- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Etiopsky chleb injera ci chorizo nepatri mezi nejdesivejsi, gravlax je uz pro silnejsi natury a zbytek? Radeji na to nemyslet. Proste jime to, na co jsme zvykli a obcas jsme schopni si zvyknout na neco jineho. Ne vzdy to vsak jde. Kolikrat uz bylo toto tema recyklovane? Nechce se mi hledat v analech hobby a Idnesu, ale podobne clanky se objevuji rok co rok.
v Olomouckých syrečkách taky objevil mrskající se červíčky. Tak to jsem fakt nedal. A přitom to prej vůbec není špatný.
Až na to, že v Olomouci se žádné syrečky nevyrábějí
Máte pravdu, školní jídelny dovedly dětem znechutit jídlo. Já si pamatuju jak jsem kdysi musel pozřít bledé kuře, stehno, polité nějakým mastným sajrajtem, nejspíše žluklým máslem. Od té doby jsem se pečenému kuřeti vyhýbal... Nebo kdysi jsem musel sníst karbanátek, dohlížela na mě jinak docela pohodová paní učitelka ale byl to hnus... Navíc mám pocit že to bylo na škole v přírodě.
Jediný důsledek toho, že u okénka stála učitelka-policajt bylo to, že jsme nepoživatelné kusy jídla házeli pod stoly, při tužší konzistenci (buchty apod.) strkali do kapsy a vyhodili venku.
chodíte tam?....jen že máte takový přehled o ceně a kvalitě
srážení, sýření, dfermentace, plísně a ušlechtilé plísně ...
Vše probíhá chemicky a biochemicky úplně za jiných podmínek a s jinými kulturami (bakteriálními, kvasinkovými, houbo-plísňovými ...).
To by se i o pivu či chlebu dalo psát jako tepelně opracovaných o shnilých rostlinách (kvasinky). Víno jsou asi také shnilé bobule (opět kvašení). Prostě někdo si neuvědomuje ani základní rozdíl mezi hnilobnými procesy a jinými procesy. Nepopírám, že některé procesy při výrobě "extrémně exotických" potravin mohou být i hnilobné, ale házet vše do pytle "shnilé potraviny" je fakt tupozraké bez širší znalosti biotechnologií.
Prostě hlavně napsat něco bulvárně křiklavého a šokujícího co se bude dobře prodávat.
Já třeba za sebe musím poznamenat, že syrečky (tvarůžky) dnes již méně smrdí, ale mají také menší chuťovou výraznost (ke škodě věci). A mimochodem, gravlax mi nepřipadá shnilý, je naložený a fermentovaný.
Vždycky si je můžete nechat dojít doma. Jde to nechat být až do stavu, kdy jdou snadno namazat ne chleba :-D.
já věděla, proč mi jako dítěti sýry nechutnaly. odpor k plesnivým sýrům jsem překonala až v dospělosti. shnilé maso na své pochopení stále čeká...
teprve učíme,
Takže vlastně naše supermarkety nás vlastně vzdělávají...
aneb jak pravila babička:" Proti gustu žádnej dišputát".
nějaké informace o nepoživatinách vydávaných za potraviny našimi Tesci, Kauflandy, Interspary, ...