Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Dopřejte si vánoční flambované víno neboli svařák po italsku

Základem dobrého svátečního svařáku má být opravdu kvalitní a silné červené víno. "Alespoň o Vánocích zapomeňte na levná a krabicová vína," říká se smíchem italský šéfkuchař Emanuel Ridi. Jen s vínem o vyšším obsahu alkoholu si opravdu užijete i flambování, které dává celé přípravě příjemný nádech rituálu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Zoro.Vomáčka

..toz "svařák" po italsku by se mel patentovat...

X...stejne tak jako "svařák" ceskej....

X...anzto bazev patri do kvalit novodobho moderniho zivota zkratek vomacku, jako treba:

X...mimčo, písnout, dovča, odpo, obyč, kruháč, véča...

X...a proto popisovane kvalitni vino a nazev "svařák" dela Hobby ocenenenihodnym kulturnim prinosem

0/0
26.12.2011 14:05

Zoro.Vomáčka

Re: ..toz

X...voprava druhej radek: bazev = nazev

0/0
26.12.2011 14:06

ellinor

víno nechytne

no já nevim, ale mám takový pocit, že chytne jen vysokoprocentní alkohol, aspoň 40%.

0/0
25.12.2011 18:52

nejchytrejsi

Re: víno nechytne

spis 50, a ten matlak zapaluje vyparujici se lih

0/0
25.12.2011 20:21

abraxas117

Má flambování nějaký vliv na chuť pokrmu?

nebo je to jenom vizuální "frajeřina"???

0/0
25.12.2011 18:34

perthuis

Re: Má flambování nějaký vliv na chuť pokrmu?

Ano, má, nejde pouze o "frajeřinu".Pokud jste šikula, můžete i karamelizovat sladké.Vyzkoušejte to, ale nechytněte.

:-)

0/0
25.12.2011 21:53

habr

Nic proti flambování, ale hodně přemýšlejte

zda plamen nemůže třeba přihřát  nalepenou mastnostu v digestoři apod. Jinde již píší, že v Ostravě vyhořela.   Nic proti mlsnému jazýčku, ale neměl by omezit základní bdělost.  Nejde jen o tuky, ale i záclony a podobné rychle hořící a nebo tavící předměty v domácnostech.

Jsou země, kde k základnímu vzdělání obyvael patří jak uhasit požár v zárodku. Třeba je to inspirace i pro HOBBY co dělat aby "červený kohout " nezakorkhak na našem majetku a zejména na našem zdraví.

Příjemné svátky a ať záchranáře 365 a 1/4 dne v roce nikdo netahá z jjeich pohotovostní místnosti do terénu.

0/0
25.12.2011 11:17

Astaroth

Re: Nic proti flambování, ale hodně přemýšlejte

Pri pozaru behame s rukama nad hlavou zmatene bytem, volaje "hori" ;-D

0/0
27.12.2011 15:57

černej oes

Zachová se v nápoji

po  varu a flambování alespoň špetka alkoholu?

0/0
25.12.2011 9:49





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.