Diskuze

Chlazená kuřata se dají koupit se salmonelou, ukázal test

Bakteriologické testy syrových kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen na našem trhu ukázaly, že se vyplatí se syrovým kuřetem zacházet tak, jako by bylo potenciálním zdrojem salmonelové nákazy. Ve Zlatém kuřeti z Vodňan se dokonce našla nebezpečná salmonela.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

iwwi

15. 2. 2012 15:39
zlaté kuře ;)

jsem minulý týden jedno zrovna vyhodila, mělo cca 5 dní do konce spotřeby, skladováno v ledničce, ale nějak si v něm bakterie stačily zařádit :( a to jsem si nejdřív myslela, že mám jen čichové šálení, takže jsem ho upekla a po ochutnání jsem málem "vrhla" :O

0 0
možnosti
JM

calver1

15. 2. 2012 8:13

osobně mohu campylobakteriozu jenom doporučit, zhubl jsem 8 kg za týden a tu novou váhu jsem udržel skoro rok.

0 0
možnosti
TB

MayaMoya..

11. 2. 2012 23:28
Campilobakter je fakt humus...

Chytla jsem ho v čínský restauraci...humus...týden jsem byla úplně mimo:-/

0 0
možnosti
D

Duke._.Nukem

12. 2. 2012 17:58
Re: Campilobakter je fakt humus...

zachod zazil stredovek....;-D

0 0
možnosti
A

ančís

11. 2. 2012 20:36
Je snad samozřejmé,že se kuře dostatečně tepelně upraví.

Pochybuji, že by si někdo pochutnával na krvavém kuřecím steaku (u hovězího masa je logicky větší riziko nákazy než u kuřete). Když si člověk smaží řízek, tak si jistě dává záležet na tom, jestli je maso dostatečně propečené a nechává maso smažit delší dobu na mírnějším ohni. O pečení kuřete ani nemluvím, protože tam je teplota podstatně vyšší a maso je upravováno po podstatně delší dobu. A většinou se člověk snaží, aby byla kůžička krásně křupavá, proto se kuře v troubě peče ještě delší dobu než by bylo nezbytně nutné pro tepelné upravení masa.

Tak si nemyslím, že by se měl kdokoli strachovat zrovna u kuřat, více pozornosti by se mělo věnovat vejcím, steakům, majonézám, různým salátům .... A za druhé, salmonella není zas tak nebezpečná, člověk se z toho prostě po*ere ;-DV

0 0
možnosti
MH

DocMart

11. 2. 2012 21:10
Re: Je snad samozřejmé,že se kuře dostatečně tepelně upraví.

Dle mého nemáte pravdu ve dvou věcech: 1. z hovězího se není moc čím nakazit (kromě parazitů, které u nás už prakticky nejsou), proto neslyšíte o nákazách z polosyrových steaků, 2. kromě salmonel se z kuřecího dá nakazit i nebezpečnějšími potvůrkami

0 0
možnosti
D

Dusan321

11. 2. 2012 18:39
Mne na tom testu zaujala jedna vec

Dve tretiny testovanych kurat vcetne viteze jsou z Vodnan, akorat ze ty nejlepe hodnocene jsou prodavane pod znackami supermarketu (vitez Tesco, celkem slusne hodnocena jeste Billa, slabsi Kaufland) a suverene nejhorsim kuretem v testu je paradoxne opet kure z Vodnan, tentokrat prodavane pod znackou Vodnanske kure. Takze moc nevim co si o tom myslet.

0 0
možnosti
TA

tajny agent

11. 2. 2012 14:33
Tady v cizine jsme meli jenom jednou problem s

kuretem kdyz jsme si to kupovali z reznictvi kde delali bud polaci nebo rusaci, ale rekl bych ze to patrilo mistnimu. Jinak jsme si koupili spoustu krat i grilovane a pohoda ...  proste moralka na Zapade je nekde jinde a kdyz se k tomu nedostane nekdo z Vychodni Evropy nebo od nekama tak je mala sance ze se setkate s necim sptatnym. Tady si v pohode kupuji sendwice, bagety, ovoce v kelimku a spatne to bylo jenom kdyz to mel pod palcem polak nebo neco podobneho. No, nevim jak dlouho jim to s jejich laskou k ruznym muslimum a podobne vydrzi ... .

0 0
možnosti
MH

DocMart

11. 2. 2012 21:14
Re: Tady v cizine jsme meli jenom jednou problem s

Na základě četby odborné literatury vás ujišťuji, že tohle je jen vaše zbožné přání. Salmonela byla, je a bude a nejlepší pro koncového zákazníka, je dodržovat úzkostlivě čistotu při práci s drůbežími produkty, důsledně je oddělovat od jiných potravin a dobře tepelně opracovávat.

0 0
možnosti
TS

Annubis2

11. 2. 2012 14:02
To snad ne! Ida Rozová rozumí vysavačům a Salmonelle?

Vážená paní redaktorko.Co tu píšete je brak nezakládající se vůbec na pravdě. Potraviny u nás podléhají nejpřísnějšími kontrolami a to už z výroby. To, že se lidé nechávají balamutit tříkorunovým rozdílem kuřat z Argentiny je pouhým tlakem řetězců. Salmonella nesmí být běžná!! Mluvíte o tom, jako kdyby bylo naprosto normální produkovat zhnilé maso a vlastně je chybou spotřebitele, že si ho nedokázal tepelně upravit.

Matete lidi, kteří nemají vůbec informace o tom, co je a co není kvalitní potravina..!! Nechápu, jak může tento článek někdo schválit.Být výrobcem kuřat, podávám na vás žalobu!!!!

0 0
možnosti
Y

yndes

11. 2. 2012 18:39
Re: To snad ne! Ida Rozová rozumí vysavačům a Salmonelle?

Ona rozumí úplně všemu. Včetně GPS navigace. V testu neuspěl ani jeden výrobek, žádná totiž nenavigovala v tunelu. Dá se to dohledat, byla s tím pár let zpátky dokonce v Radiožurnálu.

0 0
možnosti
PK

Komisar-durrex

11. 2. 2012 11:21
Ježiš co to je?

Proboha kuřata tu všichni jíme xx let a nikdy nic. Ani se nedivím, že má dnes tolik lidí problémy s imunitou, když by podle EU atd mělo být vše 100% čisté a bez bakterií Rv

1 0
možnosti
RC

cubebike

11. 2. 2012 23:01
Re: Ježiš co to je?

Ale to je nesmysl. Nakažených salmonelou a campylobacterem je každoročně dost. Nedostatečná tepelná příprava, případně kontaminace po tepelném zpracování .... A imunitu si proti tpmuhle ještě nikdo nevypěstoval.

0 0
možnosti
PK

Menetekel

11. 2. 2012 10:37
Už i dTest pracuje na objednávku ?

O tom, že sílí tlaky na dovoz mražených kuřat do ČR z Argentiny, Německa či Číny se všeobecně ví, stejně jako o tom, že mražená drůbež se po rozmražení při pokojové teplotě stává přímo líhní salmonely. Přitom u čerstvých chlazených výrobků je toto riziko až 1000x menší ! Mrzí mě, že zrovna dTest se propůjčil k takovéto blamáži. I když...každý se musíme pochopitelně něčím živit. A dělat testy zadarmo a nezištně je přce blbost :-)

4 0
možnosti
BM

bobísekbobísek

11. 2. 2012 10:28
jo

u nás prodává řezník maso i uzeniny jednou rukou to musím převařit i uherák

0 0
možnosti
PK

Menetekel

11. 2. 2012 14:59
Re: jo

;-DR^

0 0
možnosti