Diskuze

Z pytlíků se sice vaří pohodlně, ale často jde jen o náhražky

Vysoký obsah solí, glutamáty a polyfosfáty způsobující problémy s ukládáním vápníku do kostí. To jsou mimo jiné důvody, proč odborníci varují, že při dlouhodobé konzumaci nemusí sušené a instantní směsi na vaření zrovna prospívat zdraví. Kde se denně vaří ze sušených směsí, vytlačují se navíc z jídelníčku přírodní suroviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sallmi

6. 1. 2012 9:10
Komedie

3.1. tu vyšel článek o pečeném "guláši" do kterého se cpal Masox a gulášové koření, a který si redakce nemohla vynachválit. A nyní je zde článek ze kterého plyne, že ten guláš je vlastně pěknej humáč.

2 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

6. 1. 2012 14:39
Re: Komedie

a co takhle premyslet a nebyt dogmatik

v receptu u gulase byl masox pouzit ale take byla zminena moznost jak to delat jinak. idnes nevede nejakou inkvizitorskou kampan proti vsemu co pseudopohlreichove rozkazou. ukazuje ruzne varianty. lide co predkladaji rychlost vzdy budou sahat po ruznych polotovarech a instantech. lide co neumi varit taktez. a ne kazdy je superkuchar a take ne kazdy se superkucharem muze stat.

0 0
možnosti

TDW

5. 1. 2012 20:31
Čínská ostrá polévka

Asijské polévky jsou velice oblíbené a prodávají se v pytlících za pár šupů. Já to ovšem nemám zrovna 2x v lásce, vlastně to vůbec nejím... Sám dělám asijskou polévku takhle: Když jo spěchám - použiju bujon (ten se dá koupit i bez glutamátu). Když nespěchám udělám si vývar sám. Asijské nudle stojí pár korun, asijské černé nudle taky (obé mají "čínské" prodejny). Sojovka - japonská je za 60Kč, jiná za cca 30 (na polévku stačí i ta lacinější.) No a nakonec potřebujete cayenský pepř a česnek (sušený/čerstvý) dle libosti, potažmo zázvor (opět dle libosti.) Do vývaru (bujónu) dáte nudle a houby, dvě - tři lžice sojovky, cayenský pepř, česnek a zázvor - ještě krátce povaříte a pokud jste nepoužili bujon s glutamátem tak je zcela bez glutámatů - plný hrnec a za málo ! Samo čerstvá...

2 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 1. 2012 22:11
Re: Čínská ostrá polévka

Nechcete napsat komplet recept? Určitě bychom to ocenili (v rámci diskuse).:-)

0 0
možnosti

Stork.

5. 1. 2012 20:23
Dobrý hostinec - kuře na paprice pikant

Tohle baštím asi 2 roky a ještě sem se toho nepřejedlR^. Ale pozor - po uvaření je potřeba to posypat nastrouhaným Eidamem;-)

1 0
možnosti

Zefram Cochrane

5. 1. 2012 21:28
Re: Dobrý hostinec - kuře na paprice pikant

jo jako nouzová rychlovka výborné. Nejprve osmažím na nudličky krájené kuřecí maso. Pak přisypat směs z pytlíku a zalít vodou a povařit. Maso nekořenit, pohltí případný nadbytek soli a koření.

Výsledek zasypat čerstvými bylinkami, vhodná je pažitka, petrželka, nebo i zimní cibulka. Možno trochu přistrouhnout parmezánu.

Pak už se to dá přirovnat i ke zdravému i k dobrému jídlu ;-).

0 0
možnosti

Lirael

5. 1. 2012 20:02
Koupím pro brášku špagety v prášku

odpadne mu dřina, získá tím čas.R^

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 1. 2012 17:18
Glutamát

Nejhorší na tom je, že když lidi jedí furt všechno s glutamátem, tak potom nad klasickou poctivou kuchyní ohrnují nos. To mě vždycky dopálí. Maggi a masox tam umí hodit každej blbec ;-€

2 0
možnosti

hermína

5. 1. 2012 18:26
Re: Glutamát

R^

0 0
možnosti

roedor

5. 1. 2012 12:41
Z pytlíků se sice vaří pohodlně, ale často se to nedá žrát.

:-PPoužití instantních polívek, omáček a kaší chápu maximálně někde na čundru. Ale když v restauraci/jídelně dělají brkaši z prášku, tak to mi hlava nebere (a žaludek už vůbec ne).

1 0
možnosti

Dawemaster

5. 1. 2012 13:38
Re: Z pytlíků se sice vaří pohodlně, ale často se to nedá žrát.

V naší závodní jídelně vaří pomalu všechno z pytlíků...tedy v tomto případě spíše z pytlů. Od polévek až po omáčky. Je to opravdu hnus...

0 0
možnosti

ivoš

5. 1. 2012 12:40
Jo, když jsou lidi líní

si uvařit, to je pak těžké. Ono to zas netrvá o moc dýl, než vařit něco z pytlíku. Jen to musí člověka bavit, aspoň trošku.

0 0
možnosti

Rudla01

5. 1. 2012 13:56
Re: Jo, když jsou lidi líní

A musí mít na to čas

1 0
možnosti

nocenka

5. 1. 2012 12:51
Re: A co tyto?

Tak se mrkněte na stupnici škodlivosti http://www.emulgatory.cz/stupnice-skodlivosti, tyhle mají nulu, tak to je docela v pohodě. Ale ani tak bych je asi nevařila každý den;-)

0 0
možnosti

SUPERpolární liška

5. 1. 2012 11:45
Tak dlouho jsem četl o glutamátu, až jsem si došel pro čínu,

protože si onu pověstnou pátou chuť odmítám odpírat....

2 0
možnosti

Dawemaster

5. 1. 2012 13:43
Re: Tak dlouho jsem četl o glutamátu, až jsem si došel pro čínu,

Dobrá čína se dá připravit i bez glutamátu. Glutamát podle mne používají pouze kuchaři,kteří neumějí vařit a s normálním kořením a bylinkami si moc nevědí rady... Rv

0 0
možnosti

Stanea

5. 1. 2012 11:39
jak- "vařit z pytlíku"?

to se nevari, ale jenom vyrabeji blafy k vyhozeni

No, dejme tomu kdyby prisel hladomor, tak pak snad ;-D

0 0
možnosti