- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Super nadpis, sice jsem si představoval článek o něčem jiném a u zamrazení poněkud obsáhlejší, al enadpis splnil funkci. KLIK.
Můžu se autora zeptat, jestli se alespoň trochu zamyslel nad radou ohledně zamrezaní ryb a nadpisem? Myslíte, že je to správný postup, protože tam je použit papír na pečení a olej nebo o jaký správný postup jde? Upřímně, pokud si rybu potřu tukem a dám ji do mrazících sáčků, které mě mimojiné zabrání pachové oboustranné kontaminaci, tak jsem získal mnohem použitelnější správné zamrazení.
Bydlim dlouha leta v Kanade. Chytam obvykle pstruhy v lete a nebo v zime "na dirkach = icefishing".
Dam Vam vsem tuto radu, ktera je k nezaplaceni a za kterou musim podekovat svemu priteli - indianu kmene Cree:
Rybu ocistete, pripadne muzete udelat i filety. Ciste vyplachnete papirovou krabici od 2 litroveho mleka, vlozte do ni rybu a zalijte studenou vodou, tak aby maso bylo uplne potopene! Dejte zamrazit do mrazaku! Muzete pouzit i PVC sacek ZIPLOCK. Pro pouziti rybu nechte volne rozmrazit v lednicce a bude VZDY cerstva i treba po 3 letech!
Nebude mit zadnou prichut po zluklem rybim tuku, protoze v ledu neni k masu pristup vzduchu.
Zdravim Vas z Kanady.
Zítra jdu letos poprvé na ryby,tak snad něco ulovím a vyzkouším to uzení v pekáči
s pilinama ? preci jen u lupy si nikdy clovek nemuze byt jisty verohodnosti
Podle me to klasickou udirnu nenahradi. Ryba bude jenom vonet cmoudem.
urcite zkusim, z minulyho roku mi zbyly piliny jak jsem motorovkou rezal na zahrade stary tramy, koupim cerstvyho pangasiusa a bude namka
nejlepsi piliny jsou z zeleznicnich prazcu, pokud muzu doporucit
Udelame si napriklad ratatuli. Ale pozor, tvrdy jatro neni tak dobry jako meky jatro!