- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jsem minulý týden jedno zrovna vyhodila, mělo cca 5 dní do konce spotřeby, skladováno v ledničce, ale nějak si v něm bakterie stačily zařádit :( a to jsem si nejdřív myslela, že mám jen čichové šálení, takže jsem ho upekla a po ochutnání jsem málem "vrhla" :O
osobně mohu campylobakteriozu jenom doporučit, zhubl jsem 8 kg za týden a tu novou váhu jsem udržel skoro rok.
Chytla jsem ho v čínský restauraci...humus...týden jsem byla úplně mimo
zachod zazil stredovek....
Pochybuji, že by si někdo pochutnával na krvavém kuřecím steaku (u hovězího masa je logicky větší riziko nákazy než u kuřete). Když si člověk smaží řízek, tak si jistě dává záležet na tom, jestli je maso dostatečně propečené a nechává maso smažit delší dobu na mírnějším ohni. O pečení kuřete ani nemluvím, protože tam je teplota podstatně vyšší a maso je upravováno po podstatně delší dobu. A většinou se člověk snaží, aby byla kůžička krásně křupavá, proto se kuře v troubě peče ještě delší dobu než by bylo nezbytně nutné pro tepelné upravení masa.
Tak si nemyslím, že by se měl kdokoli strachovat zrovna u kuřat, více pozornosti by se mělo věnovat vejcím, steakům, majonézám, různým salátům .... A za druhé, salmonella není zas tak nebezpečná, člověk se z toho prostě po*ere
Dle mého nemáte pravdu ve dvou věcech: 1. z hovězího se není moc čím nakazit (kromě parazitů, které u nás už prakticky nejsou), proto neslyšíte o nákazách z polosyrových steaků, 2. kromě salmonel se z kuřecího dá nakazit i nebezpečnějšími potvůrkami
Dve tretiny testovanych kurat vcetne viteze jsou z Vodnan, akorat ze ty nejlepe hodnocene jsou prodavane pod znackami supermarketu (vitez Tesco, celkem slusne hodnocena jeste Billa, slabsi Kaufland) a suverene nejhorsim kuretem v testu je paradoxne opet kure z Vodnan, tentokrat prodavane pod znackou Vodnanske kure. Takze moc nevim co si o tom myslet.
kuretem kdyz jsme si to kupovali z reznictvi kde delali bud polaci nebo rusaci, ale rekl bych ze to patrilo mistnimu. Jinak jsme si koupili spoustu krat i grilovane a pohoda ... proste moralka na Zapade je nekde jinde a kdyz se k tomu nedostane nekdo z Vychodni Evropy nebo od nekama tak je mala sance ze se setkate s necim sptatnym. Tady si v pohode kupuji sendwice, bagety, ovoce v kelimku a spatne to bylo jenom kdyz to mel pod palcem polak nebo neco podobneho. No, nevim jak dlouho jim to s jejich laskou k ruznym muslimum a podobne vydrzi ... .
Na základě četby odborné literatury vás ujišťuji, že tohle je jen vaše zbožné přání. Salmonela byla, je a bude a nejlepší pro koncového zákazníka, je dodržovat úzkostlivě čistotu při práci s drůbežími produkty, důsledně je oddělovat od jiných potravin a dobře tepelně opracovávat.
Vážená paní redaktorko.Co tu píšete je brak nezakládající se vůbec na pravdě. Potraviny u nás podléhají nejpřísnějšími kontrolami a to už z výroby. To, že se lidé nechávají balamutit tříkorunovým rozdílem kuřat z Argentiny je pouhým tlakem řetězců. Salmonella nesmí být běžná!! Mluvíte o tom, jako kdyby bylo naprosto normální produkovat zhnilé maso a vlastně je chybou spotřebitele, že si ho nedokázal tepelně upravit.
Matete lidi, kteří nemají vůbec informace o tom, co je a co není kvalitní potravina..!! Nechápu, jak může tento článek někdo schválit.Být výrobcem kuřat, podávám na vás žalobu!!!!
Ona rozumí úplně všemu. Včetně GPS navigace. V testu neuspěl ani jeden výrobek, žádná totiž nenavigovala v tunelu. Dá se to dohledat, byla s tím pár let zpátky dokonce v Radiožurnálu.
Proboha kuřata tu všichni jíme xx let a nikdy nic. Ani se nedivím, že má dnes tolik lidí problémy s imunitou, když by podle EU atd mělo být vše 100% čisté a bez bakterií
Ale to je nesmysl. Nakažených salmonelou a campylobacterem je každoročně dost. Nedostatečná tepelná příprava, případně kontaminace po tepelném zpracování .... A imunitu si proti tpmuhle ještě nikdo nevypěstoval.
O tom, že sílí tlaky na dovoz mražených kuřat do ČR z Argentiny, Německa či Číny se všeobecně ví, stejně jako o tom, že mražená drůbež se po rozmražení při pokojové teplotě stává přímo líhní salmonely. Přitom u čerstvých chlazených výrobků je toto riziko až 1000x menší ! Mrzí mě, že zrovna dTest se propůjčil k takovéto blamáži. I když...každý se musíme pochopitelně něčím živit. A dělat testy zadarmo a nezištně je přce blbost
u nás prodává řezník maso i uzeniny jednou rukou to musím převařit i uherák