Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Králík na smetaně rafinovaně podle šéfa Sapíka. Ze hřbetů

Na přípravu výborného králíka na smetaně vystačíte podle mistra kuchaře Jaroslava Sapíka i s králičím hřbetem. Takže přestože je králičí maso dražší, proč si ho místo obligátního kuřecího čas od času nedopřát. Je zdravé, takže to určitě stojí za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

PosledníMohykánStáleŽivý

Polévkové koření? Rajský protlak?

To zírám.

0/0
5.3.2012 19:44

qoknu

To musí

být skvělá omáčka, když se v ní vyvaří alobal.:-/

0/0
5.3.2012 16:55

chany

Re: To musí

Taky na to nevěřícně zírám....8-o:-/

0/0
5.3.2012 22:29

jgoodman

dodatek

- Tak jsem si říkal, proč ta omáčka je tak bílá...když jde přidávat smetanu....a bude to tím, že paní redaktorka zapomněla napsat, že se omáčka před vložením masa a hub, buď rozmixuje (což byl asi tento případ) nebo propasíruje. Kdyby se tak nestalo, tak na poslední "fotografii" bude vidět cibule ze základu.

- Bylo by dobré si srovnat počty lžic protlaku.

- Protlak opravdu nerestujeme proto, aby se z něj odpařila voda :-)

- Věta "Hřbety vykostěte tak, že z nich získáte válečky s plátkem masa z pupku." mohla znít takto: Hřbet s pupkem vykostěte tak, aby vám zůstal jeden celiství kus masa, který potom rozevřete jako knihu.

0/0
5.3.2012 12:44

jgoodman

postup

Jsem tedy jen hobykuch a nenavštěvuju kurzy jako autorka článku, ale hodilo by se k receptu dopsat nějaké ty rady pro přípravu. Když už teda tady je recept.

Např.: Fáš se nemele, ale kutruje (seká). Při přípravě je dobré používat maso lehce zmrzlé nebo při kutrování přidávat/t kostku/tky ledu. To proto, aby se fáš nepřehřívala.

Mimochodem, by mě zajímala rada ohledně volby kuřecího stehna na fáš....to je autorský nápad paní redaktorky?

0/0
5.3.2012 12:24

Friedrich Spee

Sapík

se učil vařit u Kroupy. Hmm

0/0
5.3.2012 11:04

Gamehoror

Tak úvodní obrázek je tedy pohroma.

Jak porce pro děti v mateřské školce.

Pro dospělého chlapa to není ani na drobnou svačinku.

Jak tam není deset knedlíků tak se nedá mluvit o hlavním jídle.

A někdy i deset je málo :-)

0/0
5.3.2012 5:19

Gamehoror

Re: Tak úvodní obrázek je tedy pohroma.

hmmm tak obrázek už zase jinej, tak jsem zase za pitomce :-)

0/0
5.3.2012 12:06

radnice

To jste fotili mobilem ???

Je naprostý úpadek. Jaké fotky se dnes dostávají do médií. Každý si koupí mobil s foťákem a myslí si, že je z něj profi fotograf. Styďte se. Pan Sapík je náš nejlepší kuchař a vy jeho práci jen diskreditujete. Na těch fotkách je to silně nechutné !!! ;-O

0/0
4.3.2012 10:14

BananaPhonE

Re: To jste fotili mobilem ???

To není ani mobilem bohužel, jen je to vystříhané z toho záznamu ...

0/0
4.3.2012 11:49

stacer

Proč nezaložit novou záložku RECEPTY?

O EKONOMICe si taky nepřečtu pod SPORTem. Ani obráceně? Jak potom mám zpětně v tom "bordelu" hledat nějaký recept, když věčšina je pod záložkou ONA/RECEPTY, občas nějaký s videem pod HOBBY? Recepty bych jednoduše vyjmula a udělala jim novou záložku.

+1/0
4.3.2012 9:34

Lotus III.

Re: Proč nezaložit novou záložku RECEPTY?

křišťáloví experti... když k nim přijdete do firmy, tak se tam všichni tváří jak kdyby sežrali všechnu moudrost světa, ale v praxi skutek utek

0/0
4.3.2012 15:47

perme je a žerme je

Dá se to vlastně jěště nazývat králíkem na smetaně?

Ne.

+1/0
4.3.2012 6:15

poloprajz

Re: Dá se to vlastně jěště nazývat králíkem na smetaně?

JO

je tam králík ?

je tam smetana ?

+4/0
4.3.2012 8:15

prescasskodi

Re: Dá se to vlastně jěště nazývat králíkem na smetaně?

a pan ma nejaky jediny povoleny recept jak se dela kralik na smetane ? ze se s nim nepodelite. bojite se ze by jiny fanousek pohlreicha vas oznacil za babicu a vas pokrm za neco co neni tim za co to vydavate ?

0/0
4.3.2012 18:27





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.