Diskuze
Kynuté langoše z bramborového těsta, snadné jako palačinky
Děkujeme za pochopení.
Jean-Luc Picard
Lívanec, byť langošem zván, zůstává lívancem
A to říkám zodpovědně, neboť jsem recept sám dvakráte vyzkoušel, rodinu své sestry k vyzkoušení uvaření ukecal a ještě dvě další rodiny.
Výsledný produkt byl pro všechny zklamáním, ne že by byl úplně nejedlý, ale nebyl to langoš. V půlce posledního testu jsem přesedlal na lívanečník a tyto "langoše" jsem použil jako netradiční přílohu k dobrému guláši a bylo to dobré.
Pokud má někdo špatnou paměť a kdejaká placka nahoře s kečupem a strouhaným eidamem mu připomene langoš, budiž, ale toto je klasický kynutý lívanec.
Mimochodem testoval jsem i stejné sušené droždí i klasické v kostce, výsledek stejný.
evka2
Re: Lívanec, byť langošem zván, zůstává lívancem
taky jsem vyzkoušela, byly to lívance, myslela jsem, že jsem někde udělala chybu, ale jak tak čtu, tak je to normální, nicméně na chuť to šlo
Sametka2
.
Právě je děláme a už nikdy více. K langoši to má hodně daleko. Je to jako nějaká hnus placka. Už nikdy více neudělám.
mufinka008
No já nevím...
Ale langose z brambor... Ja delam jednodusi...
2,5 hrnku polohrube mouky
1 hrnek mleka
1 drozdi, spetka cukru, spetka soli.
Uhnacat testo, vykynout cca 1.5hodiny,pak udelat male bochanky a jeste nechat tak 15-30 minut kynout, pak roztahnout a usmazit. Hotovo a ty jsou, ze se olizujou i vsichni moji znami! :)
pingodik
Není langoš jako lángoš
Kdo byl někdy v Maďarsku tak v, že správný název je lángos (čtěte lángoš).
Maďaři dávají do těsta vařené brambory. Placka se musí formovat rukou a to tak, že se těsto z kynutého bochánku vytáhne. Ohraje jsou silnější a prostředek je téměr průhledný. Tak vypadá LÁNGOŠ.
Všechno ostatní (tj. to co prodávají na tržištích u nás) je LANGOŠ.
Správné příchutě jsou sima (čti šima) - pouze s česnekem, pak kombinace sajtos (šajtoš) - sýrový, tejfölös - s kysanou smetanou.
Howgh!
Scarlett from Scottland
Re: Není langoš jako lángoš
maďaři dělají i jiné příchutě...
CYnikCYnik
Polotovar
Z těsta v prášku na langoše a pizzu (globus) manželka vytváří stejně dobré lanoše, jak byly před lety na každém rohu.
DlouhousekLihoslav
zna to nekdo ?
ptam se jen tech co to uz varili ne internetovych vseznalkovych pseudo pohlreichu.
pripomina to chuti langose nebo autor za langose povazuje smazene testo ? abych se zbytecne nenamahal :)
Dawemaster
Re: zna to nekdo ?
Si to vyzkoušejte a ochutnejte. Recept je primitivní,tak si udělejte jednu nebo dvě placky na chuť a uvidíte. Tady vám lidi prdlajs poradí. Za prvé má každý člověk jiné chutě,takže každý vám řekne něco jiného a stejně budete na začátku a za druhé tady jsou stejně většinou jen remcalové,kteří budou nadávat na autora článku a říkat,že je to volovina a přitom si sami neumí uvařit ani polévku z pytlíku a langoše si kupují u vietnamce na náměstí... a vy se stejně opět nic nedozvíte. Lepší je to vyzkoušet sám doma a budete vědět hned sám a nejlépe.
Bukuruna
recept na h...
to vubec nepripomina Langose a chutove to taky nebude ono, pripomina mi to recepty toho trouby Babici...:)
Uphillman
Re: recept na h...
Teď jsem sledoval Babicu, pouštím si to když se chci pobavit. :D A v poslední době, když se z toho jeho "vaření" stal napůl telešopingový pořad, je to ještě zábavnější. V každém díle se přikulí s jiným krámem do kuchyně a převelice ho propaguje. Aktuální recept je zvolený tak, aby při tom vaření byl ten jedinečný kus nádobí nepostradatelný. :D
Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén
Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...
Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk
Soutěž Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou
Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...
Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť
Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby:...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány
Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...
VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa
Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...
Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť
Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby:...
Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop
Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to...
Co ještě nevíte o kočkách? Jak můžou zezelenat nebo zdědit miliony
Kočky mnohdy rozdělují společnost na dva tábory. Jedni je nemohou vystát, druzí si život bez nich...
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...