Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Máme vlastní houbaře, zahradníky i řezníky, říkají nejlepší kuchaři

Mezi českými zemědělci vyrůstají nové uznávané značky dodavatelů zeleniny, masa nebo medu. Potvrzují to nejlepší čeští kuchaři, kteří zahraniční dodávky po letech poprvé vyměňují za domácí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

certik_bertik

ty jo

suchý zrání masa? To je ztráta 10% váhy, to by vedení ředitele supermarketů pěkně hnaly, ono když se uzrálé maso potopí do vody, aby se ta váha nahnala tak se to pak začne brzo kazit

0/0
1.4.2012 16:03

kníže Sternenhoch

Proč nakupovat od farmáře?

To já raději zajedu na statek a koupím si maso od sedláka;-D

+2/0
29.3.2012 12:26

henryp1

Re: Proč nakupovat od farmáře?

No teď se neříká sedlák,to zní moc obyčejně. Všichni jsou farmáři. Někde jsem potkal i staročeské..bio..eko...xxx...farmáře.;-D

0/0
29.3.2012 23:05

kníže Sternenhoch

Re: Proč nakupovat od farmáře?

a sakra,to ten jeho produkt musel být,ale dobrý....a drahý;-D

0/0
30.3.2012 8:09

Hroznej.puberťák

My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

Na to není třeba být nejlepší kuchař, slušnou kvalitu domácích výpěstků na hony vzdálenou hypermarketovému secondhandu není zas takový problém najít po známých po vesnicích.

0/0
29.3.2012 11:06

Damik

Re: My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

ono je to normální i všude jinde. Když jsem žil ve Francii, málokdo tam kupoval zeleninu, ovoce či maso v kerfáči. Nene, hezky objet místní farmáře a nakoupit to nejlepší. Češi se taky musí naučit, že supermarket tu není od toho aby nabízel kvalitní čerstvé zboží.

0/0
29.3.2012 11:56

Neutrální Nick

Re: My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

Objížděli farmáře? Proč, když ve Francii se pravidelně v obcích pořádají trhy pro lokální farmáře? Každý týden je trh v jiné obci a takhle se to periodicky střídá. Nic není třeba objíždět.

0/0
29.3.2012 12:28

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

V Praze objíždějí pěstitelé vilové čtvrti dodávkou pravidelně. Nabízejí brambory a prakticky veškerou v kuchyni běžně upotřebitelnou zeleninu s tím, že další sortiment mohou přivézt při další objížďce. Není to špatný systém a asi se jim to vyplatí.

0/0
29.3.2012 13:15

Hroznej.puberťák

Re: My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

My to, co nemáme vlastní nebo z širší rodiny berem od jednoho, dvou osvědčených pěstitelů, takže se pro to většinou musím někde stavit, buď jsou někde na trzích, nebo při jejich cestě do Prahy, podle toho, jak se shodnem na čase. Něco si případně necháme i dovézt domů rozvážkou, prostě záleží na tom, co je jak zrovna potřeba.

0/0
29.3.2012 13:28

dwart

Jídelní fetišismus je na módní vlně….

…tak proč toho nevyužít. Je to směšné. Dneska tu s velkou pompou prezentují jak mají vlastní kdeco a kekoho, ale před dvaceti lety to byl standard pro celou republiku.

+1/0
29.3.2012 11:02

henryp1

Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

Přesně, dřív co jsi si neudělal sám, to jsi neměl. Pokuď jsi to tedy dokázal. Pak přišla vlna, že vše ze západu je lepší, tak se kupovalo jen co je dovezené. A teď...zase jsme doma. Prostě módní vlny, co kdo zrovna vymyslí. No, jen jsem v tom taky...tak do r.1992 zahrada plná záhonů, pak...módní "angličan" a bazén samozřejmě:-) No a teď zase jedu v záhonech.

0/0
29.3.2012 11:39

pablo_II

Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

Nic jste nepochopil ani jeden z Vás dvou pánové. Ano před dvaceti lety tu bylo všechno vlastní, protže z venku nic nebylo a nebo to bylo pro nás neúnosně drahé. Ale bohužel to vlastní co jsme měli nebylo zase příliš kvalitní, jenže na lepší jsme prostě neměli. Pak se sem místo relativně levného českého šuntu začal dovážej opravdu levný a ještě šuntovatější zahraniční šunt (supermarkety) a teď nastala doba, kdy konečně čestí výrobci pochopili, že levnému šuntu s většími dotacemi ze zahraničí nemůžou konkurovat dražším šuntem, ale že musí konkurovat dražším ale stále dostupným a přitom kvalitním zbožím, protže už konečně existuje nemalá skupina, která si může dovolit zapaltit více za kvalitu a chce zaplatit více za kvalitu. Hurááá, to nám to ale trvalo. Snad se blýská na lepší časy.

+4/0
29.3.2012 12:54

henryp1

Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

No,možná by bylo i fajn napsat co a proč bylo nekvalitní. A nezahrnovat velkovýrobu v JZD,ale jen domácí výrobu. Prostě konkrétně co a proč...takové plácání všechno bylo špatně je na nic:-/

0/0
29.3.2012 22:59

Peťulák2

Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

I na maso jsme měli tak přísné normy, že ta velkovýroba nemohla být zase až tak fuj. To EU nikdy nepoznala. Ti zavádějí jediné normy, a to na tvar. Jedno prase stejný jako druhý. Na kvalitě nesejde.

0/0
30.3.2012 7:40

jaryk1

Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

hlavně, aby se ta skupina nezmenšovala

0/0
25.4.2012 19:06

Cynické H0VAD0

...

pstruzi krmeni granulema ;-DR^

0/0
29.3.2012 7:26

Miloš82

Re: ...

Víte, že v dnešní době se i bio pstruzi či bio lososi (či organic) vykrmují granulemi?? Musím Vás zklamat kvalita není určená tím jestli je to granule, ale z jakých ´je surovin.Myslíte si že mořské ryby se třeba také nedají vykrmovat granulemi??? Co se týče ryb máte ale vždy výhodu že jejich růst (jakožto studenokrevných organismů) nelze stimulovat hormonálně.... A pokud nekupujete ryby z Turecka nebo Číny ale z Čech, tak máte velkou pravděpodobnost že bude i bez antibiotik

0/0
1.4.2012 21:55

jaryk1

Re: ...

to jako, že jim budou děti farmářů chytat mouchy a komáry, to jsme nečekali8-o

0/0
25.4.2012 19:07

Krucipajs

mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

v ČR "peklo světové kuchyně" vše zvenku skvělé, česká kuchyně nezdravá bla bla bla, dnes jim už ty blafy z emulzí Knorru nikdo nežere, tak zas bude peklo české kychyně, tlučou se v prsa nadstandartní kvalitou potravin které jsou ve světě naprosto běžné a ne nadstandartní, to jen v našich obchodech je bohužel zboží pro lůzu.

+3/0
29.3.2012 4:26

Sanjuro

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

aneb neexistuje téma či profese na které by se nedalo nakydat že? Rv

+3/0
29.3.2012 8:03

Krucipajs

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

kydám na ty kuchaříčky a jejich styl, ne na jejich profesi, profese je to tvrdá a tihle "borci" ji dělají službu tak asi jako mistr Babica

+2/0
29.3.2012 8:32

Sanjuro

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

o čem to stále píšete?

0/0
29.3.2012 9:20

Scarlett from Scottland

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

no já souhlasím v tom, že mnoho "našich hvězdných kuchařů" opovrhuje českou kuchyní a snaží se ji shazovat.... bohužel :-/ a presentují, jak vše od jinud je zásadně lepší. To mě velmi mrzí.

0/0
29.3.2012 9:24

roedor

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

a nějaký konkrétní?

0/0
29.3.2012 12:39

Don_Alex

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

hmm, ty se vážně "vyznáš" ;-D;-D;-D

0/0
29.3.2012 8:49

tomy21

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

to jsem si potřeboval přečíst po ránu nějakou blbost, jdi se zahrabat. Rv

0/0
29.3.2012 9:42

Neutrální Nick

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

Nejsi ty náhodou jeden z těch, kdo kvičí, že chce meníčko za 69 Kč včetně půllitru piva?

0/0
29.3.2012 10:34

pablo_II

Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

No já mám obavu, že se hrubě mýlíte a křivdíte jim, ano, takoví  kuchaři tu skutečně byli a stále tu bohužel jsou, ale tihle jak Vy říkáte kuchříčci, o kterých je řeč v tomto článku a jak já říkám Páni kuchaři, tak ti to rozhodně nebyli. Ostatně bavíme se o lidech,kteří ve svém oboru dostali skutečně uznávané mezinárodní ocenění. Dokázal jste top vy ve své profesi, když se do nich tak statečně navážíte? je to jako všude, v každé profesi existuje určité procento lepmlů a určité porcento mistrů a pak je to mezi tím... neházejte všechny do jednoho pytle. A ještě jedna věc. kdyby češi ty blafy tak ochotně 20 let nejdli, tak by už tu ti špatní dávno nebyli, takže si za to můžeme tak trochu všichni sami.

0/0
29.3.2012 13:00





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.