- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
urcite ne z bezpecnostniho duvodu, ale jen pro ten pocit....jed je jen bilkovina, ktera pri dostecne tepelne uprave vubec nevadi. Pokud nemate napr afty, nebo jina poraneni v dutine ustni, tak napr i hadi jed lze (pri vysavani rany) polknout (ne zamerne) a zaludecni kyseliny si s tim poradi (jed se jen nesmi dostat do krevniho objehu). Ja vim ze to zni silene, ale je to proste tak. Kazdy trosku zkusenejsi cestovatel vam to potvrdi ;-)
Frantíci žerou slimáky, Taliáni žáby... Když je člověk na poušti (a je hlasem volajícího), vezme za vděk i kobylkami (a medem divokých včel)...
Žáby a šneci se běžně jedli i u nás. Ostatně i Magdalena Dobromila má ve své kuchařce pár receptů na ně.
Ale abych to vyhledaval jako pochoutku, to zase ne. Az zase budu v Asii, dam si grilovany sarance, ted si dam radsi flak hoveziho.
prostě tak jak máme problém šahat na živý hmyz, tak se štítíme ho i jíst. Je docela možné, že velký hlad by je překonal...
prý "kromě nesmyslných předsudků neexistuje snad ani jeden objektivní důvod, proč nejíst hmyz", ale pro mě je problém, že nejsou "vykuchaní". I u krevety odstraňuju hlavu a střívko. Jednou jsm snědla grundle a nevydržely na místě. A to jinak jím kde co (třeba testes buď smažím, nebo dělám na červeném víně).
ale ten, kdo byl na brigádě v pekárnách, tak vám popíše, jak ten mák na housce často není mák, ale spečený hmyz, který na ty povajíčkované rohlíky a housky sedá ve velkém. Tito lidi většinou přestali kupovat makované pečivo.
to je fakt nechutné .. jen se divím, že jsme tak blbí nepoznáme hmyz od máku
k jakému účelu je potřebujete. -
Tomu štírovi to nemám říkat? On by se mohl polekat a utéct z krabičky?
Možná jsem v článku přehlédl, jestli se štíři (nebo jakýkoliv jiný živočich) před smažením nebo jinou tepelnou úpravou usmrtí. Jestli ne, nebude to týrání zvířat?
ještě potřebuješ písemný souhlas toho štíra s tím, že ho můžeš usmažit.
Líbí se mi tenhle počin a majiteli té restaurace fandím. Ale sám bych to jíst nedokázal - kvůli svým vlastním předsudkům, které zrovna v jídle nedokážu překonat. Nemám problém s netradičními i odsuzovanými jídly - s chutí jsem ochutnal psa, kočku i další čtyřnožce, nad kterými se spousta známých ošklíbá. Stejně tak se s chutí pustím do jakékoli mořské havěti (tedy téměř - ústřice a jiné škeble jsem nedokázal pozřít) a klidně syrové, je-li to zrovna obvyklá úprava. Ale cokoli, co má více než čtyři nohy, je pro mne problém. Poživatina by neměla mít víc nohou než židle, na kterém sedím. ;) Vím, že to je jen a jen předsudek, ale je to jeden z mála, který asi nikdy nepřekonám...