Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Jak vyudit či správně zamrazit čerstvou rybu

Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka není problém vyudit si čerstvé rybí filety sám doma. Stačí jim totiž 10 minut a máte delikatesu, kterou nekoupíte. Jako příloha je ideální zelenina, aby jemná chuť ryby opravdu vynikla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jgoodman

nadpis...

Super nadpis, sice jsem si představoval článek o něčem jiném a u zamrazení poněkud obsáhlejší, al enadpis splnil funkci. KLIK.

Můžu se autora zeptat, jestli se alespoň trochu zamyslel nad radou ohledně zamrezaní ryb a nadpisem? Myslíte, že je to správný postup, protože tam je použit papír na pečení a olej nebo o jaký správný postup jde? Upřímně, pokud si rybu potřu tukem a dám ji do mrazících sáčků, které mě mimojiné zabrání pachové oboustranné kontaminaci, tak jsem získal mnohem použitelnější správné zamrazení.

0/0
19.3.2012 12:49

Yellowknife

Re: Jak správně zamrazit čerstvou rybu

Bydlim dlouha leta v Kanade. Chytam obvykle pstruhy v lete a nebo v zime "na dirkach = icefishing".

Dam Vam vsem tuto radu, ktera je k nezaplaceni a za kterou musim podekovat svemu priteli - indianu kmene Cree:

Rybu ocistete, pripadne muzete udelat i filety. Ciste vyplachnete papirovou krabici od 2 litroveho mleka, vlozte do ni rybu a zalijte studenou vodou, tak aby maso bylo uplne potopene! Dejte zamrazit do mrazaku! Muzete pouzit i PVC sacek ZIPLOCK. Pro pouziti rybu nechte volne rozmrazit v lednicce a bude VZDY cerstva i treba po 3 letech!

Nebude mit zadnou prichut po zluklem rybim tuku, protoze v ledu neni k masu pristup vzduchu.

Zdravim Vas z Kanady.

0/0
23.3.2012 7:30

Dawemaster

Hmmm

Zítra jdu letos poprvé na ryby,tak snad něco ulovím a vyzkouším to uzení v pekáči ;-DR^V

0/0
18.3.2012 20:45

Duke___Nukem

Re: Hmmm

tak at neulovis chripku obecnou...:-)

0/0
18.3.2012 23:11

fackadluhouska

delal nekdo to "uzeni"

s pilinama ? preci jen u lupy si nikdy clovek nemuze byt jisty verohodnosti

0/0
18.3.2012 13:32

Petrik73

Re: delal nekdo to

Podle me to klasickou udirnu nenahradi. Ryba bude jenom vonet cmoudem.

+3/0
18.3.2012 14:27

net.Xtreme se nevzdává

Re: delal nekdo to

Tak ale bude mítlepší kouřové atoma než leckterá "uzená" ryba ze supermarketu:-)

0/0
18.3.2012 19:12

Cynické H0VAD0

...

urcite zkusim, z minulyho roku mi zbyly piliny jak jsem motorovkou rezal na zahrade stary tramy, koupim cerstvyho pangasiusa a bude namka R^

0/0
18.3.2012 11:32

Nubby

Re: ...

nejlepsi piliny jsou z zeleznicnich prazcu, pokud muzu doporucit ;-)

0/0
18.3.2012 12:09

Duke___Nukem

Re: ...

jj,pak to pekne voni po exkrementech..:-P

0/0
18.3.2012 14:06

Cynické H0VAD0

Re: ...

me staci ze jsou nasakle vyjetym motorovym olejem

0/0
18.3.2012 16:50

fackadluhouska

Re: ...

doufam ze jsou hodne nasakly konzervacnima latkama :)

0/0
18.3.2012 13:30

bojimbojim

Re: ...

Vidim,ze nick si sedi,zmenil bych ti ho na PRASEVSECHNOSPASE,dobrou chutR^

0/0
18.3.2012 15:07

cubebike

Re: ...

Nejlepší je ten glazovaný, co má v sobě 20% vody a stádo ho kupuje v různých hypersuper.

0/0
18.3.2012 16:47

Duke___Nukem

a co udelame,

kdyz nemame rajcata,spenat ani pstruha...:-P

0/0
18.3.2012 10:04

Haluzorium

Re: a co udelame,

Udelame si napriklad ratatuli. Ale pozor, tvrdy jatro neni tak dobry jako meky jatro!

0/0
18.3.2012 10:57

Duke___Nukem

Re: a co udelame,

tyratjatrajaratjatra :-P

0/0
18.3.2012 11:58

fackadluhouska

Re: a co udelame,

nuda, cpat babicu vsude je sice trendy cool a in ale je to hloupost

0/0
18.3.2012 13:31

Duke___Nukem

Re: a co udelame,

:-)

0/0
18.3.2012 14:07

Duke___Nukem

Re: a co udelame,

ja se ho tu vetsinou zastavam,ze vlastne vari tak,jak se vari v domacnostech,ale dnes mi to nedalo,no..;-)

0/0
18.3.2012 17:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.