Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

PORADNA: Už strkají vodu i do mletého masa, stěžuje si čtenář

Čtvrtina hovězího, čtvrtina vepřového, čtvrtina vody a zbytek tuk a éčka, rozčiloval se čtenář Hobby.cz. Přitom si koupil mix mletého masa ve stejném regále v supermarketu Albert jako obvykle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

MartinRascal

Taky Albert

Albert patří mezi nejhorší krámy. Je snad ještě horší než Interspar kde otáčí okoralé salámy aby vypadali čerstvě a přebalují sýry které se už nedají jíst a nalepí na ně akorát akce. Proto chodim do Tesca. Tam jsem nikdy nic špatnýho nekoupil nikdy. Kupuju špekáčky Tesco,Junior Tesco,šunku tesco a nikdy se mi nestalo že by výrobek třeba lepil jak se mi to už dvakrát stalo u dvou řeznictví. Když si koupim libové párky nechci s nimi lepit dlaždice ale jíst je takže proto kupuji pouze vakuované věci

0/0
13.3.2012 19:23

nutty

Sunky a salamy v Lidlu

V Lidlu maji minimalne 5 druhu salamu (veprovych, kurecich, krutich) s procentem masa od 90-96% za cca 25 Kc/100 gr

+1/0
11.3.2012 21:35

lkonvalinkova

Složení mletého masa z Alberta

ani neřeším, stačí zjištění, že je z Polska a nemá smysl číst dál. Z Polska zřejmě bude i ostatní "albertovo" maso... Ale konečně někomu dochází, že fosfáty, tedy E450, E451 a E452 jsou hnus zdravý minimálně neprospěšný (ve skutečnosti škodlivý, ale to si nikdo netroufne říct nahlas). Uzeniny bez nich se hledají těžko, ale existuj. A orpavdu stojí za to vytrvat!

0/0
11.3.2012 19:03

Lemris

Jsem

línej to všechno číst, takže jednoduše.... Kupovat u řezníka!!

0/0
11.3.2012 0:23

lkonvalinkova

Re: Jsem

Pokud ovšem řezník pouze nepřeprodává nakoupený hnusný tučný polotovar z jiné výrobny, protože mlít méně než 1,5 kg se mu nevyplatí (to není vtip, to je realita pražských "řeznictví").

0/0
11.3.2012 19:01

MartinRascal

Re: Jsem

Kdykoliv já jsem nakoupoval u řezníka tak uzeniny a i maso na povrchu lepilo. Od té doby co neni vakuované nejim

0/0
13.3.2012 19:24

EasyR1.7

Dobře mu tak,

když kupuje mleté maso v supermarketu... :-P

+1/0
9.3.2012 11:09

nemecj

tohle

není mleté maso, to je výrobek z mletého masa

0/0
8.3.2012 18:02

jedenactikilovakoule

Re: tohle

jenom sádlo a mouka..

0/0
8.3.2012 18:25

Šimpy

Křehčené kuřecí prsní řízky...

rozuměj napumpované vodou - viz článek - je typický humus polského potravinářského průmyslu, který je k nám, do popelnice Evropy, dovážen všemi řetězci ve velkém. Protože máme kuřecí maso rádi celá rodina, jezdíme na druhý konec města k řezníkovi. Sice to vyjde dráž, když uvážíme i benzín na cestu, ale než jíst to polské bláto, tak radši kupujeme toto maso méně často, ale zato kvalitní.

+1/0
8.3.2012 14:09

J i ř í

Krůtí šunka - nesmysl

Šunka se přece jmenuje podle příslušné části těla prasete. Kde má krůta nebo kuře šunky? Ale v zemi, kde nejtypičtější jídlo - svíčková - většinou není ze svíčkové, se nelze ničemu divit.

0/0
8.3.2012 11:42

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Krůtí šunka - nesmysl

V zemi, kde uznávaný šéfkuchař navrhuje čtenářům použití polévkového koření a rajského protlaku do omáčky, je to přece fuk.

+1/0
8.3.2012 17:27

pescatore

Re: Krůtí šunka - nesmysl

nepleteš si rajský protlak s kečupem ????;-)

+1/0
9.3.2012 15:21

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Krůtí šunka - nesmysl

Nepletu.

0/0
11.3.2012 17:58

studánka

Každý dělá jen to, co je mu dovoleno.

A u nás to platí obzvláště. Kdejaký podvodník a zloděj je v novinách, rozhlasu a televizi označován novináři za podnikatele a podle toho to i vypadá. Obchodníci a zejména zahraniční řetězce si dělají co chtějí a směšným pokutám od SZPI a ČOI se hurónsky smějí. Na milionovou pokutu si vydělají nekalou činností za pár minut. Zcela zde chybí trest zákazu podnikání v České republice. Pokud by to naše moc zákonodárná myslela upřímně, dávno by takový trest uzákonila. Jsem ochoten tvrdit, že po prvním takovém trestu, uloženém v ČR, by podvody a zlodějna v řetězcích ustaly.

+1/0
8.3.2012 9:45

solimPC

Re: Každý dělá jen to, co je mu dovoleno.

No jo, když je kdejaký zloděj označován za politika, tak co se divíte :-(

0/0
11.3.2012 17:48

gre-p-ik

dá se

I v řetězci se dá najít chutné mleté maso, ale rozhodně ne za 50 Kč/kg, chce to dívat se na složení výrobku a uvědomit si fakt, že maso se platí. Když nechci platit, nedostanu maso.

0/0
8.3.2012 9:03

_m-

Re: dá se

Na etiketě stojí 124/kg. Každý nemá nejlepší zrak - já některé etikety nepřečtu ani v brejlích.

0/0
11.3.2012 17:54

luke777

maso

takova ptakovinna ne kazdy ma moznost... kdyz neni linej tak si kazdej brzo najde. jo to byla slava kdyz supermarkety oteviraly vseci hrr do nich a ted brecite ze tam neni maso pecivo nic

0/0
8.3.2012 8:56

mpes4

Re: maso

zase to zbytečně nedramatizuj, on ani ten "malej řezník z krámku" není vždycky poctivej a ve výsledku můžeš zjistit, že maso nakupuje v Makru....

Btw. existují supermarkety s masnou i pekárnou, jde o to jenom hledat...

+1/0
9.3.2012 18:39

The Patriot

Dobra Rada Nad Zlato:

Ve vasich velkopotravinach si kupujte potraviny hlavne s nemeckymi napisy. Budete mit o 90% vyssi jistotu, ze kupujete skutecne maso a ne CEZke "masso." Ja to takhle resim hlavne u bratwurstu, ktere pak spolecne s tatou grilujeme na rostu (kdyz jednou za cas prijedu navstivit ten vas poskomunisticky skanzen neo-ekonototality). Jeste se mi nestalo, v Kauflandu/Tesco/Interspar/a pod., ze by mne nemecke vyrobky zklamaly, co se tyce zadnich etiket. Ty ceske zklamaly naprosto vzdy: 49% bratwursty a mene, zatimco ty nemecke nikdy nesly pod 75%. Je pravda, ze stoji penize, ale pak nemate bych chudi duchem pojidat lacine klizky za dumpingove ceny, kdyz si pritom uvedomujete, ze kvalitni maso ma proste urcitou danou pevnou cenu. [>-]Rv

0/0
8.3.2012 8:25

warcool

...

Poraďte někdo kvalitní řeznictví v Brně...

0/0
8.3.2012 8:19

Ubaram

Re: ...

http://www.scuk.cz/katalog/maso/jihomoravsky/

0/0
8.3.2012 8:50

pierpoljak82

Re: ...

husovice náměstí, nebo Minská + pro rybku k Šopíkovi

0/0
8.3.2012 9:13

EasyR1.7

Re: ...

V Husovicích je to Mazánek, na Minské neznám

0/0
9.3.2012 11:17

EasyR1.7

Re: ...

Habásko v Juliánově, nebo nově otevřená pobočka řeznictví Janíček & Čupa na Hybešce, viz. http://www.reznictvi-zidlochovice.cz/

Slušné maso se dá taky koupit v "Charlie´s centru" na karlově náměstí v Líšni.

0/0
9.3.2012 11:16

___Radi

zdravej rozumnej člověk si maso

pečivo, ovoce a zeleninu v hypermarketu niky nekoupí 8-o za 69 Kč, si maso vyberu a před očima mi ho v masně pomelou. ;-)

0/0
8.3.2012 8:13

Labaro

Re: zdravej rozumnej člověk si maso

A proč ne? Stačí se dobře dívat. Podle vzhledu poznáte hodně. Když si vaničku s masem vezmete z regálu a maso si dobře prohlídnete, zjistíte často víc, než když vidíte maso ve skleněné vitríně nasvícené barevnou zářivkou. Stává se mi, že si jdu koupit třeba krkovičku, ale ta se mi zrovna nelíbí a nakonec si vezmu třeba hezky vypadající hovězí kližku a místo pečínky si udělám hovězí na houbách, nebo na česneku. Nedávno jsem například koupil v Kauflandu rodinné balení krásné ovarové plece. Byla za 49 Kč/kg, protože měla trvanlivost jenom do druhého dne. Za 2,5 kg balík jsem dal necelých 130 Kč, maso bylo neobvykle libové a vyloženě voňavé. Kost s kouskem masa a kůží posloužila na ovárek a výbornej vývar, z libovýho masa jsem udělal asi 5 plátků na houbách a ze zbytku masa s vývarem výbornej segedín. Za dvě hodiny jsem měl navařeno na celej týden.

0/0
8.3.2012 8:43

___Radi

Re: zdravej rozumnej člověk si maso

Ale jistě každej má jiné představy, pro mě je maso ve vaničce nepřijatelná záležistos. :-) Mimo to masny mají většinou ceny masa na úrovni akcí v hypermarketech a není to jen o mase ale i o dalších věcech jako je prejt, jitrnice, sádlo, škvarky, uzenina... ;-)

+1/0
8.3.2012 9:31

Labaro

Re: zdravej rozumnej člověk si maso

Jak se to vezme. U vepřovýho masa ve vaničce se dá předpokládat větší hygiena, zejména v létě a zejména když se maso do vaniček balí přímo na prodejně (je to stejné jako u řezníka, ale s tím rozdílem, že je maso chráněno před kontaminací a osycháním jak v samotné prodejně, tak i cestou domů). Doma maso buď rovnou zpracuju, nebo dám do lednice bez toho, abych na maso sahal. U hovězího je to jiné. Tady bych jednoznačně upřednostňoval vakuově balené maso. Když je maso dobře zavakuované, delší skladování mu jenom prospěje. Důležité je, aby se teplota při skladování neodchylovala příliš od +2°. To Vám maso vydrží klidně 2 měsíce. Soukromý řezník však zpravidla takové podmínky na odležení masa nemá, takže tady bych nakupoval spíš na jatkách, nebo v řetězcích typu Makro. Ono to není ani tak o způsobu prodeje, ale o lidech, který ten prodej zajišťují.

+1/0
8.3.2012 9:54

pavouk

Co teprve konzervy

Zkuste se někdy začíst do složení na konzervách. Třeba takové Hovězí ve vlastní šťávě. To je opravdu zážitek.

Podle názvu byste očekávali, že tam bude hovězí, voda a koření. A hovězí bude převažovat. Ani náhodou.

0/0
8.3.2012 7:29

Petrik73

Re: Co teprve konzervy

Musíte kupovat konzervy, kde je napsáno Hovězí maso ve vlastní šťávě.

0/0
8.3.2012 8:30

opportunity

Re: Co teprve konzervy

Už ani ty ne... je třeba vzít konzervu, kterou si člověk sám zavařil.

0/0
9.3.2012 0:59

Pán z Koaly

Malý pokus

Pokuste se, ať Vám někdo udělá 2 jídla ze stejných surovin. Jedno z konzervy pro lidi a druhé z konzervy pro psi. Porovnejte to, pak porovnejte normy a nejspíš se budete divit. EU

0/0
8.3.2012 3:04

NeLSoN_

Šunka Alber Výběrová

Tu si normálně kupuji. Má 80% masa.

Původně stála 139 kč/kg, pak 169Kč/kg a teď byla v akci za 109kč/kg, ale když jsem si jí koupil v akci nebyla to ona, byl to nějaký humus který chutnal úplně jinak.

0/0
8.3.2012 0:02

1933RT

Re: Šunka Alber Výběrová

Obvykle to bývá 20% maso, 30% kůže, 40% voda a nějaké ty jedy.

+1/0
8.3.2012 0:06

good_luck!

koupit mleté maso s nápisem Albert kvalita nebo Tesco kvalit

to chce kus odvahy

0/0
7.3.2012 23:01

macarát

Re: koupit mleté maso s nápisem Albert kvalita nebo Tesco kvalit

Kupovat mleté maso je vůbec pitomost. Snad jen když ho řezník namele zákazníkovi před očima.

+1/0
7.3.2012 23:57

Červená_Karkulačka

zdá se..

...že se návod ve filmu "Křidýlko nebo stehýnko", ujal.

+1/0
7.3.2012 22:48

ErikM

maso

no a to zatím nikdy neřeší jak to žije, čím se to krmí, to radši ani nikdo nechce vědět

0/0
7.3.2012 22:40

Slávek1

Pozor na mražené ryby(glazované)

Filety z mořských

ryb,"GLAZOVANÉ"Zní to hezky a vznešeně,ale opak je pravdou.Tím je řečeno,že rybí filety jsou obalené ledem a věřte,že ho není málo.Uvádí

se 5%,ale není to pravda.Koupil jsem balení filetů 1,2 kg,glazované.Po rozmrazení mi zůstalo 700 g ryb a to ještě pěkně nasátých vodou.Pokud

bych je ještě trochu vymáčknul,tak vody je 50% a ne 5% jak je uváděno na

obalu.Pěkná zlodějna! GLAZOVANÉ ryby NEBRAT !!!!

0/0
7.3.2012 21:37

Ubaram

Re: Pozor na mražené ryby(glazované)

Tak ona ta ryba nežije na sahaře, v tom mase je trocha vody samozřejmě sama od sebe. Jinak glazování samo o sobě špatné není, jde o to aby maso neoxidovalo a nevysychalo. To že "někteří" z toho udělali prodávání vody s příchutí ryby je věc druhá...

+1/0
8.3.2012 8:14

(registrac)

Kurňa lidi já tam pracoval, odstrašující zážitek na celý ...

život, proč tam ještě chodíte, nechte je zkrachovat, ať táhnou na východ.

0/0
7.3.2012 21:16

qvido31

Vše je v pořádku....

A fronty na banány taky nejsou:-P:-P

+2/0
7.3.2012 19:57

fujojte

Re: Vše je v pořádku....

no u řezníka fronty bývají, protože tam maj dobrý maso ;-D

0/0
8.3.2012 6:09

PLSFS

Re: Vše je v pořádku....

Zato v diskuzich na idnes.cz je plno idiotu, vid? :-P:-P

0/0
12.3.2012 8:43

Pěkný Nick

Tak abychom si to shrnuli:

Za to co se prodává můžou mohou v podstatě zákazníci. Ono totiž stačí ty jejich šmejdy nekupovat. A hlavně je to také o lenosti. Koupit v celku část vepřového a část hovězího o kterém vím jaké je maso a potom ho doma v mlýnku na maso namlet tak jak se to dělávalo odjakživa není zase tak velliký problém. Ale pro ty kteří ten děs kupují zřejmě je. Tak čemu se potom vůbec diví?

+4/0
7.3.2012 19:54

ulkik

Re: Tak abychom si to shrnuli:

ono i to maso v celku muze byt naredene vodou

0/0
7.3.2012 21:47

usti-mnichov

pulka zdejsich ma sveho reznika, mlikare apod.

...bohuzel ne vsude to je "mozne",  usti n.l. - poradte kam pro "kvalitu"?

0/0
7.3.2012 19:23

radnice

Re: pulka zdejsich ma sveho reznika, mlikare apod.

Koupit si normálně kus hovězího, kus vepřovýho a doma si to umlít.

+1/0
7.3.2012 20:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.