Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Podrobný manuál, jak rozporcovat vánočního kapra s minimem námahy

Každý kuchař přistupuje s přípravě jinak. Nabídneme vám dva různé způsoby, vyberte si sami, který bude nejvíc vyhovovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

crocodileclip

Kapr bez kůže je lepší

Víte kolik slizu v kůži ještě je? A vy si to upečete? Bez kůže a v trojobalu se vůbec nerozpadá a kdo rád kosti nemá stejně zbaští stehno z kapra(kuřecí a nebo vepřový řízek) aby se mohl správně zakousnout a nehledat(kosti);-D Ryby je prostě dobrá,jen se musí umět dobře udělat a nebát se kůstky v krku, zaskočit vám může i salát;-D

0/0
25.12.2011 7:38

Fungy

Re: Kapr bez kůže je lepší

citlivko

0/0
25.12.2011 17:14

crocodileclip

Re: Kapr bez kůže je lepší

Ty taky sežereš všechno;-D a já taky;-D ryby je ryba.

0/0
26.12.2011 7:57

Achille Volfoni

Re: Kapr bez kůže je lepší

?;-D;-D;-D

0/0
27.12.2011 17:23

Chytry.Levicak

kapra už 15 let nejím

radši si dám ryybí filé s brambory

0/0
24.12.2011 16:26

tmf

Re: kapra už 15 let nejím

no to já jako oběd takhle v úterý taky, ale o štědrovečerní večeři slisované zbytky nemusím

+3/0
24.12.2011 16:31

Duke._.Nukem

Re: kapra už 15 let nejím

:-)

0/0
24.12.2011 19:17

Lotus III.

Re: kapra už 15 let nejím

Chlapče, ty si trochu pleteš rybí filé, tedy filet, s rybími prsty, co? Rv

0/0
24.12.2011 21:23

Testík

Porcování

Já rybu otvírám zahnutými chirurgickými nůžkami, vyvrhnu a přeberu vnitřností (jak 1.video), odstřhnu ploutve, ocas a odříznu hlavu (na polévku) Zásadně nestahuju kůži (komu nechutná, ten jí po upečení odstraní), protože tím se ztratí mnoho chutí a maso se rozpadá - samozřejmě u šupináčů odstraním "proti srsti" šupiny. Nakrájím na  podkovy nebo širší podkovy co potom přepůlím. Na Vánoce peču přírodně s kořením a bylinkami na pánvi jako steaky. A ktomu lehký bramborový salát a dobré bílé vínečko. :-) Šťastné a veselé ....

0/0
24.12.2011 16:05

Chytry.Levicak

Re: Porcování

no vidíte s vašimi chirurgickými schopnostmi můžete nahradit případné chirurgy,kteří dají výpověd kvůli nízkému platu

+1/0
24.12.2011 16:28

i -

že na to máte žaludek...

:-P

0/0
24.12.2011 15:33

janduben

Re: že na to máte žaludek...

na co? na po tisice let beznou pripravu potravy?

0/0
24.12.2011 16:21

skeptický

Re: že na to máte žaludek...

Samozřejmě, že ano. Vždycky, když chcí jíst maso musí jiné zvíře být zabito, žádné maso nevypěstoval řezník na stromě nebo nevzniklo mražené v obchodě.

Už jako malý kluk jsem uměl zabít, stáhout a vykuchat králíka, o drůbeži ani nemluvě. Např. čerstvá perlička dobře chovaná, správně zabitá a připravená dobrým kuchařem je skutečná lahůdka. Přesto dnes ze mě není masový vrah.

Nakonec, pokud to bobuřuje Váš jemnocit, běžte se krmit trávou a bobulema jako vegani a tyhle články nečtěte.

0/0
24.12.2011 20:50

Fungy

Re: že na to máte žaludek...

já taky nejím:-P

0/0
25.12.2011 17:15

mikloška

fakt dobrý

stavil jsem se s kaprem v hospodě kuchař mně nabídnul že mně udělá filety bez kosti za škopek tiše jsem souhlasil fakt dobrý

0/0
24.12.2011 15:28

entony13

Odšupinování po našem

Po zabití kapra ho nechám vykrvácet ( omráčení a vyříznutí žáber), potom velmi ostrým dlouhým tenkým nožem podříznu od ocasu šupiny včetně lůžka šupin. Tím odříznu šupiny a kapr je krásně namodralý. Nejlepší je kapr dělaný po půlkách, kdy se žádná kost nerozkrájí. Odšupinování lze províst také ostrým nožem tak, že z kapra okrájíme šupiny od ocasu k hlavě po páscích, vypadá to nezvykle, ale je to účinné

0/0
24.12.2011 15:09

T-72 M4CZ

Re: Odšupinování po našem

šupiny nejlíp odrhnete dvěma víčkama od piva ( přibít na nějaké prkénko ) . Je z toho ale bordel po celým baráku ;-D

0/0
27.12.2011 17:54

habr

Když o kaprovi, tak přidám co k němu také patří:

Přeji všem na HOBBY stránkách příjemné Vánoce, hodně inspirací pro příští rok, plodné a i úsměvné diskuse a klid doma v rodinách, příjemné kamarády a hodné šéfy. :-)

Habr

0/0
24.12.2011 14:11

Achille Volfoni

jen čuně.....

...stahuje kapra z kůže.....Rv.I filetování je zbytečné.....

+3/0
24.12.2011 9:26

Danny_Kay

Re: jen čuně.....

...ani Glum by to nerekl lip!

0/0
24.12.2011 10:05

jahk

Re: jen čuně.....

Absolutní souhlas.... R^:-)

0/0
24.12.2011 11:13

jamiro

Re: jen čuně.....

naprostý souhlas - nazval bych to přímo prasárnou.....

0/0
24.12.2011 11:31

Duke._.Nukem

Re: jen čuně.....

to bych chtel nekdy zkusit.Mozna ze upeceny cely po jihocesku by mi chutnal..:-)

0/0
24.12.2011 12:05

skeptický

Re: jen čuně.....

Každý podle své chuti. Někde jinde zase dělají popcorn z brouků a prý je to bašta.

0/0
24.12.2011 20:53

wolfskin001

Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

stačí odříznotu tenkou vrstvu se šupinama - a začínám od ocasu ("proti srsti").

0/0
24.12.2011 7:44

Agent-přisluhovač

Re: Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

To všude lítá - já raději "po srsti" - trochu přitlačit a šupiny se snadno vytrhají z kůže a nikam neodlétnou.

0/0
24.12.2011 16:36





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.