- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
suchý zrání masa? To je ztráta 10% váhy, to by vedení ředitele supermarketů pěkně hnaly, ono když se uzrálé maso potopí do vody, aby se ta váha nahnala tak se to pak začne brzo kazit
To já raději zajedu na statek a koupím si maso od sedláka
No teď se neříká sedlák,to zní moc obyčejně. Všichni jsou farmáři. Někde jsem potkal i staročeské..bio..eko...xxx...farmáře.
Na to není třeba být nejlepší kuchař, slušnou kvalitu domácích výpěstků na hony vzdálenou hypermarketovému secondhandu není zas takový problém najít po známých po vesnicích.
ono je to normální i všude jinde. Když jsem žil ve Francii, málokdo tam kupoval zeleninu, ovoce či maso v kerfáči. Nene, hezky objet místní farmáře a nakoupit to nejlepší. Češi se taky musí naučit, že supermarket tu není od toho aby nabízel kvalitní čerstvé zboží.
…tak proč toho nevyužít. Je to směšné. Dneska tu s velkou pompou prezentují jak mají vlastní kdeco a kekoho, ale před dvaceti lety to byl standard pro celou republiku.
Přesně, dřív co jsi si neudělal sám, to jsi neměl. Pokuď jsi to tedy dokázal. Pak přišla vlna, že vše ze západu je lepší, tak se kupovalo jen co je dovezené. A teď...zase jsme doma. Prostě módní vlny, co kdo zrovna vymyslí. No, jen jsem v tom taky...tak do r.1992 zahrada plná záhonů, pak...módní "angličan" a bazén samozřejmě:-) No a teď zase jedu v záhonech.
Víte, že v dnešní době se i bio pstruzi či bio lososi (či organic) vykrmují granulemi?? Musím Vás zklamat kvalita není určená tím jestli je to granule, ale z jakých ´je surovin.Myslíte si že mořské ryby se třeba také nedají vykrmovat granulemi??? Co se týče ryb máte ale vždy výhodu že jejich růst (jakožto studenokrevných organismů) nelze stimulovat hormonálně.... A pokud nekupujete ryby z Turecka nebo Číny ale z Čech, tak máte velkou pravděpodobnost že bude i bez antibiotik
v ČR "peklo světové kuchyně" vše zvenku skvělé, česká kuchyně nezdravá bla bla bla, dnes jim už ty blafy z emulzí Knorru nikdo nežere, tak zas bude peklo české kychyně, tlučou se v prsa nadstandartní kvalitou potravin které jsou ve světě naprosto běžné a ne nadstandartní, to jen v našich obchodech je bohužel zboží pro lůzu.
aneb neexistuje téma či profese na které by se nedalo nakydat že?