- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A to říkám zodpovědně, neboť jsem recept sám dvakráte vyzkoušel, rodinu své sestry k vyzkoušení uvaření ukecal a ještě dvě další rodiny.
Výsledný produkt byl pro všechny zklamáním, ne že by byl úplně nejedlý, ale nebyl to langoš. V půlce posledního testu jsem přesedlal na lívanečník a tyto "langoše" jsem použil jako netradiční přílohu k dobrému guláši a bylo to dobré.
Pokud má někdo špatnou paměť a kdejaká placka nahoře s kečupem a strouhaným eidamem mu připomene langoš, budiž, ale toto je klasický kynutý lívanec.
Mimochodem testoval jsem i stejné sušené droždí i klasické v kostce, výsledek stejný.
taky jsem vyzkoušela, byly to lívance, myslela jsem, že jsem někde udělala chybu, ale jak tak čtu, tak je to normální, nicméně na chuť to šlo
Právě je děláme a už nikdy více. K langoši to má hodně daleko. Je to jako nějaká hnus placka. Už nikdy více neudělám.
Ale langose z brambor... Ja delam jednodusi...
2,5 hrnku polohrube mouky
1 hrnek mleka
1 drozdi, spetka cukru, spetka soli.
Uhnacat testo, vykynout cca 1.5hodiny,pak udelat male bochanky a jeste nechat tak 15-30 minut kynout, pak roztahnout a usmazit. Hotovo a ty jsou, ze se olizujou i vsichni moji znami! :)
Kdo byl někdy v Maďarsku tak v, že správný název je lángos (čtěte lángoš).
Maďaři dávají do těsta vařené brambory. Placka se musí formovat rukou a to tak, že se těsto z kynutého bochánku vytáhne. Ohraje jsou silnější a prostředek je téměr průhledný. Tak vypadá LÁNGOŠ.
Všechno ostatní (tj. to co prodávají na tržištích u nás) je LANGOŠ.
Správné příchutě jsou sima (čti šima) - pouze s česnekem, pak kombinace sajtos (šajtoš) - sýrový, tejfölös - s kysanou smetanou.
Howgh!
maďaři dělají i jiné příchutě...
Z těsta v prášku na langoše a pizzu (globus) manželka vytváří stejně dobré lanoše, jak byly před lety na každém rohu.
ptam se jen tech co to uz varili ne internetovych vseznalkovych pseudo pohlreichu.
pripomina to chuti langose nebo autor za langose povazuje smazene testo ? abych se zbytecne nenamahal :)
Si to vyzkoušejte a ochutnejte. Recept je primitivní,tak si udělejte jednu nebo dvě placky na chuť a uvidíte. Tady vám lidi prdlajs poradí. Za prvé má každý člověk jiné chutě,takže každý vám řekne něco jiného a stejně budete na začátku a za druhé tady jsou stejně většinou jen remcalové,kteří budou nadávat na autora článku a říkat,že je to volovina a přitom si sami neumí uvařit ani polévku z pytlíku a langoše si kupují u vietnamce na náměstí... a vy se stejně opět nic nedozvíte. Lepší je to vyzkoušet sám doma a budete vědět hned sám a nejlépe.
to vubec nepripomina Langose a chutove to taky nebude ono, pripomina mi to recepty toho trouby Babici...:)
Teď jsem sledoval Babicu, pouštím si to když se chci pobavit. :D A v poslední době, když se z toho jeho "vaření" stal napůl telešopingový pořad, je to ještě zábavnější. V každém díle se přikulí s jiným krámem do kuchyně a převelice ho propaguje. Aktuální recept je zvolený tak, aby při tom vaření byl ten jedinečný kus nádobí nepostradatelný. :D