Diskuze

VIDEO: K máslovému řízku z české kuchyně zakousněte křenové brambory

Brambory, křen a červená řepa plná vitaminů se za našich babiček v českých kuchyních našly vždycky. Když k tomu přidáte kus vepřové plece, smetanu a máslo, připravíte lahodné a přitom zdravé jídlo, ideální třeba jako nedělní oběd.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rosinanta

12. 3. 2012 9:12
sapík

Tento kuchař mi tedy zrovna nesedí. Často mi ta jeho jídla připadají jaksi přeplácaná a za druhé všechno jeho servírování vypadá absolutně nevábně. Viz titulní foto, na to bych tedy už od pohledu chuť neměla.

0 0
možnosti

Petrik73

12. 3. 2012 11:36
Re: sapík

Souhlas. Dlé mého názoru musí být jídlo vyskládané do pěkné 30 cm vysoké pyramidky uprostřed talíře. Samozřejmá je kresba omáčkou okolo celého talíře. Dále mi zde chybí orestované půlky cibule, česneku.

0 0
možnosti

volic_plukovnik

11. 3. 2012 20:37
tedy přiznám se

že na tohle nemám chuť ani trošku...

0 0
možnosti

PosledníMohykánStáleŽivý

11. 3. 2012 16:18
S tím "zdravým jídlem" bych to nepřeháněl,

Chutné to bude, ale s ohledem na obsah tuků v másle a smetaně, spolu s tím, který je už v plecku, je to kaloricky dosti hodnotná záležitost.

2 0
možnosti

orinka3

11. 3. 2012 15:34
technická k řepě

Červenou řepu je lepší vařit v tlakovém hrnci, dělá se dlouho.

0 0
možnosti

wrah

11. 3. 2012 15:37
Re: technická k řepě

Osobně bych jí oloupal, dal do papiňáku a nechal vařit jen minutku nebo dvě. Rozvařená je opravdu dost nechutná, takové divné bahno.

0 0
možnosti

bojimbojim

11. 3. 2012 11:34
!!!!

Nejsem zadny mistr kuchar,ale pokud si pamatuju,tak podle starsich kucharek se maso mele na velmi hrubou sekanou,aby byla videt struktura masa.A jinak se zeptam,proc delate maslove rizky,kdyz po masle neni ani stopy?!! 8-o

0 0
možnosti

janduben

11. 3. 2012 11:37
Re: !!!!

maso se mele tak, jak potrebujeme

...Pak přidejte k vypečené šťávě na plech trochu másla, nechte ho rozpustit, promíchejte se šťávou a máslové řízky na talíři touto omáčkou přelijte.

0 0
možnosti

prazakm

11. 3. 2012 8:38
Tak nevím,

rozmixované maso a sušené mléko, to je tradiční česká kuchyně? No fuj!

1 0
možnosti

cubebike

11. 3. 2012 11:54
Re: Tak nevím,

stejk, resp. kus flákoty to není. Ale proti rozmixovanému KVALITNÍMU masu nelze nic namítat.

0 0
možnosti

jupp

11. 3. 2012 2:36
Mixer setri cas a spolehlive zabiji chut i texturu

kutrovat se privalilo do vznesene lingua cuisine po cesku z anglictiny (to cut) a znamena to krajet, sekat. Ekvivalent nemeckeho mett, metten, ze kterehoztto zakladu pochazi mj Metzger, Mettwurst. Rozhodne nepouzivat mixer, ktery zmeni chut. Kdyz uz, nemate na sekani nozem nebo kolibkou cas ci chut, tak si nechte maso prohnat mlynkem na maso.

Molekuly, odpovedne za vuni a chut potravin, jsou slozite a velmi dlouhe.. Pri pouziti mixeru se tyto 'olfaktoricke' molekuly rychle mechanicky zkrati a vysledek chutna bedne. Pouzivejte na rozmelneni potravin nuz, kolibku, mlynek, lis, sito, passez-vite a vyhodte mixer do srotu.

2 0
možnosti

dtx

11. 3. 2012 3:12
Re: Mixer setri cas a spolehlive zabiji chut i texturu

Mixérem zkrátíme molekuly? Aha

2 0
možnosti

Ferdinand Kokoška

11. 3. 2012 2:20
...a dame si ho do tepla

BUM. )

0 0
možnosti