Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejrychlejší pekař upletl v Brně 30 pletýnek za čtyři minuty

Nejrychlejší mladý pekař Milan Štěpáník z Pardubic upletl na soutěži na potravinářském veletrhu Salima v Brně 30 housek za čtyři minuty a pět sekund, a pokořil tím dosavadní rekord. Učni soutěžili i o titul nejlepšího pekaře, kdy pekli v časovém limitu chleby, pletené housky, vánočky a koláče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Jura444

Peču doma

a peču rád. Baví mě experimentovat. Ale vůbec si nedovedu představit, že bych to musel dělat jako profesi. Musí to být dost těžké a tak si vážím každého, kdo do toho jde. Kdyby tam byli takoví kofři, jako jsou na soutěžích, asi bych doma pekl méně, protože kupovaný chleba by byl k žrádlu. Nemluvím o malých pekárničkách. Já dělám bílý chleba podle http://www.nasehobby.cz/chleb-nas-vezdejsi-9-stredomorsky-marhoul/ a zkusil jsem tak i housky. Strašně jsem se upatlal, na pohled nic moc, ale byly chuťově úžasné.

+3/0
1.3.2012 22:18

really?

Re: Peču doma

Ja take pecu doma chlebik, rohliky, bagety a housticky ... neni nad domaci vonave pecivo!

+1/0
1.3.2012 23:42

elektri

Re: Peču doma

Taky peču chleba, klasiku s kmínem (recept mám jen v hlavě), ale tenhle "marhoul" vypadá dost zajímavě, hned jsem chtěl založit na těsto, ale mám hrnec jen ze smaltu, tak nevím jestli je to v tom vůbec možné.

0/0
2.3.2012 0:17

vths111

Re: Peču doma

Jak dlouho vydrží takový domácí chleba v poživatelném stavu?

0/0
2.3.2012 12:31

prescasskodi

Re: Peču doma

rozhodne dyl nez kupovanej, zvlast v porovnani s nejakym ze supermarketu. nekolik dnu je velmi chutnej

0/0
2.3.2012 13:25

Bairich

Re: Peču doma

Ten "marhoul" z receptu je výborný tři dny, pokud se nesní dřív, ale když peču celokváskový chleba (dělám šišku) je šestý den ještě dobrý, sedmý jedlý, pak sotva na topinky.

0/0
2.3.2012 13:28

Peťulák2

Re: Peču doma

Tak kváskový musí vydržet týden. Dřív se pekl chleba každou sobotu, aby byl na neděli čerstvý, ale to neznamenalo, že se napekl v týdnu. Sobota byla pečící den. A týden se to jedlo. Dneska leda do ledničky s ním. To mi pak vydrží i 14 dní.

0/0
3.3.2012 9:01

oldfashioned Kokodák v1

tak upletl nebo upekl? Já bych si to ještě jednou

raději přečetl...:-/

0/0
1.3.2012 21:51

really?

Re: tak upletl nebo upekl? Já bych si to ještě jednou

Za 4 minuty by to tezko upekl ... takze UPLETL.R^

0/0
1.3.2012 23:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.