- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
co vede lidi cist clanky o vecech ktere nedelaji, nejedi, nesnasi atd. a pozdeji jeste celemu svetu vytrubovat jak to nesnasi
ja napriklad nesnasim pleteni. citil bych se jako idiot, kdybych sel cist clanek o pleteni a jako jeste vetsi kdybych pak lidem co se o pleteni zajimaji v diskusi sdeloval ze pleteni je uplna hloupost a ja nepletu
No protože ty diskuse by bez nich nebyly žádná sranda, co by to bylo za diskusi, kdyby si všichni vzájemně pochválili různé typy jíšky a nikde by nevznikla žádná zápletka? 20 příspěvků a dost. Taky lezu na diskusi o soutěži Hlas, přestože to vůbec nesleduju, a bavím se tím, jak se všichni, včetně mě, dohadují o nesmrtelnosti chrousta.
Tato diskuze se mi velice líbila, měla stejný průběh jako u nás doma :-)
Názor vs. názor -> přesvědčování -> hádka -> usmíření
Takže pusu na závěr a mějte se.
PS: Nepřehánějte to s tou jíškou
já dneska nic vařit teda nebudu
pa
Zajímalo by mě to třeba z hovězího žebra a morkové kosti. Já ho tedy dělám dlouhá léta, spíš až pár desetiletí (do studené neosolené vody a nechat pěkně táhnout, nejlépe nejméně do rána, sbírat sedlinu a tak), ale hustý mně ještě nikdy neskončil. Silný jako zubr, to ano. Po zchladnutí rosol? to taky, jenže toho se pak dá do polévky přidat tak čajová lžižka, jinak to není k jídlu.
v táhnutí bůh žehnej elektrickému sporáku. Ve starém bytě (plyn) jsem měl vždy nahnáno :-)
K věci, rosol a hustý může někdo cítit stejně...třeba
Já čekal, jak začne někdo brojit proti máslu/sádlu/loji v jíšce, a ona nejškodlivější je mouka.Sakra, to vědět naši předkové, kdoví, co by se tu místo pšenice tisíce let pěstovalo.
Repka :o)))))))))))))))))))))))
:))) Je sice pravda, ze se od jisky castecne (zduraznuji castecne) ustupuje, nicmene ma stale svoje misto a jak zde nekteri spravne poukazuji, jsou veci, ktere bez jisky neudelas.
K clanku ... je rozhodne dobry napad pripravit si jisku do foroty, na druhou stranu neni pravda, ze by se nekazila ... ona umi docela slusne zasmradnout relativne brzy i v te lednicce.
Jinak v zasade autor objevil novy svetadil a na pany kuchare poukazuje u obcasnych nepresnosti, coz by mi na jejich miste vadilo, ale cert to vem.
Co jsem zapomnel dodal k tomu ustupovani, konkretne omacky se daji zahustovat maslem, ktere se chlazene nakraji na kosticky a vmicha metickou do omacky v posledni fazi, kdy uz je stazena z plotny a zpusobi to takovou krasnou emulzi ... je to udajne francouzsky zpusob a zmineni kuchari jej take leckde popisuji ...
Ale pochybuji, ze zdejsi odpurci jisky budou uspokojeni maslem, ktere je jak to tady ctu take pravdepodobne k vareni nepotrebne :)))
prostě mě to nenechalo klidným tak jsem hodil pár receptů jak se dá vařit i bez té mouky jídla kde by jste hned viděli mouku, kterou já ve vařených jídlech moc nemusím... ano jsou jídla kde se bez toho opravdu neobejdete a dáte jej tam i dokonce já, ale pokud se to dá, tak se tomu raději budu vyhýbat a dám si něco jiného..
*
na druhou stranu někdo má rád takové polévky, omáčky atd kde je jíška, tak ať to tak vaří, kupuje, objednává v restauraci... je to vaše věc...
*
A vždy budu tvrdit, že bílá mouka se v těle tráví špatně a bílá mouka je po stránce výživové postradatelnou složkou... a nechte těch hádek... hezký den.
proč pořád bílá mouka? jinak my nekdy pouzivame jisku, nekdy ne, mouku na peceni, do besamelu, nicmene posledni dobou uz vubec nepouzivame na nic bilou mouku
masových plátků před tepelnou úpravou hladkou moukou.
Už se zase vymezuješ
http://www.zenax.cz/zdenek_pohlreich_vari_bramboracku_s_hribkama_10979.htm
**** jde to vážení i bez té jíšky a opravdu ! A chuť polévky je bramborová !!!!! nikoliv jíškovitá !! ještě dokonce říká, jak je hustá a může se klidně na konci doladit ředěním a sám hovoří , že to jde i bez té jíšky a husté je to od brambor !*** nebo tady další zajímavý recept na bramboračku s kroupy, a opět BEZ MOUKY !
http://www.ceskykulinar.cz/recept/sumavska-bramboracka ** jo to bych si dal, mnam :-)
od Pohlreicha mam doma knihu, mrknu do ni... nicmene vim ze i on ucil par kucharu delat jisku....
Prosím diskutující (hlavně odborníky, kterří zahuštují brokolicový krém bramborou a jim podobní) aby mi konečně poradili z čeho mám dělat základ na světlé nebo bešamelové nebo tmavé omáčky. Rád si nechám poradit.
Do světlých latex, do tmavých vazelínu.