Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Roman Paulus: Z michelinské hvězdy byl ředitel úplně paf

Nejvíc byl z michelinské hvězdičky pro Alcron podle šéfkuchaře Romana Pauluse překvapený ředitel hotelu Michal Chour. "Vrátil se z týdenní dovolené a hned takový šrumec," komentoval šéfovo přerušení našeho rozhovoru. Ředitel se ještě v dovolenkových džínách hrnul k šéfkuchaři alespoň bleskově popřát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

abraxas117

Tu hvězdičku má ve francii kdejakej pajzlík

a u nás 2 pozérské restaurace? Z toho krapet něco smrtí, hlavně francouzský ultrameganacionalismus. Vsadim se, že nezbytnou podmínkou hvězdičky je, že celý team kuchaře mluví francouzsky.

0/0
18.3.2012 8:45

Gwendolyn!

Pusobi sympaticky

Jeho zivotopis take vypada dost jinak nez CV lidoveho kuchtika Babicy, ktere tez varil v Alcronu;-D

0/0
16.3.2012 1:22

tojsouveci

Hmm

Působí na mě mnohem víc sympaticky, než nějaký Pohlraich

0/0
15.3.2012 8:48

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Hmm

Pro mě za mě ať je šéfkuchař třeba nerudný dědek, který pro samé sprosťárny už zapomněl mluvit česky, jen když mu kuchyně šlape, jídlo je dobré a když přijdu po půl roce, nebude na jídelním lístku patnáct nových katových šlehů a jihočeských bašt, zatímco to, co jsem měl minule, odvál dech dějin.

0/0
15.3.2012 8:53

máterecht

Za cenu jedné večeře

Za cenu jedné večeře uvařím doma procelou rodinu, neutratím za cestu a mám to tak  ZADARMO!

0/0
15.3.2012 8:22

PF_PF

Re: Za cenu jedné večeře

Tak cenu jedne vecere nebo zadarmo? Chce to vic premyslet pred placnutim prispevku. ;-)

0/0
15.3.2012 8:46

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Za cenu jedné večeře

Princip pohostinství ti asi nějak uniká, ne? Tam si platíš za to, že nemusíš přemýšlet, nakupovat, připravovat, vařit, servírovat, mýt nádobí a uklízet, a ještě máš garanci (jak kde), že obdržíš kvalitní pokrm v příjemném prostředí a úplně bez starostí. Je jedno, zda vařit nemůžeš (služební cesta, dovolená...), nebo nechceš. A za tu přidanou hodnotu prostě platíš.

0/0
15.3.2012 8:49

tojsouveci

Re: Za cenu jedné večeře

Kdyby ses líp učil, tak by sis dneska mohl dovolit občas pozvat rodinu do restaurace.

+1/0
15.3.2012 8:49

AlBunda

Re: Za cenu jedné večeře

proboha,tak o tomhle to snad není,ne?

0/0
15.3.2012 21:15

pacho

Gratulujem

Posielam gratulaciu zo slovenska a slubujem ze sa pri najblizsej navsteve Prahy zastavim ...toto si nemozem nechat ujst. R^

0/0
15.3.2012 8:15

dykl

......

konečně Čech, už je to hrůza jak nás kdekdo učí vařit, není stanice, kde by kdosi, nejlépe lámanou nebo špatnou češtinou nás učil vařit ty jejich blafy, nás vyhlášenou kuchyni...konečně někdo jiný...!!

0/0
15.3.2012 7:41

Paglia Orba

hele, lidi

ten kuchař na fotce vypadá, jako Polrajch před 20 lety. ;-D

0/0
15.3.2012 7:29

dvakratzabanovanylajos

v jakych relacich se tak

pohybuje plat sefkuchare takovyho formatu? nemam absolutne predstavu, vzdelani-vyucen, ale profesni cv a zkusenosti ma zajimavy. kolem 80-100kkc brutto? kazdopadne podle z rozhovoru pusobi prijemne a skromne.

0/0
14.3.2012 21:54

wrah

Re: v jakych relacich se tak

Možná víc, kuchař hned po škole, s relativně minimální praxí si (v praze) řekne o 25 tisíc a dostane je, kuchaři nejsou. Respektive není problém sehnat kuchtíka, který očistí a nakrájí zeleninu, ale guláš udělá tak, že vyžene i návštěvníky čtvrté cenové :). Kdežto kuchař, co to uvaří jedle je vzácný.

0/0
14.3.2012 23:29

Lev-__z--_Rožmitálu

Re: v jakych relacich se tak

znám několik lidí co nejsou kuchaři co uvaří guláš tak že v hospodě se můžou jít zahrabat

takže kde je chyba? v učnovském školství?

0/0
15.3.2012 0:21

Haluzorium

Re: v jakych relacich se tak

Vam unika gro remesla jako takoveho a to se netyka jenom gastronomie. Pointa je uvart ten spickovy gulas treba 200x do roka ve stejne kvalite, mit to hoteve za dve hodiny, zvladnout pri tom udelat dalsich milion veci a nezblaznit se.

Ze nejaky smloula kdesi jednou za rok vystrihne lepsi gulas nez v hospode, to je klidne mozne. Ale kdyby to mel delat denne, po tydnu vas posle k sipku.

0/0
15.3.2012 2:32

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: v jakych relacich se tak

Navíc je potřeba dodat, že uvařit guláš pro pět lidí a tentýž pro padesát je setsakramentský rozdíl. O nějakých surovinových propočtech a podobných věcech nemá smysl se šířit. Dělám skvělou svíčkovou, ale pro víc, než pro 10 lidí bych si ji asi netroufnul zkoušet. Minimálně by hrozilo zprznění masa.

+2/0
15.3.2012 8:13

tojsouveci

Re: v jakych relacich se tak

Myslím si, že je to jen o praxi. Pokud doma vaříč pro čtyři osoby, tak se to naučíš stejně jako by vás doma bylo 15 a ty bys pro ně vařil.

0/0
15.3.2012 8:52

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: v jakych relacich se tak

Jednou jedinkrát jsem dělal guláš pro 25 lidí. Už si to nechci nikdy zopakovat, a to je přitom guláš jedno z nejjednodušších jídek, které lze pro "výpravu" udělat. Zkus totéž jenom s pitomou slepicí na smetaně nebo znojemskou pečení. To už taková sranda není. A otázka proxe to je nepochybně, proto se taky kuchtíci po vyučení do praxe vhodí.

+1/0
15.3.2012 8:56

kubi69

Re: v jakych relacich se tak

to rozhodně ne.... dobrá restaurace na šéfkuchaři stojí....a co jsem zaslechl je to mnohem...mnohem víc...

0/0
15.3.2012 0:39

praetorianvs

Re: v jakych relacich se tak

kuchařina je hlavně obrovská řehole...co já znám, tak maj sice slušný peníze, ale jsou v práci prakticky 24/7 a tak nějak to ani nemaj kdy utratit :) ale nevim jak tyhle top kuchaři..pauluse jsem viděl a chvilku s nim mluvil dvakrát na pff a připadal mi až nepřirozeně slušnej a vstřícnej :))

0/0
15.3.2012 8:05

dvakratzabanovanylajos

Re: v jakych relacich se tak

jj, i podle toho rozhovoru pusobi fakt skromne a pohodove. neumim si predstavit takovyho snoba pohlreicha, jak by se naparoval kdyby to dostalo jeho caffe imperial. chodim tam rad, ale kdyz ho nekde vidim, tak si vzdycky rikam ze uz tam nepujdu. ale mozna je to jen tv image.

0/0
15.3.2012 8:22

Sanjuro

Re: v jakych relacich se tak

tak ZP nesmíte soudit podle "ano šéfe" - tam figuruje primárně jako "herec". Když jsem pak četl/viděl rozhovory, tak z něj byl najednou slušně a se vyjadřující normální chlapík

+1/0
15.3.2012 12:42

kesouf1

blahopřeji

dělejte dále dobrou kuchyni a nezpychněte

0/0
14.3.2012 21:05

Petrik73

Gratulace

Příjemnej chlap.

+3/0
14.3.2012 20:27

Achille Volfoni

zajímalo by mě...

...jestli umí kečupovou omáčku:-P

0/0
14.3.2012 20:24

saaz2

Skvělé!

Velká gratulace!!!

0/0
14.3.2012 20:23

Muci-Pucinek-v3.0

Pěkné...

GratulujuR^

0/0
14.3.2012 19:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.