhé odvar?

0/0
9.12.2011 12:44

babička_Boženy_Němcové

Re: ještě dotaz

no vlastně, proč se tak blbě ptám, že? :)

+1/0
9.12.2011 12:45

maros1974

Luxemburgerli ?

myslim ze to skor vyzera na Luxemburgerli.... zo sluzobiek z Zurichu som zvyknuty nosit domov karbicu tychto 'zakuskov' ...svajciari sa pysia ze je to ich originalna pochutka.....tak tazko povedat

http://collection.spruengli.ch/luxemburgerli.php?lang=en&cat=

http://en.wikipedia.org/wiki/Luxemburgerli

0/0
8.12.2011 18:03

babička_Boženy_Němcové

tak to si neupeču

je to na mě moc přesný :)

0/0
8.12.2011 17:18

Dayweek

Neskutečné...

jak se tenhle "trend" přeslazených minihamburgrů z cukru šíří světem... Ochutnal jsem jednou v USA - never more.

0/0
8.12.2011 14:51

Dayweek

Re: Neskutečné...

PS: mnohém chutnější je, když mezi prachobyčejné dětské piškoty dáte trochu čerstvého másla... vypadá to stejně a je to rychlejší.

+1/0
8.12.2011 14:53

janduben

Re: Neskutečné...

to je fakt, doporucuji aby sis otevrel cukrarnu v parizi, prasule se jen posypou

+1/0
8.12.2011 15:33

chudacek.blbecek

Re: Neskutečné...

unsucceful troll is unsucceful :-)

0/0
12.12.2011 19:10

chudacek.blbecek

Re: Neskutečné...

ještě 4 s

0/0
12.12.2011 19:11

epox9nda3

Hotové nechat 2 dny odležet

A to se prosím dělá jak? To se mi u žádného domácího cukroví ještě nepovedlo.

+1/0
8.12.2011 14:28

babička_Boženy_Němcové

Re: Hotové nechat 2 dny odležet

pošli rodinu na víkend k babičce

0/0
9.12.2011 12:45

Mouchard revival

...

žádnej zázrak to není

+1/0
8.12.2011 13:47

sn63

Re: ...

Musí to být zázrak když to Ivetka řekla .

0/0
8.12.2011 13:48

Mouchard revival

Re: ...

bartošová?

0/0
8.12.2011 14:40

roedor

Re: ...

ono je to s rumem?

+1/0
8.12.2011 14:58

garumna

Re: ...

To bychom mohli pozvat i hrobnika?

0/0
8.12.2011 14:59

Mouchard revival

Re: ...

toho ne, brambory nechá a cpe se jen omáčkou!

0/0
8.12.2011 15:44

Igor 1234

makron?

snad makaron, tak tomu ve Francii říkají, ne?

0/0
8.12.2011 13:35

Rosinanta

Re: makron?

Říkají, taky v angličtině je to prostě macaron. Ale tady v Česku je nevím proč zvykem to takhle prznit. Asi že by si to lidi pletli s těstovinama nebo nevím.

0/0
8.12.2011 13:49

georgio1

Re: makron?

Ano je to macaron,Ja u teto fr.firmy pracuji,ale ne v cesku.Ve francii je to tradice,ale ne vsude,take je to drahe.Potesilo me to ze to je zde napsane,

Myslim si ze vyroba macaronu je taky na yotubeR^:-)

0/0
8.12.2011 17:46

fenix007

tak tohle dělat nebudu

z principu. Máme tolik skvělých receptů na skvělé dobroty a jdou udělat i bez teploměru a odvažování bílků.

+1/0
8.12.2011 13:24

janduben

Re: tak tohle dělat nebudu

peceni a cukrarstvi, narozdil od bezneho vareni je narocnejsi prave v tom, ze vysledek dost zavisi na presnem odvazeni a teplote surovin

+1/0
8.12.2011 15:35

roedor

A fakt to stojí za to?

Domácí příprava mi přijde jako děsný patlání a to, co se prodává je hodně drahý. A nikdy mi nechutnalo sladké z bílků... A nemám ráda jídlo obarvené umělotinami. Asi to budu muset někde ochutnat:-)

0/0
8.12.2011 12:44

garumna

Re: A fakt to stojí za to?

Ja to Peceni s Ivetou vcera nahodou videla a musim rici, ze se mi sbihaly sliny (ale ja mam sladke z bilku celkem rada, trebas pusinky). Iveta nepouzivala barviva, jenom cokoladu ( hodne cokolady), v kremu v kombinaci s matou. Vypadalo to velmi lakave, urcite bych to casem zkusila, i kdyz na Vanoce asi ne.

0/0
8.12.2011 12:53

roedor

Re: A fakt to stojí za to?

čokoládové právě chci ochutnat. Ale třeba ty červené z fotogalerie bych si nedala:-)

0/0
8.12.2011 13:14

garumna

Re: A fakt to stojí za to?

Ja take ne, vypadaji moc chemicky ;-)

0/0
8.12.2011 14:32

chudacek.blbecek

Re: A fakt to stojí za to?

Jako červené barvivo se dá dobře použít šťáva z řepy (ne lák z nakládané!). Stačí jí maličko, takže chuť neovlivní.

0/0
12.12.2011 19:14

Ubaram

Re: A fakt to stojí za to?

Je celkem logické, že je to drahé - když je s tím "děsné patlání"...

0/0
8.12.2011 17:10

puq

Opravdu francouzské?

http://collection.spruengli.ch/luxemburgerli.php?lang=en&cat=

Vypada to uplne stejne. Treba se nejedna o francouzske cukrovi. :)

0/0
8.12.2011 12:32

carandache

Uf!

Makronky si radši půjdu koupit v Praze k Paulovi...

0/0
8.12.2011 12:25

Amidala

Re: Uf!

Erhartova cukrárna je taky vyrábí. Dětem chutnají, tak je tam občas koupím.

0/0
8.12.2011 16:32

ort

.

Při ceně 25,- Kč za tuto minimakronku mě chuť přešla. Nejsou tam žádné nákladné suroviny, tak nevím, proč za takový piškotek vysolit tolik peněz.

0/0
8.12.2011 12:24

xuli

Re: .

co třeba za práci? tys neviděl kolik je s tim s.aní? hlídat teplotu, nechat zaschnout, dodržet ty rozměry... nevim no, myslim že se neplatí jen za suroviny ale i za práci, jestli ty to tak nemáš tak to v práci asi dlouho nevydržíš páč zkracuje

0/0
8.12.2011 18:56

DahliaPinata

Re: .

Mandlová mouka je docela drahá záležitost. V internetovém obchodě 160 - 190 Kč /kilo. Navíc je s tím hodně práce. A konečně je to docela kalorická dobrota, ke kafíčku bohatě stačí jeden kousek,.

0/0
8.12.2011 22:31

DahliaPinata

Odvar?

Ten článek psal někdo, kdo absolutně neumí péct, dokonce ani nezná základní terminologii. Docela by mne zajímalo, jak lze připravit cukrový odvar.

Odvar se získá tak, že se části rostlin vloží do vody pokojové teploty, která se uvede do varu. Vaří se 10-15 minut, pak se nechá ještě asi 15 minut stát a scedí se. Uvedeným postupem se obvykle připravují výluhy z drog obsahujících třísloviny (například dubová kůra) nebo z tvrdých částí rostlin (kořeny apod.).

Zdroj: Wikipedie.

+1/0
8.12.2011 11:53

janduben

Re: Odvar?

ja ctu rozvar....

0/0
8.12.2011 15:42

Wolfling

Re: Odvar?

Jsou tam postupne oba terminy.

0/0
8.12.2011 21:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.