- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Včelařím jen pro radost a jsem v rodu již několikátá generace. Na takovém včelaření se nevydělá. Včelař na obrázku je vyloženě profesionál,který se tím živí, pozná se to podle ochrany a výbavy před žihadly. Ten musí do včel i když nemají "náladu" a hodně bodají. Já si můžu jít do včel když jsou klidné a jediné co si někdy beru je kukla. Cena medu se v minulosti byla vždy stejná jako cena másla. Ne každý rok je dobrá snůška. I dobří včelaři přijdou přes zimu o včelstva kterým dal na zimu 10 - 15 kg cukru. Čas strávený se včelami se nesmí počítat. A na závěr, až zemře poslední včela, tak se přeruší potravinový řetězec a podle vědců začne lidstvo do čtyřech let vymírat hladem.
Včelí úl si můžete dát ke slepicím a králíkům na balkon. Jistě se tam vejde.
vyšlechtění pro co největší ekonomický užitek
Nejhorší je, že za tu celoroční dřinu, bez dovolené a stále v pohotovosti, je lidem líto dát za med 120,- korun, takže kupují ty pančované hrůzy v supr-hyper marketech. Mluvím o dědovi, který je ve včelách pořád, protože se stará tak o 120 včelstev, tj. jako péče o stejné množství krav. Ještě, že je důchodce, živit by se tím asi nedalo.
nj, kolega v práci prodává za 85,-