Diskuze

Podrobný manuál, jak rozporcovat vánočního kapra s minimem námahy

Každý kuchař přistupuje s přípravě jinak. Nabídneme vám dva různé způsoby, vyberte si sami, který bude nejvíc vyhovovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

crocodileclip

25. 12. 2011 7:38
Kapr bez kůže je lepší

Víte kolik slizu v kůži ještě je? A vy si to upečete? Bez kůže a v trojobalu se vůbec nerozpadá a kdo rád kosti nemá stejně zbaští stehno z kapra(kuřecí a nebo vepřový řízek) aby se mohl správně zakousnout a nehledat(kosti);-D Ryby je prostě dobrá,jen se musí umět dobře udělat a nebát se kůstky v krku, zaskočit vám může i salát;-D

0 0
možnosti

Fungy

25. 12. 2011 17:14
Re: Kapr bez kůže je lepší

citlivko

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:26
kapra už 15 let nejím

radši si dám ryybí filé s brambory

0 0
možnosti

tmf

24. 12. 2011 16:31
Re: kapra už 15 let nejím

no to já jako oběd takhle v úterý taky, ale o štědrovečerní večeři slisované zbytky nemusím

3 0
možnosti

Testík

24. 12. 2011 16:05
Porcování

Já rybu otvírám zahnutými chirurgickými nůžkami, vyvrhnu a přeberu vnitřností (jak 1.video), odstřhnu ploutve, ocas a odříznu hlavu (na polévku) Zásadně nestahuju kůži (komu nechutná, ten jí po upečení odstraní), protože tím se ztratí mnoho chutí a maso se rozpadá - samozřejmě u šupináčů odstraním "proti srsti" šupiny. Nakrájím na  podkovy nebo širší podkovy co potom přepůlím. Na Vánoce peču přírodně s kořením a bylinkami na pánvi jako steaky. A ktomu lehký bramborový salát a dobré bílé vínečko. :-) Šťastné a veselé ....

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:28
Re: Porcování

no vidíte s vašimi chirurgickými schopnostmi můžete nahradit případné chirurgy,kteří dají výpověd kvůli nízkému platu

1 0
možnosti

i -

24. 12. 2011 15:33
že na to máte žaludek...

:-P

0 0
možnosti

janduben

24. 12. 2011 16:21
Re: že na to máte žaludek...

na co? na po tisice let beznou pripravu potravy?

0 0
možnosti

mikloška

24. 12. 2011 15:28
fakt dobrý

stavil jsem se s kaprem v hospodě kuchař mně nabídnul že mně udělá filety bez kosti za škopek tiše jsem souhlasil fakt dobrý

0 0
možnosti

entony13

24. 12. 2011 15:09
Odšupinování po našem

Po zabití kapra ho nechám vykrvácet ( omráčení a vyříznutí žáber), potom velmi ostrým dlouhým tenkým nožem podříznu od ocasu šupiny včetně lůžka šupin. Tím odříznu šupiny a kapr je krásně namodralý. Nejlepší je kapr dělaný po půlkách, kdy se žádná kost nerozkrájí. Odšupinování lze províst také ostrým nožem tak, že z kapra okrájíme šupiny od ocasu k hlavě po páscích, vypadá to nezvykle, ale je to účinné

0 0
možnosti

T-72 M4CZ

27. 12. 2011 17:54
Re: Odšupinování po našem

šupiny nejlíp odrhnete dvěma víčkama od piva ( přibít na nějaké prkénko ) . Je z toho ale bordel po celým baráku ;-D

0 0
možnosti

habr

24. 12. 2011 14:11
Když o kaprovi, tak přidám co k němu také patří:

Přeji všem na HOBBY stránkách příjemné Vánoce, hodně inspirací pro příští rok, plodné a i úsměvné diskuse a klid doma v rodinách, příjemné kamarády a hodné šéfy. :-)

Habr

0 0
možnosti

Achille Volfoni

24. 12. 2011 9:26
jen čuně.....

...stahuje kapra z kůže.....Rv.I filetování je zbytečné.....

3 0
možnosti

Danny_Kay

24. 12. 2011 10:05
Re: jen čuně.....

...ani Glum by to nerekl lip!

0 0
možnosti

wolfskin001

24. 12. 2011 7:44
Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

stačí odříznotu tenkou vrstvu se šupinama - a začínám od ocasu ("proti srsti").

0 0
možnosti

Agent-přisluhovač

24. 12. 2011 16:36
Re: Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

To všude lítá - já raději "po srsti" - trochu přitlačit a šupiny se snadno vytrhají z kůže a nikam neodlétnou.

0 0
možnosti