Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Konec hovězích steaků tuhých jako podrážka. Nechte si je dozrát doma

Porovnejte si steaky z amerického a českého býka. Zatímco z prvního vyrobíte lahůdku křehkou jako máslo, z masa koupeného v české sámošce podešev. Je to tím, že české hovězí míří na pulty během několika málo dní. Přitom hovězí potřebuje k vyzrání nejméně 10 až 14 dní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Anihilován 100 x.

proto

žeru vepřový;-D

0/0
21.2.2012 13:29

A jedeme nanovo...

Lidé (spotřebitelé) se nevzbouří,

za prvé proto, že to většina maloměšťáků ani netuší a za druhé zejména proto, že kousek hovězího si chce dát každý, zaplatit za něj se mu už příliš nechce. To je přeci známá věc, proč jsou za hranicemi potraviny také rozmanité, ne dražší, ale o hodně kvalitnější :-/

0/0
20.2.2012 21:13

Antonín, topič

Re: Lidé (spotřebitelé) se nevzbouří,

To není známá věc, to jsou přiblblé kecy. Některé (!!!) potraviny, ano.

0/0
20.2.2012 23:49

sigenius

hm

"...Například jihoamerické hovězí se po zpracování na jatkách zavakuuje a zraje během cesty po moři bez přístupu vzduchu při nízké teplotě. Tím se nedá příležitost rozvoji hnilobného zrání, bakterie nemají příležitost k růstu...."

...Když já jsem se ve škole učil, že hnilobný proces = anaerobní proces a probíhá tehdy, je-li zamezeno přístupu vzduchu. :-(

0/0
20.2.2012 13:20

Antonín, topič

Re: hm

Jo, ale napřed tam nějaké bakterie musíte mít a musejí mít možnost se pomnožit.

0/0
20.2.2012 15:31

pivak

Jednodussi

Staci nekupovat cesky hovezi dokud se to producenti nenauci poradne.

0/0
20.2.2012 12:32

Antonín, topič

Re: Jednodussi

Umí to skvěle, dokonce tak, že velká část českého hovězího jde na export.

0/0
20.2.2012 15:32

jaryk1

Re: Jednodussi

za 30,- Kš a tam si ho nechají uzrát8-o

0/0
20.2.2012 18:31

Antonín, topič

Re: Jednodussi

Víš prd tak nemel.

0/0
20.2.2012 23:50

S-Tony

No konečně

No konečně. Pořád jsem nechápal proč mám doma po upečení steaky tvrdé jako podrážky.

No mít doma maso v ledničce déle než 24 hodin bylo pro mně nemyslitelné, ale vidím že se to má dělat jinak.

Vyzkouším a uvidím. R^

0/0
20.2.2012 12:23

jaryk1

Re: No konečně

jj 3 měsíce a víc to necháváme, ale chce to práci a věnovat se tomu

0/0
20.2.2012 18:32

papazian

Kterou českou sámošku má autor na mysli? Lidl, Norma, Tesco?

Vše není českou sámoškou... ve svém okolí mám jen zahraniční řetězce nebo podnikající Viětnamce. Bohužel.

0/0
20.2.2012 11:51

Harison

Vakuové baličky jsou pro uchování masa fakt vynikající

Mám osobní zkušenost s baličkou MAXIMA od Magic Vac a od té doby co ji používáme máme jednak špičkově uchované potraviny jak v ledničce, tak i v mrazničce a navíc to v mrazničce ušetří neskutečného místa. Balíme si tak i jídla na dovolenou. Vřele doporučuji.

0/0
20.2.2012 10:25

Petrik73

Re: Vakuové baličky jsou pro uchování masa fakt vynikající

Za 11 litrů si domů koupit poloprofesionální přístroj na balení potravin?

0/0
21.2.2012 7:36

HonzaCh

jedna věc

KDYŽ TO NEUMÍTE, TAK SE DO TOHO NES***

CHCE TO 10 LET SE NAUČIT POŘÁDNEJ STEJK...

A JEDINĚ FRAJÉŘI JAKO JÁ UDĚLAJ KILOVEJ LUXUSNÍ A ŠŤAVNATĚ MEDIUMÁLNÍ KUS MASA

:-P

0/0
20.2.2012 9:58

tmf

Re: jedna věc

taky malý stejky nedělám

0/0
20.2.2012 12:54

Petrik73

Re: jedna věc

Prozradíš nám, ty jantare, jak se to mám naučit, když se do toho nemám sr...? A mimochodem, musíš bejt děsně inteligentní, když ses deset let učil dělat steak. První tři roky si trénoval kde máš lednici, ne?

0/0
21.2.2012 12:10

mak1_re

Ach jo -

a na Kaufland podali žalobu za zelený maso - a ono bylo jenom uzrálý...[]

0/0
19.2.2012 20:56

islandan

Nemusíte souhlasit,

ale nejlepší hovězí je podle mne syrové ve spolehlivé restauraci. Tam vám taky maso přinesou ukázat a zeptají se, zda ho mají upravit oni nebo si ho ochutíte sami. To druhé je správné.:-)

0/0
19.2.2012 16:43

RAT

Re: Nemusíte souhlasit,

ne kazdej chodi do restaurace varit, ja se treba chodim jen najist a napit! :-P

+1/0
20.2.2012 1:29

pablo_II

Re: Nemusíte souhlasit,

Slysel si nekdy o tataraku? V dobre restauraci ti prinesou naskarbane maso a vsechyn ingerdience (cibulku pepr sul papriku, horcici atd oddelene. Kazdy ho ma rad jinak koreneny a tak si ho namicha sam.

0/0
21.2.2012 9:33

Slaine55

je mi smutno, když koukám po českých masnách

krom makra nikde takové maso nedostanete. Ani mražené! před měsícem jsem jedl podruhé takový steak a diplomatického shopu ve vídni. rozmražené!!! A bylo i tak nejlepší, jaké jsem jedl zde v evropě. to je smutné!

+3/0
16.2.2012 16:20

Slaine55

Re: je mi smutno, když koukám po českých masnách

co se makra tká, vždycky tam na něj koukám, ale ještě jsem si ho nikdy nekoupil, jelikož za kilo chtějí si 700 a je to tříkilový flák. oproti tomu z vídně stojí !!!třikrát!!! víc...

0/0
16.2.2012 16:22

hahaha

Re: je mi smutno, když koukám po českých masnách

ale opravdu to za ty peníze stojí, díky tomu, že u nás doma nikdo hovězí nejí, to nevyjde až tak draho;-D takže hlavně v době grilování ho nakupuji celkem pravidelně, Argentinské, Brazilské, Irské, bizoní (to je pálka), Fr., no a chcá nechcá, zatím mě nejlíp chuťově vychází US, takový steak 700 g., pěkně vysoký, opéct z jedné strany, pak z druhé, pak až nasolit trochu pepře, vrazit na 5 minut do uzavřené misky s máslem, wau.;-D

0/0
18.2.2012 0:08

Antonín, topič

Re: je mi smutno, když koukám po českých masnách

V makru prodávaj argentinu v plátcích dvacet deka.

0/0
18.2.2012 21:21

Antonín, topič

Re: je mi smutno, když koukám po českých masnách

To musíte jíst pěkné odpadky, když vám nejvíc chutná mražený maso.

0/0
18.2.2012 21:24

bara.obava

no nevim jak s tou soli..

vetsina dobrych gastronomu rika ze jejich bifteky se se soli potka az tesne pred dokoncenim...

+1/0
16.2.2012 0:14

Slaine55

Re: no nevim jak s tou soli..

ano, podrážky solit až na konec... Zralému masu je to jedno...

+1/0
16.2.2012 16:15

1000101111001111

Re: no nevim jak s tou soli..

To je samozřejmě úplná hloupost. Pokud maso osolíte, začne a) pouštět vodu, b) v podstatě se "vařit". Proto se používá sůl, kyseliny, alkohol k nakládání právě nekvalitního masa, kvalitní hovězí na steak by se vysušilo a bylo by z větší části již udělané, ještě než se začne tepelně upravovat. Takže hrubá sůl až před tepelnou úpravou, nebo nic.

+1/0
16.2.2012 23:15

J.

S clankem mirne nesouhlasim

Samozrejme je dobre mit hovezi "dozrale" ale uprimne receno i v USA neni vsechno hovezi takove. Vetsinou se hned po porazce rychle zmrazi a do obchodu se dodava zmrazene. V obchode je pak rozrezou a rozmrazi.

"Zamrele" mase je pak podstatne drazsi a prodava se pouze predabalene od vyrobce (nemluvim o fine foods!)

Rozdil ve stejku je ovsem i dle klasifikace obsahu tuku v mase. velkou chybou je ze na stejk vezmete libove hovezi - pak ho muzete nechat nahnit jako Vinnetou a stejne bude mizerne.

Vzhledem k odporu americanu k bakteriim a jine haveti zamrele maso neni zrovna popularni....

+1/0
16.2.2012 0:01

bara.obava

Re: S clankem mirne nesouhlasim

JAK TO VIS..??

0/0
16.2.2012 0:08

jaryk1

Re: S clankem mirne nesouhlasim

taky když jim uděláš měkký steak,, tak čuměj jak američani8-o

0/0
16.2.2012 8:31

Lvy

Re: S clankem mirne nesouhlasim

To nevíš, že pro amíky je nejlepší vše připálit, aby to mělo nějakou chuť? :-D

0/0
16.2.2012 15:44

jaryk1

Re: S clankem mirne nesouhlasim

právě, že vím, jak to vypadá s tím jejich barbecue - všechno spálený a tvrdý

0/0
16.2.2012 17:52

Lvy

Re: S clankem mirne nesouhlasim

no právě ;-D

0/0
16.2.2012 17:54

foffcenzore

Re: S clankem mirne nesouhlasim

Tak to bych chtel videt, kde jsi takovy BBQ chutnal machre.... nekde na navsteve u cechacku?;-D;-D

0/0
17.2.2012 17:29

Tajné

Re: S clankem mirne nesouhlasim

Cože? Většinou by to snad radši žrali syrový...

0/0
18.2.2012 23:44

Antonín, topič

Re: S clankem mirne nesouhlasim

Zrání hovězího zabírá prostor = $$$, stojí energii = $$$, maso ubývá na váze = $$$, máte zpožděnou platbu = $$$. Každá sranda něco stojí. Zralé maso nerovná se nahnilé.:-)

0/0
16.2.2012 15:45

Slaine55

Re: S clankem mirne nesouhlasim

Nesouhlasit můžete, ale to je asi tak vše. jedl jsem tam nejlepší hovězí svého života:((

+1/0
16.2.2012 16:22

J.

Re: S clankem mirne nesouhlasim

Nesouhlasit muzu protoze v USA ziju a tudiz jim i stejky

0/0
16.2.2012 21:44

1000101111001111

Re: S clankem mirne nesouhlasim

No a já vám nevěřím ani slovo. Protože také v USA jím především (ale nikoli pouze) steaky. :-)

0/0
16.2.2012 23:12

koutlosh

Re: S clankem mirne nesouhlasim

USA nejsou žádná větší vesnice, takže se nedivím, že můžete mít oba diametrálně odlišnou zkušenost a přitom ani jeden z vás nelže ;-D

+3/0
17.2.2012 16:09

pissflapslover

dozrat doma na topeni

ale nejlepsi je kdyz ho muchy prospikuji vajickamaR^

0/0
15.2.2012 23:14

jaryk1

Re: dozrat doma na topeni

ono, když to oschne do nějaké doby, máte z toho dobré sušené maso a mouchy na to nelezou. Jedinej problém v mase je voda.

0/0
19.2.2012 18:41

Antonín, topič

Není to tak složité,

dá se i v Bille koupit dvoutýdenní masíčko, ale jeho cena roste (pak teda klesá, aby se toho zbavili). Naopak ani argentina není vždy zárukou kdovíjakého zážitku.

Každopádně konečně dobré tipy, místo "Češi neumí kupovat maso."R^

0/0
15.2.2012 22:45

Slaine55

Re: Není to tak složité,

to je asi takové, jako když máte na výběr z deseti oštěpů a za hranicemi již prodávají i střelné zbraně...

0/0
16.2.2012 16:24

koutlosh

Re: Není to tak složité,

Tj, ale s trochou štěstí seženete trubkovou pušku, nebo energopěst a cesta k větší slávě může započít... ostatně i s dobrým oštěpem se dá leccos zmáknout, Sulik by mohl vyprávět ;)

0/0
17.2.2012 16:08

Antonín, topič

Re: Není to tak složité,

Nemůžu za to, že nejste schopen nakupovat, fňukale!

0/0
18.2.2012 21:23

sámvelkýmao

no

hlavně to chce nedělat stejk z péra, hrudí, kližky a oháňky. to pak bejvá fakt tuhej.....

0/0
15.2.2012 18:09

PosledníMohykánStáleŽivý

Četl jsem tu někde o "bifteku z vepřové panenky".

To je hrozná sranda, uvědomím-li si, jakého původu je počeštělý pojem "biftek"

0/0
14.2.2012 8:22





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.