Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuře naporcujte sekyrou a šoupněte ho se zeleninou do jednoho hrnce

Dobře zapamatovatelný, jednoduchý, zdravý a vynikající je recept na kuře, který si Laďa Kerndl přivezl z Manily. Tam ho vaří v hliněné nádobě, vám postačí pořádný široký kastrol. A nezapomeňte na sekyru na naporcování. Velice dobře se s ní totiž porcuje maso, které obsahuje kosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Oskar Mlčoch

!

I jídlo by mělo nějak vypadat...

0/0
27.3.2012 22:08

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: !

No vždyť ono taky nějak vypadá.

0/0
30.3.2012 9:19

really?

Corned beef and Cabbage

Toto je dalsi z receptu po babicce.

Corned beef (about 3 pounds), 2 cibule na prouzky, 8 strednich brambor, oloupane, nakrajene na kolecka nebo kostky, 3 mrkve (na kolecka), 2 ks zeleny celer (tence nakrajene rapiky), 1 hlavka zeli (2 pounds), cesnek, sul, soyova omacka, worcester, cerny pepr, kmin, 4 bobkove listy, 1 1/2 hrnek vody, worcestr a sojova omacka.

Vse naskladate do pomaleho hrnce. Na dno urovnate cibuli, na to brambory, zeli, a ocesnekovane, okorene maso, zasypete mrkvi, celerem, pocakate soyovkou a worcestrem, podlejete vodou a uz se to dela samo.

Preji dobrou chut!V

0/0
26.3.2012 23:47

perthuis

Re: Corned beef and Cabbage

Vyzkouším, díky.Vypadá to dobře.R^R^

0/0
27.3.2012 8:10

Oskar Mlčoch

Re: Corned beef and Cabbage

Pokud nemáte `soyovkou s worcestrem`, tak to zalijte kečupem.

0/0
27.3.2012 22:09

MacLover

Re: Corned beef and Cabbage

A když nemáte kečup, tak tam nedávejte nic :-P

0/0
31.3.2012 15:08

krabicoidni_krabice

Takovej eintopf by snad nejedly ani děti ze Somálska.

+1/0
26.3.2012 22:04

really?

Re: Takovej eintopf by snad nejedly ani děti ze Somálska.

To si jen myslis, zkus si to sam nejdriv uvarit a potom mluv, ale nepouzivej namisto celeho kurete jen prsa ... to by nemelo takovou bajecnou chut jako to ma diky tem vyvarenym kostem a kuzi. Deti v Somalsku by se o to porvaly!

0/0
26.3.2012 23:50

tokajda

Re: Takovej eintopf by snad nejedly ani děti ze Somálska.

No jo, zase jeden co všechno zná a všechno ví, od všeho má klíče a všude byl dvakrát... ;-D

+1/0
27.3.2012 0:44

suzzie

To musí být

pěknej  "humáč":-/

0/0
26.3.2012 18:08

I Shot the Devil

správně po "asiathajsku"

je vložit do hrnce s vroucí vodou slepici  s peřím a vnitřnostma (akorát trochu omejt pařáty)

jo a číňani , ti  zase nemají  problém grilovat vepříka benzínovou letlampou!

tohle je jen eintopf alá babica "když nemháme rajče,dháme tam saranče,brambora nebo bačkora , prohhodíme,aby se ty všechny chutě světa tak něják sphojily"

0/0
26.3.2012 16:40

Mražená spermie

***

vobyčejná sekyrková polífka.

0/0
26.3.2012 14:14

Pěkný Nick

Babica:

"A když nemáte sekeru, tak to nesekejte".

0/0
26.3.2012 12:58

roedor

Fffffuuuuuuuuu, no to vypadá hrozně.

Nesnáším vzorované a celkově tmavé nádobí a drůbež plavající ve vodnatém čemsi.

+1/0
26.3.2012 11:58

PosledníMohykánStáleŽivý

Pan odborník zřejmě ještě neviděl řeznický nůž nebo sekáček.

0/0
26.3.2012 11:37

Petrik73

Re: Pan odborník zřejmě ještě neviděl řeznický nůž nebo sekáček.

Proč?

0/0
26.3.2012 12:02

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Pan odborník zřejmě ještě neviděl řeznický nůž nebo sekáček.

Nebo nůžky na drůbež.

+1/0
26.3.2012 20:56

Petrik73

Re: Pan odborník zřejmě ještě neviděl řeznický nůž nebo sekáček.

Stačí si přečíst článek a nebo se na ten pořad mrknout a možná pochopíte, že vlastně ten Váš příspěvek je úplně o ničem.

0/0
27.3.2012 10:35

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Pan odborník zřejmě ještě neviděl řeznický nůž nebo sekáček.

Nevím, co nového by mohlo zhlédnutí pořadu přinést. Sekeru mám v kůlně a do kuchyně ji tahat nemíním. Syrové kuře porcuji třicet let starým řeznickým nožem, který stál tenkrát 15,- Kčs ve Smíšenáči v Horním Bradle, kde jsme byli s rodiči na dovolené. Dodnes je schopen přeříznout i lešenářskou trubku, aniž by k tomu potřeboval topůrko. Spolehlivě si poradí i s krůtou. A na pečené? Nůžky na drůbež a šmytec.

0/0
30.3.2012 9:19

Scarlett from Scottland

no to jsou teda recepty

takovéhle věci lidé vaří a nazývají to "co dům dal" . Naházet různé dobré věci do jednoho hrnce.... :-)

+2/0
26.3.2012 9:12

Pěkný Nick

Re: no to jsou teda recepty

Přesně. Něco jako v Polsku.

0/0
26.3.2012 12:23

lajika

Re: no to jsou teda recepty

my moraváci tomu teda říkáme hezky česky eintopf....

+2/0
26.3.2012 12:30

really?

Re: no to jsou teda recepty

Jsem rodacka z moravy a nikdy v zivote jsem to na morave neslysela. Eintopf ... zni to nemecky a take to vypada na nemecke slovo ... ale presny vyraz neznam. Co to je?8-o

0/0
26.3.2012 23:54

lajika

Re: no to jsou teda recepty

je to samozřejmě, jak píšete, německy, stejně jako celá řada slov užívaných tady (Morava je velká, já jsem z Brna a je mi jasný, že třeba v Olomouci nebo Ostravě se mluví úplně jinak :) ) Znamená to, tuším, doslova "jeden hrnec" a je to jakýkoliv jídlo co vznikne, když naházíte do hrnce všecko co najdete a pak to vaříte či dusíte tak dlouho, až je z toho skvělý jídlo....

0/0
27.3.2012 8:02

pedr64

Re: no to jsou teda recepty

přesně tak, od Brna dolů  má polovina výrazů německý základ. jedná se o pokrm hustoty mezi polévkou a kaší, kde základem je kapusta, brambory a uzenina+co dům dal a jí se to s chlebem.

0/0
27.3.2012 8:46

síma25

Re: no to jsou teda recepty

Tak já su z Olomouce a eintopf se tam běžně používá taky. Postup je úplně stejný, jak popisujete, nejčastěji praktikováno s hovězím masem v kombinaci s troubou - podlít, troubu dát na nejnižší stupeň a nechat táhnout přes noc:-)

0/0
27.3.2012 13:26

oldřych

Re: no to jsou teda recepty

no ja jsem z kladna a tady to take zname - jednahrnec

0/0
29.3.2012 20:01

okupant_bez_prace_2

pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

kuře nasolit, dovnitř kuřete dát 3/4 kostky másla, tři stroužky česneku také dovnitř. Kuře napíchnout na vidlici tak, aby nohy a křídla neplandaly, a byly také napíchnuté na části vidlice. Celé kuře poctivě obalit tvrdším alobalem tak, aby nemohlo máslo a šťáva z kuřete vytéci ven. Hodinu a půl rožnit nad přiměřeným ohněm, tak aby plameny jen z lehka olizovaly spodní část kuřete. Samozřejmě na točícím roštu. Potom sundat alobal, oheň bez plamenů, nejlépe na uhlíky z předchozího ohně dát dřevěné uhlí a vytvořit žhavé uhlíky. Na tomto ohni grilovat kuře ještě min. půl hodiny a polévat co 5 min roztokem z piva a trochy grilovacího koření.

Za tuto práci vám bude odměnou kuře, které bude venitř šťavnaté a nevysušené. Je to primitivní recept, ale stojí za to.

0/0
26.3.2012 8:29

perthuis

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

R^R^

0/0
26.3.2012 8:53

síma25

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

Proboha proč tolik másla? Když se dělá celé kuře, je na něm tuku až až. Bez urážky, ale když si představím to množství tuku, dělá se mi zle.

0/0
26.3.2012 10:46

perthuis

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

Myslel asi spíše "kousky", ne? Nebo prostě "přiměřeně" I u kuchtění se vyplatí přemýšlet.

;-)

0/0
26.3.2012 11:51

Petrik73

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

3/4 kousky másla. Jo, to dává smysl.

0/0
26.3.2012 12:04

síma25

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

No já nevím, kousky a kostky se píše dost odlišně na to, aby to byl překlep.. Navíc neznám moc lidí, kteří by pro máslo použili jednotku kousky. Lžíce, gramy, ten kousek max když jde o jeden třeba na pánev.. navíc tři až čtyři napsat tak, aby se to pletlo se zlomkem? Lingvisticky je to podle mě fakt blbost.

Nicméně do receptu samozřejmě víc pasuje ten kousek. Takže prosím autora receptu o uvedení na pravou míru;-)

0/0
26.3.2012 22:07

Petrik73

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

Pohled na bůček by Vás musel zabít :-)

+1/0
26.3.2012 12:04

síma25

Re: pokud někdo má zájem, recept na výborné kuře na ohni

Bůček miluju, i když teda vybírám spíš to maso v něm, ale představa tří čtvrtek kostky másla v kuřeti mi prostě přijde nechutná. Asi jako hltnout si oleje. Ale možná jsem to fakt blbě pochopila a jsou to ty kousky, potom samozřejmě receptu patří omluva.

0/0
26.3.2012 22:11

imhotep11

Asi to je Afritada....

....já bych řekl, že je to spíš Afitada (v tohle případě "kuřecí", dělá se to i s hovězím...a možná i s vepřovým, ale to si nejsem jist)...je to rychlé (když se nechci "otravovat" s kostmi tak do to dám "jen" kuřecí prsa - i když ano, ty dají se "užít" i jinak :) ) a místo rajčat do toho dám račatový protlak. Správně by se to pak ještě mělo dávat na rýži , ale to asi jenom v případě, když je tam "málo brambor" :) Je to rychlé, dobré a zajímavé .... a můžu jenom doporučit :) (a aby se tam nemusela dávat ta rýže, je dobré do toho dát více brambor, které jsou jako příloha...a vůbec nevadí, že se jich pak i část rozvaří, protože pěkně to zahustí)

0/0
25.3.2012 23:22

Ferdinand Brablenetz

To vypada jako filipinsky sinigang

Je to nakysle, protoze se tam pridava ocet nebo jeste nejake kysele korenia  misto peciva se to lije na ryzi.

0/0
25.3.2012 18:12

KOMON

a ta sekara?Zatnout do ovarové hlavy páně Sapíka?

nic lepšího mě v souvislosti s ním a vařením nenapadá...Rv

možná tak ještě trochu křenu;-D

0/0
25.3.2012 17:23

Pruitt Igoe VI.

Hm, normální eintopf...

;-D

+2/0
25.3.2012 13:46

ves55

?

Muze to byt skvele, ale hostum bych tohle jidlo urcite nepodavala, protoze nevypada prilis vabne, viz vase foto.Spousta lidi by ani neochutnala.Jidlo musi nejen chutnat, ale taky krasne vypadat, aby bylo zrejme co je na taliri a ne takovy mismas.

+1/0
25.3.2012 10:10

rum.tuzemsky

Re: ?

Ale prdlajs. U jídla jde o chuť a vůni a výživnost. Nóbl načinčané talíře jsou pro přiblblé snoby, kteří mají potřebu dělat dojem na jiné přiblblé snobyRv

+4/0
25.3.2012 12:31

Scarlett from Scottland

Re: ?

nejde vysloveně o načančání, ale je fakt, že je třeba, aby to nějak vypadalo. Nebo by se vám líbil třeba mixovaný dort? ;-D jako je dobré, když je alespoň znát, co v tom jídle plove :-P

+2/0
26.3.2012 9:15

perthuis

Re: ?

Šikulka umí vyšperkovat i "eintopf" nebo kotlíkové jídlo.Ale ochudit hosty o takovou ňamku jen kvůli kousku zelenýho na kraji nóbl servisu?

A kdo by podané jídlo odmítl ochutnat, není již zván, protože je to hulvát.8-o

0/0
26.3.2012 9:01

BrainWashingtonDreistein

Ragú.( Ragoút) Manila.

Ještě doporučení franzouského šéfkuchaře: Podlijte 2 dcl bílého vína a 2-ma panáky Napoleona( 1 na zostření chuti na kuře, jeden do sebe)! :-)

+1/0
25.3.2012 6:59

Haluzorium

Recept na kristalovou lupu

Kureci vyvar s trochou zeleniny a sojovkou. Ale Manila!

0/0
25.3.2012 3:28

really?

Rikate z Manily, jo?

Zajimave, ze muj americky manzel takto vari kure v Slow Cooker (uplne stejny recept) uz spoustu let.

Ja si myslim, ze je to typicky americky recept. Tak ted se tomu musim vazne smat.;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
25.3.2012 0:34

bojimbojim

Re: Rikate z Manily, jo?

Neni se cemu smat,protoze vas americky manzel to muze varit proto,ze to nekdy nekde videl a kdyz mu to zachutnalo,tak to zacal varit.Madarsky gulas se taky vari po celem svete a svete div se neni to madarsky recept,puvodem z historie je turecko,divne ze?:-/Jinak pomaly hrnec je super vec,pecu v nem chlebaR^.

+1/0
25.3.2012 0:47

really?

Re: Rikate z Manily, jo?

Je to stary recept po jeho babicce, ... a jinak gulas se sice vari po celem svete, ale vubec nechutna tak jako ten ktery se vari v cesku. Nekde do nej cpou hrasek, jinde nedaji skoro zadny cesnek, madari ho tady na Fl. vari s bramborama (neco jako bramborovy gulas) ... je to proste stejny nazev, ale stejne nechutna!

Chleba pecu na obycejnem plechu a v troube.

0/0
26.3.2012 0:57

Scarlett from Scottland

Re: Rikate z Manily, jo?

taky ten český guláš není maďarský guláš :-)

0/0
26.3.2012 9:16

really?

Re: Rikate z Manily, jo?

taky ten cesky gulas tezko dostanes v USA v restauraci ;-D

0/0
26.3.2012 23:15





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.