Diskuze

VIDEO: Napečte si na Vánoce pravé pařížské makronky

Svůj život rozdělíte na období před ochutnáním makronek a po něm, tvrdí cukrářka Iveta Fabešová, která je tímto francouzským cukrovím naprosto okouzlená. Za hřích makronky opravdu stojí, takže proč jimi neoslnit rovnou na Vánoce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tapeta1

19. 1. 2012 16:41
NEFUNGUJE!

Ani neplytvejte drahyma ingrediencema. Absolutne nefunguje!RvRv

0 0
možnosti

babička_Boženy_Němcové

8. 12. 2011 21:19
ještě dotaz

jsou to makronky, nebo makaronky?

z cukru se dělá odvar nebo rozvar?

odkdy se šlehá v mixéru? (já šlehám ve šlehači)

0 0
možnosti

DahliaPinata

8. 12. 2011 22:33
Re: ještě dotaz

Samozřejmě rozvar. Cukrový odvar  vyrobit nelze, viz níže v diskusi. Článek psal opět nějaký expert, který o pečení nemá nejmenší tušení.

0 0
možnosti

maros1974

8. 12. 2011 18:03
Luxemburgerli ?

myslim ze to skor vyzera na Luxemburgerli.... zo sluzobiek z Zurichu som zvyknuty nosit domov karbicu tychto 'zakuskov' ...svajciari sa pysia ze je to ich originalna pochutka.....tak tazko povedat

http://collection.spruengli.ch/luxemburgerli.php?lang=en&cat=

http://en.wikipedia.org/wiki/Luxemburgerli

0 0
možnosti

babička_Boženy_Němcové

8. 12. 2011 17:18
tak to si neupeču

je to na mě moc přesný :)

0 0
možnosti

Dayweek

8. 12. 2011 14:51
Neskutečné...

jak se tenhle "trend" přeslazených minihamburgrů z cukru šíří světem... Ochutnal jsem jednou v USA - never more.

0 0
možnosti

Dayweek

8. 12. 2011 14:53
Re: Neskutečné...

PS: mnohém chutnější je, když mezi prachobyčejné dětské piškoty dáte trochu čerstvého másla... vypadá to stejně a je to rychlejší.

1 0
možnosti

epox9nda3

8. 12. 2011 14:28
Hotové nechat 2 dny odležet

A to se prosím dělá jak? To se mi u žádného domácího cukroví ještě nepovedlo.

1 0
možnosti

babička_Boženy_Němcové

9. 12. 2011 12:45
Re: Hotové nechat 2 dny odležet

pošli rodinu na víkend k babičce

0 0
možnosti

Mouchard revival

8. 12. 2011 13:47
...

žádnej zázrak to není

1 0
možnosti

sn63

8. 12. 2011 13:48
Re: ...

Musí to být zázrak když to Ivetka řekla .

0 0
možnosti

Igor 1234

8. 12. 2011 13:35
makron?

snad makaron, tak tomu ve Francii říkají, ne?

0 0
možnosti

Rosinanta

8. 12. 2011 13:49
Re: makron?

Říkají, taky v angličtině je to prostě macaron. Ale tady v Česku je nevím proč zvykem to takhle prznit. Asi že by si to lidi pletli s těstovinama nebo nevím.

0 0
možnosti

fenix007

8. 12. 2011 13:24
tak tohle dělat nebudu

z principu. Máme tolik skvělých receptů na skvělé dobroty a jdou udělat i bez teploměru a odvažování bílků.

1 0
možnosti

janduben

8. 12. 2011 15:35
Re: tak tohle dělat nebudu

peceni a cukrarstvi, narozdil od bezneho vareni je narocnejsi prave v tom, ze vysledek dost zavisi na presnem odvazeni a teplote surovin

1 0
možnosti

roedor

8. 12. 2011 12:44
A fakt to stojí za to?

Domácí příprava mi přijde jako děsný patlání a to, co se prodává je hodně drahý. A nikdy mi nechutnalo sladké z bílků... A nemám ráda jídlo obarvené umělotinami. Asi to budu muset někde ochutnat:-)

0 0
možnosti

garumna

8. 12. 2011 12:53
Re: A fakt to stojí za to?

Ja to Peceni s Ivetou vcera nahodou videla a musim rici, ze se mi sbihaly sliny (ale ja mam sladke z bilku celkem rada, trebas pusinky). Iveta nepouzivala barviva, jenom cokoladu ( hodne cokolady), v kremu v kombinaci s matou. Vypadalo to velmi lakave, urcite bych to casem zkusila, i kdyz na Vanoce asi ne.

0 0
možnosti