Diskuze

Pečený guláš bez míchání pro začátečníky: nejtěžší je nekontrolovat ho

Podle guláše se pozná hospoda. Kuchaři začátečníci by si na něm rádi pochutnali i doma, ale tak, aby to bylo bez práce a s jistotou výsledku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H_

Homer _7

5. 1. 2012 21:36
Jak jsem narazil na "solamyl",

tak jsem tu prasárnu dál nečetl...

0 0
možnosti
PJ

Petrik73

6. 1. 2012 13:41
Re: Jak jsem narazil na

Solamyl, neboli bramborovou moučku (škrob) používaly již naše (pra)babičky. Co obsahuje škodlivého, že je to prasárna?

3 0
možnosti

orinka3

4. 1. 2012 17:31
vyzkoušela jsem kdysi

a už nikdy.  Není nad klasický, do druhého dne rozležený gulášek.

0 0
možnosti
MK

mikik

3. 1. 2012 23:42
takova obezlicka

Tak tohle je takova ceska nahrada pomaleho hrnce. Nechci delat nikomu reklamu, takze si kdo chcete vygooglujte. Taky jsem ho kdysi objevil nahodou. Hledal jsem darek - vareni v pare - a skoncil jsem uplne na opacne strane. A je to skvely!!! Nahrazuje to takove pomalejsi vareni na stare plotne... Na gulase, perkelty apod uplne bozi...A hlavne vecer tam nahazite ingredience a rano je uvareno (s drobnymi vyjimkami) Proste parada!

1 0
možnosti
H

hlista

8. 1. 2012 10:13
Re: takova obezlicka

souhlas, pomalák máme už 4 roky a je to skvělá věcička, vaří sám ;-DR^

0 0
možnosti
P2

persona-non-grata 2

3. 1. 2012 22:40
Pohlreich? To je diagnóza!

Jak říká Babica. Uvařte, vyzkoušejte a pak kritizujte. By mě zajímalo, kolik gulášogenerálů ví, že český guláš  se nepodobá maďarskému guláši, ale perkeltu :-/

2 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

4. 1. 2012 0:38
Re: Pohlreich? To je diagnóza!

nevi, staci projit diskusi kde vykrikuji ze gulas se musi delat tak ci onak a mysli tim pouze tu smesnou ceskou mutaci ke knedliku ;-D

0 0
možnosti
JS

COUFAL5

3. 1. 2012 21:40
Jak

může  být v receptu na pravý guláš kostka masoxu nebo jiné umělotiny? To je kuchařské umění? Zlámat o tebe vařečku. ;-D

3 0
možnosti
A

AAA2

3. 1. 2012 23:03
Re: Jak

jak se definuje "pravy gulas" ?

1 0
možnosti
MK

Aklecram

3. 1. 2012 21:20
guláš bez míchání

Tenhle guláš vařím už dlouho a musím říct, že je skvělý, stejný recept používám i na zeleninový perkelt. Už jsem tím oblafla spoustu mlsných hub, které nevěřily, že se dá guláš udělat jednoduše a nad receptem ohrnovaly nos. Tenhle článek má sloužit hlavně těm co se bojí sporáku a vařečky. Navíc se kreativitě meze nekladou a solamyl se dávat nemusí (jinak necuckovatí, ani nedělá v guláši žádnou paseku) - na závěr lze zahustit vaším oblíbeným způsobem a nechat ještě cca 5 minut v troubě.  Nějak nechápu lidi co to ani neochutnali a už remcají, vsadila bych se, že kdyby to dostali v hospodě, tak poznají prd a ještě se budou olizovat ;-D

4 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

3. 1. 2012 21:24
Re: guláš bez míchání

to je takova dnesni moda. jakmile nekdo v diskusi rekne ze to je babica tak se cejti jako desnej king.

tohle je ale obzvlast komicky priklad. protoze tihle superznalci se zrovna extremne ztrapnuji. cesky gulas, neboli to co tu vsude pozaduji a tvrdi ze jde o klasickou ci spravnou verzi, je ve zkutecnosti jen jednou z mnoha mutaci jidla ktere vzniklo v madarsku. a ktere napriklad konzistenci je vyrazne podobnejsi tomu troubovemu nevydusenemu nez ceskemu hustemu se sosikem ke knedlicku.

a taky si cenim ze se uvadi jidla pro zacatecniky. protoze ti kdyby videli x ruznych pohybu co pri tom maji delat, tak se na cele vareni vykaslou. takhle malymi kroky zjisti, ze to vlastne neboli a priste vyzkousi jiny recept, trebas narocnejsi.

1 0
možnosti
JD

JirkaD

3. 1. 2012 20:15
Gulášek bez míchání

Manželka vaří podobný, nevím zda přísady jsou úplně stejné ale postup je hoodně podobný. Luxusní záležitost. Jen mohu doporučit. Kde ale našla recept, netuším...

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

3. 1. 2012 20:14
tohle s gulášem nemá nic společného....

Vařím guláš rád a vyzkoušel jsem kdysi i tenhle recept.Se skutečným gulášem to však nemá naprosto nic společného a pro ty co si chtějí usnadnit práci a myslí že tohle by mohlo být to pravé doporučuji guláš v konzervě.Je ještě snadnější a výsledek bude dokonce lepší.

0 0
možnosti
PK

Pěkný Nick

3. 1. 2012 20:29
Re: tohle s gulášem nemá nic společného....

Ale pro ty mladé holky co se chtějí vdát to bude stačit. ;-D

1 0
možnosti
DM

maxadan

3. 1. 2012 20:05
Glutamátový proužek?

Ví někdo, co to je?

Jinak dvě kostky bujónu z Vitany do kila hovězího - to je jako... jako... pomalovat stříbřenkou korunovační klenoty.

3 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

3. 1. 2012 20:12
Re: Glutamátový proužek?

Také jsem uvažoval o tom, co tím chtěl básník říci. Ale bude nejspíše jen "buzz word" (slovo které táhne) a hlavně je to poplatné módní vlně biopotravin.

0 0
možnosti
PPP

PIRÁT PIRÁT PIRÁT

3. 1. 2012 19:24
wtf

To nevypadá jako guláš nebo jo?8-o

1 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

3. 1. 2012 19:32
Re: wtf

jaky gulas myslite, jsou stovky receptu a velmi se od sebe lisi

tohle vypada jako gulas jeden z mnoha ;-D ba podle konzistence je to vyrazne podobnejsi puvodnimu gulasi nez to co se pod nazvem gulas dela v cechach :)

1 0
možnosti