- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tak jsem tu prasárnu dál nečetl...
Solamyl, neboli bramborovou moučku (škrob) používaly již naše (pra)babičky. Co obsahuje škodlivého, že je to prasárna?
a už nikdy. Není nad klasický, do druhého dne rozležený gulášek.
Tak tohle je takova ceska nahrada pomaleho hrnce. Nechci delat nikomu reklamu, takze si kdo chcete vygooglujte. Taky jsem ho kdysi objevil nahodou. Hledal jsem darek - vareni v pare - a skoncil jsem uplne na opacne strane. A je to skvely!!! Nahrazuje to takove pomalejsi vareni na stare plotne... Na gulase, perkelty apod uplne bozi...A hlavne vecer tam nahazite ingredience a rano je uvareno (s drobnymi vyjimkami) Proste parada!
souhlas, pomalák máme už 4 roky a je to skvělá věcička, vaří sám
Jak říká Babica. Uvařte, vyzkoušejte a pak kritizujte. By mě zajímalo, kolik gulášogenerálů ví, že český guláš se nepodobá maďarskému guláši, ale perkeltu
nevi, staci projit diskusi kde vykrikuji ze gulas se musi delat tak ci onak a mysli tim pouze tu smesnou ceskou mutaci ke knedliku
může být v receptu na pravý guláš kostka masoxu nebo jiné umělotiny? To je kuchařské umění? Zlámat o tebe vařečku.
Tenhle guláš vařím už dlouho a musím říct, že je skvělý, stejný recept používám i na zeleninový perkelt. Už jsem tím oblafla spoustu mlsných hub, které nevěřily, že se dá guláš udělat jednoduše a nad receptem ohrnovaly nos. Tenhle článek má sloužit hlavně těm co se bojí sporáku a vařečky. Navíc se kreativitě meze nekladou a solamyl se dávat nemusí (jinak necuckovatí, ani nedělá v guláši žádnou paseku) - na závěr lze zahustit vaším oblíbeným způsobem a nechat ještě cca 5 minut v troubě. Nějak nechápu lidi co to ani neochutnali a už remcají, vsadila bych se, že kdyby to dostali v hospodě, tak poznají prd a ještě se budou olizovat
to je takova dnesni moda. jakmile nekdo v diskusi rekne ze to je babica tak se cejti jako desnej king.
tohle je ale obzvlast komicky priklad. protoze tihle superznalci se zrovna extremne ztrapnuji. cesky gulas, neboli to co tu vsude pozaduji a tvrdi ze jde o klasickou ci spravnou verzi, je ve zkutecnosti jen jednou z mnoha mutaci jidla ktere vzniklo v madarsku. a ktere napriklad konzistenci je vyrazne podobnejsi tomu troubovemu nevydusenemu nez ceskemu hustemu se sosikem ke knedlicku.
a taky si cenim ze se uvadi jidla pro zacatecniky. protoze ti kdyby videli x ruznych pohybu co pri tom maji delat, tak se na cele vareni vykaslou. takhle malymi kroky zjisti, ze to vlastne neboli a priste vyzkousi jiny recept, trebas narocnejsi.
Manželka vaří podobný, nevím zda přísady jsou úplně stejné ale postup je hoodně podobný. Luxusní záležitost. Jen mohu doporučit. Kde ale našla recept, netuším...
Vařím guláš rád a vyzkoušel jsem kdysi i tenhle recept.Se skutečným gulášem to však nemá naprosto nic společného a pro ty co si chtějí usnadnit práci a myslí že tohle by mohlo být to pravé doporučuji guláš v konzervě.Je ještě snadnější a výsledek bude dokonce lepší.
Ale pro ty mladé holky co se chtějí vdát to bude stačit.
Ví někdo, co to je?
Jinak dvě kostky bujónu z Vitany do kila hovězího - to je jako... jako... pomalovat stříbřenkou korunovační klenoty.
Také jsem uvažoval o tom, co tím chtěl básník říci. Ale bude nejspíše jen "buzz word" (slovo které táhne) a hlavně je to poplatné módní vlně biopotravin.
jaky gulas myslite, jsou stovky receptu a velmi se od sebe lisi
tohle vypada jako gulas jeden z mnoha ba podle konzistence je to vyrazne podobnejsi puvodnimu gulasi nez to co se pod nazvem gulas dela v cechach :)