- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
3.1. tu vyšel článek o pečeném "guláši" do kterého se cpal Masox a gulášové koření, a který si redakce nemohla vynachválit. A nyní je zde článek ze kterého plyne, že ten guláš je vlastně pěknej humáč.
a co takhle premyslet a nebyt dogmatik
v receptu u gulase byl masox pouzit ale take byla zminena moznost jak to delat jinak. idnes nevede nejakou inkvizitorskou kampan proti vsemu co pseudopohlreichove rozkazou. ukazuje ruzne varianty. lide co predkladaji rychlost vzdy budou sahat po ruznych polotovarech a instantech. lide co neumi varit taktez. a ne kazdy je superkuchar a take ne kazdy se superkucharem muze stat.
Asijské polévky jsou velice oblíbené a prodávají se v pytlících za pár šupů. Já to ovšem nemám zrovna 2x v lásce, vlastně to vůbec nejím... Sám dělám asijskou polévku takhle: Když jo spěchám - použiju bujon (ten se dá koupit i bez glutamátu). Když nespěchám udělám si vývar sám. Asijské nudle stojí pár korun, asijské černé nudle taky (obé mají "čínské" prodejny). Sojovka - japonská je za 60Kč, jiná za cca 30 (na polévku stačí i ta lacinější.) No a nakonec potřebujete cayenský pepř a česnek (sušený/čerstvý) dle libosti, potažmo zázvor (opět dle libosti.) Do vývaru (bujónu) dáte nudle a houby, dvě - tři lžice sojovky, cayenský pepř, česnek a zázvor - ještě krátce povaříte a pokud jste nepoužili bujon s glutamátem tak je zcela bez glutámatů - plný hrnec a za málo ! Samo čerstvá...
Nechcete napsat komplet recept? Určitě bychom to ocenili (v rámci diskuse).
Tohle baštím asi 2 roky a ještě sem se toho nepřejedl. Ale pozor - po uvaření je potřeba to posypat nastrouhaným Eidamem
jo jako nouzová rychlovka výborné. Nejprve osmažím na nudličky krájené kuřecí maso. Pak přisypat směs z pytlíku a zalít vodou a povařit. Maso nekořenit, pohltí případný nadbytek soli a koření.
Výsledek zasypat čerstvými bylinkami, vhodná je pažitka, petrželka, nebo i zimní cibulka. Možno trochu přistrouhnout parmezánu.
Pak už se to dá přirovnat i ke zdravému i k dobrému jídlu .
odpadne mu dřina, získá tím čas.
Nejhorší na tom je, že když lidi jedí furt všechno s glutamátem, tak potom nad klasickou poctivou kuchyní ohrnují nos. To mě vždycky dopálí. Maggi a masox tam umí hodit každej blbec
Použití instantních polívek, omáček a kaší chápu maximálně někde na čundru. Ale když v restauraci/jídelně dělají brkaši z prášku, tak to mi hlava nebere (a žaludek už vůbec ne).
V naší závodní jídelně vaří pomalu všechno z pytlíků...tedy v tomto případě spíše z pytlů. Od polévek až po omáčky. Je to opravdu hnus...
si uvařit, to je pak těžké. Ono to zas netrvá o moc dýl, než vařit něco z pytlíku. Jen to musí člověka bavit, aspoň trošku.
http://www.chemievjidle.cz/polevky-v-pytliku/kremova-toskanksa-tomatova-polevka-s-bazalkou-unilever
http://www.chemievjidle.cz/polevky-v-pytliku/polevka-brokolicova-s-kvetakem-unilever
stoji asi 24kc za 0,5l
Tak se mrkněte na stupnici škodlivosti http://www.emulgatory.cz/stupnice-skodlivosti, tyhle mají nulu, tak to je docela v pohodě. Ale ani tak bych je asi nevařila každý den
protože si onu pověstnou pátou chuť odmítám odpírat....
Dobrá čína se dá připravit i bez glutamátu. Glutamát podle mne používají pouze kuchaři,kteří neumějí vařit a s normálním kořením a bylinkami si moc nevědí rady...
to se nevari, ale jenom vyrabeji blafy k vyhozeni
No, dejme tomu kdyby prisel hladomor, tak pak snad