- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Víte kolik slizu v kůži ještě je? A vy si to upečete? Bez kůže a v trojobalu se vůbec nerozpadá a kdo rád kosti nemá stejně zbaští stehno z kapra(kuřecí a nebo vepřový řízek) aby se mohl správně zakousnout a nehledat(kosti) Ryby je prostě dobrá,jen se musí umět dobře udělat a nebát se kůstky v krku, zaskočit vám může i salát
radši si dám ryybí filé s brambory
no to já jako oběd takhle v úterý taky, ale o štědrovečerní večeři slisované zbytky nemusím
Já rybu otvírám zahnutými chirurgickými nůžkami, vyvrhnu a přeberu vnitřností (jak 1.video), odstřhnu ploutve, ocas a odříznu hlavu (na polévku) Zásadně nestahuju kůži (komu nechutná, ten jí po upečení odstraní), protože tím se ztratí mnoho chutí a maso se rozpadá - samozřejmě u šupináčů odstraním "proti srsti" šupiny. Nakrájím na podkovy nebo širší podkovy co potom přepůlím. Na Vánoce peču přírodně s kořením a bylinkami na pánvi jako steaky. A ktomu lehký bramborový salát a dobré bílé vínečko. Šťastné a veselé ....
no vidíte s vašimi chirurgickými schopnostmi můžete nahradit případné chirurgy,kteří dají výpověd kvůli nízkému platu
na co? na po tisice let beznou pripravu potravy?
stavil jsem se s kaprem v hospodě kuchař mně nabídnul že mně udělá filety bez kosti za škopek tiše jsem souhlasil fakt dobrý
Po zabití kapra ho nechám vykrvácet ( omráčení a vyříznutí žáber), potom velmi ostrým dlouhým tenkým nožem podříznu od ocasu šupiny včetně lůžka šupin. Tím odříznu šupiny a kapr je krásně namodralý. Nejlepší je kapr dělaný po půlkách, kdy se žádná kost nerozkrájí. Odšupinování lze províst také ostrým nožem tak, že z kapra okrájíme šupiny od ocasu k hlavě po páscích, vypadá to nezvykle, ale je to účinné
šupiny nejlíp odrhnete dvěma víčkama od piva ( přibít na nějaké prkénko ) . Je z toho ale bordel po celým baráku
Přeji všem na HOBBY stránkách příjemné Vánoce, hodně inspirací pro příští rok, plodné a i úsměvné diskuse a klid doma v rodinách, příjemné kamarády a hodné šéfy.
Habr
...stahuje kapra z kůže......I filetování je zbytečné.....
stačí odříznotu tenkou vrstvu se šupinama - a začínám od ocasu ("proti srsti").
To všude lítá - já raději "po srsti" - trochu přitlačit a šupiny se snadno vytrhají z kůže a nikam neodlétnou.