Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zářné hospodské zítřky nevidím, nejsou asi lidi, říká Pohlreich

Zdeněk Pohlreich natáčí další řadu hospodské show Ano, šéfe! Působí ale při tom trochu smutně. "Už jsem objel snad celou republiku, natočili jsme možná víc dílů než Gordon Ramsay a vidím pořád stejné chyby," tvrdí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Fidozasne

Pan Pohlreich

a celý pořad je dobrá zábava, on je navíc jako kuchař fakt dobrej, ale....Podstatná část pohostinství je plevel, už jenom kvůli šedé ekonomice která tam funguje, nevím co očekává od personálu kterej je v podstatě součástí velké loupeže na našem státu, černé mzdy a šizení na daních dosáhlo v tomto odvětví naprosto obřích rozměrů. Já se naopak těším, až spousta toho ksindlu krachne, prostředí v oboru se vyčistí a pak se zde bude dát i mnohem lépe pracovat, výsledky budou vidět....Možná ubyde pracovních příležitostí, ale o to víc bude z větší kvality personálu kvitovat ten, kdo to platí, a to není jak říká pan Zdeněk majitel, to je ve službách vždy zákazník;-)

0/0
24.4.2012 7:42

jose.vomacka

Re: Pan Pohlreich

Loupež na státu? Co to proboha melete? Stát provádí v prvé řadě loupež na vlastních lidech - vybrané daně jsou zbytečně vysoké, spousta lidí by se bez celé řady "služeb" státu bez problémů obešla. Výsledkem objemu vybraných daní je pak pouze jejich přesměrování do těch správných kapes - pokud tohle někdo podporovat nechce, jenom dobře. Kdybych měl možnost "odklonit" své daně, udělal bych to, aniž by mě jakkoliv hryzalo svědomí.

Spousta restaurací není plevel proto, že v nich funguje šedá ekonomika, ale proto, že lidé tento plevel poptávají. To, co vy nazýváte ksindlem, může mnoha lidem zcela vyhovovat.

0/0
24.4.2012 12:03

Fidozasne

Re: Pan Pohlreich

komu to má vyhovovat? Zaměstnanci v pohostinství jsou svým způsobem degradovaný na úroveń hovad a podle toho se pak i chovají....Možná je fajn brát černý mzdy, ale jen do doby nějakého, úrazu, onemocnění, či nedejbože počítání penze. Sám jsem obor málem opustil, i přesto, že jsem řemeslně na slušné úrovni, s dvacetiletou praxí a stále se dovzdělávám, byl obrovský problém sehnat odpovídající práci. Pan Kuchař, který mě učil vařit šel před penzí jezdit s trolejbusem, aby nechcíp....to co píšete, je jen teoretizování, košatý a zelený (ale hnilobou) je strom praxe....

0/0
24.4.2012 12:33

jose.vomacka

Re: Pan Pohlreich

Stát má tedy akceptovat černé mzdy, ale následné plnění od státu tomu má potom odpovídat. Nemůžu přece za to, že mi stát nutí své služby a v návaznosti na to chce za tyto služby výpalné. Ale to je na jinou diskusi.

Co píšu, není žádné teoretizování - kdyby lidé vyhledávali pouze kvalitní restaurace (řekněme takových, kde se vaří z čerstvých surovin, jak o tom píše Pohlreich), potom by jiné neexistovaly. Pokud by lidé nechodili do restaurací, kde je nepříjemná obsluha, potom by tyto také neexistovaly. Ale protože hodně lidí zajde na hotovku z polotovarů a chemie, "hlavně když je to levný", odpovídá tomu i personál. Tedy úroveň personálu odpovídá hostům, nikoliv obráceně. Do personálu samozřejmě počítám i management/majitele.

0/0
24.4.2012 12:47

Fidozasne

Re: Pan Pohlreich

Tak o tom, že ke kvalitnějšímu stravování je náš národ třeba ještě vychovávat, o tom žádná...Ale přesto ta náprava sektoru musí přijít zevnitř, o tom jsem bytostně přesvědčenej. konkrétně u vaření , i přes vychytané vybavení v lepších restauracích, žádná mašina nemá chuť, necítí vůni, nemá estetické cítění...Lidský faktor je prostě nenahraditelný, a pokud jeho roli má otrávený kuchař, nejlépe ještě po pár pivech, je vymalováno.Samostatnou kapitolou je pak školství a učňovské praxe. Je opět chybou, že ve spoustě provozů je učeň brán jako levnější náhražka pomocné síly. Z velmi malého procenta dětí, které jdou na obor z přesvědčení, ne z důvodu, že něco dělat musí je další podstatná část ztracená.

0/0
24.4.2012 13:25

Oliverko13

Bože

ten Pólrajch,to je ale...;-D

0/0
22.4.2012 21:32

hustolez

Re: Bože

Borec!

+1/0
23.4.2012 15:49

estimator

PROBLEM JE TAKE V TOM, ZE CESI SI PORAD MYSLI

ze muzou dostat dobte jidlo za 50 kc.  Kdyz jenom 20 dekovy steak stoji u reznika 100kc tak co za tech 50 kc ocekavate.  Jeste k tomu ty kuchari co si mysli, ze kdyz daji na kousek masa syr ze vari francouzkou kuchyni a lososa kdyz nesou ke stolu, tak s nim zasmradi celou restauraci, tak to uz je opravdu konec.

0/0
21.4.2012 3:41

vpro2

Re: PROBLEM JE TAKE V TOM, ZE CESI SI PORAD MYSLI

... hloupost ... kde jste na to prisel, ze si Cesi mysli ze dostanou kvalitni jidlo za 50 8-o ... takove ceny uz jsem dlouho nikde nevidel ;-D ... mozna tak za nejakou tlacu nebo utopence ;-)

0/0
23.4.2012 11:26

černej oes

Re: PROBLEM JE TAKE V TOM, ZE CESI SI PORAD MYSLI

Přesně. Když někdo tvrdí, že  čekáme oběd za pade, hovoří z něho  nejspíše horečka. Silná horečka.Rv

0/0
30.4.2012 9:02

killtrab

...

do hospody se chodí především na pivo a né se nažrat,šéfkuchař dělá restauraci,hospodu dělá dobré pivo

+1/0
20.4.2012 22:42

Conik

...

Byl jsem u p. Pohlreicha uz petkrat na obede. Meli jsme vse, polevku/predkrm, hl. jidlo, dezert a proste vam reknu, ze uz tam neni z ceho vybirat. Zaujalo me tam nekolik jidel, ktera jsem si dal, napr. ty teleci licka jsou opravdu vyborna. Steak z pupku docela usel, i kdyz byl upecenejsi vic nez jsem chtel a osobne mi nesedi ty obrovske krystaly te soli na tom. Avsak ted uz proste neni potreba tam jezdit, jelikoz uz me tam nic neleka a po posledni navsteve, ktera me absolutne zklamala, tam nikdy nepujdu. Dali jsme si ten jeho slavny teleci rizek a to me opravdu dopalilo. Mastny jako prase, samy olej a ve strouhance hromada maku, fakt humus a jako tresnicka na dortu cheese cake, do ktereho asi zapomeli dat vanilku a cukr, jelikoz to chutnalo fakt odporne a to jsem ho tam mel uz trikrat a to se mi stalo poprve. Chapu, on uz u sebe v restauraci asi moc nevari, ale mel by se zase zamerit na svou restauraci a ne srat se do ostatnich... ale prachy jsou prachy, ze?

+3/0
19.4.2012 15:36

Gemars Moše Dajan

Re: ...

Když si ho tam pozvou, tak proč by do nich nevalil.

0/0
19.4.2012 17:51

Oliverko13

Re: ...

Když on se víc cítí umělcem než kuchařem;-D

0/0
20.4.2012 12:25

misslonely

Re: ...

vanilku do cheesecake? a to jste načetl kde?

+1/0
20.4.2012 21:11

NumLk

Re: ...

4:1 neni zas tak spatny, rozhodne  z 5 restauraci v Praze spise budou 4 stat za prd nez jenom 1. Kdyz nekam clovek chodi opakovane zakonite obcas potka nejakeho "vola" ;-)

0/0
23.4.2012 13:25

Pepíčeknádeníček

Naše hospody

Pokud bude většina hospod vařit ,tak jak vaří  - čili nic moc za hrůzné peníze, tak budou krachovat bez ohledu nato, že je nějaký Pohlraich něco učí. Abych jedl například ubohou porci sýra s pár uválenejma hranolkama a nechutnou okurou za 140,-Kč, tak to si opravdu raději dám v krámě dvě housky s kusem salámu a nemusím přitom ještě čumět na otráveného pingla.  :-(:-(

+15/0
14.4.2012 10:25

wrah

Re: Naše hospody

Ano, ať krachnou. Nicnéně problém sám pochází často od vedoucího, ne od kuchaře. Pokud vám řekne, že maximální cena za porci je třeba 22 kč, hranolky si máte nakrájet z nahnilých, laciných brambor, sýr ležel půl roku v mrazáku (nakoupen v akci: Eidam za 75 kč/kg), majonézu si máte udělat doma na svém vlastním mixeru (bohužel jsem zažil, není to vtip), obloha žádná, nádobí myje ukrajinka nebo deset let stará a skoro nefunkční myčka.. Ano, výsledek se nedá jíst, ale kuchař je v tom nevině. Pokud bude protestovat, zahájí kariéru nezaměstnaného.

+2/0
17.4.2012 22:44

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: Naše hospody

Ale podle zdejších diskutérů můžete nastoupit na závratnou kariéru IT programátora. ;-);-D;-D

0/0
18.4.2012 20:07

OrignalTrotl

Re: Naše hospody

závratnou kariéru IT programátora :-/ Nějak tu závratnou kariéru nevidím.

0/0
19.4.2012 20:14

cara al sol

Pohlreicha uznávám,

ale ty řeči o zaměstnancích si mohl odpustit. Každá ryba smrdí od hlavy a jako manažer a podnikatel to určitě ví. Dobré zaměstnance je třeba buďto sehnat a zaplatit nebo si je vychovat. No a pokud jim jejich nadřízený dá směšný plat (tudíž tam žádný michelinský kuchař nepůjde) a sám nepozná dobré jídlo od blafu nebo si nenajme někoho, kdo to pozná, co může asi čekat.

+4/0
14.4.2012 0:22

wrah

Re: Pohlreicha uznávám,

V tomto případě smrdí ryba ze všech stran. Až nehezky často je k vidění následující: Vaříme hnusně, lidé jdou jinam / rostou výdaje na kuchyň / nadáváme kuchaři, ten vaří levněji. (ještě horší blafy) / nedá se to jíst, lidé jdou jinam.. Prokládáno ze strany majitele akcemi jako: místo nové ledničky za 6000 se koupí v bazaru za 500, ona chvíli vydrží a ze strany personálu snahou ošidit kde co jde. Výsledek je bohužel mrtvá hospoda.

0/0
17.4.2012 22:58

anncz

Re: Pohlreicha uznávám,

To mne rekni jako to delaji ve stredni Americe, Mexiku, Vietnamu, Thajsku kde je chudoba a mizerne vyplaty, ale lide tam jsou ochotni a jidlo vzdy lepsi nez v Cr?

+1/0
20.4.2012 0:01

Modrý a zelený blesk

Re: Pohlreicha uznávám,

Opravdu je jídlo ve střední Americe VŽDY lepší, než v ČR? Opravdu se dá takhle zblbnout? ;-D

0/0
20.4.2012 9:31

Richard Hardon

Re: Pohlreicha uznávám,

On rekl nejake "vzdy"? A pak kdo je tady blby...

0/0
21.4.2012 22:41

oddTom

Re: Pohlreicha uznávám,

"jidlo vzdy lepsi"

0/0
23.4.2012 23:54

Petrik73

Re: Pohlreicha uznávám,

To je celkem jasný, kdo. Pán si chtěl zahrát na chytráčka, co? :-)

0/0
24.4.2012 14:59

venca narcis

jistě zdeněčku, zato já vidím "tady u nás" hospodu,

kterou jsi "nutil a učil vařit dle tvého", a už krachla ...! Rv         ;-D :-P 

víc takoivých půlhrachů ... Rv

+2/0
13.4.2012 12:21

tvé horší já

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

ta hospoda si ho zavolala sam, tudíž, žádné nucení. to ad jedna. ad dvě, hospodám, které se poučili, nechali si poradit a hlavně opravdu chtěli dělat dobré jídlo a vše, co k tomu patří a nebrali přihlášení do pořadu jen jako lacinou reklamu, a skutečně makaly, jsou teď v provozu a vyhlášené viz. u štěpána na šumavě, u tlustých v lednici, regata v měchenicích nebo ten motorest galerie nebo penzion hvezda v peci. a pak jsou vychcánci, kteří se chtěli jen svézt na tv popularitě, ale ve skutečnosti na to neměli a skončili tam, kde si zasloužejí, třeba blue note v kralupech, u rytíře v liberci, pí local v písku nebo ten strašnej panský dvůr s těma arogantama. to že krachli není vina phlreicha, ale jejich.

+16/0
13.4.2012 13:14

venca narcis

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

richtig, zdeněčku, enem ten ČEŠŤYN ...! Rv 

Nemůžu si pomoci, ale prostě, zkrátka  a dobře, lidi chtěj jíst, v ČR česká jídla, DOMÁCÍ  metodou dělaná, bez nějakých sušených blafů, bez nějakých polrajchových "nančinčanátek" ...!

ZLATEJ BABICA R^

+2/0
13.4.2012 13:38

eterson

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Tak je pravda, že někdo na ty jeho pořady čučí, jinak by to v TV nedávali. Ale je to spíše k pláči... ;-(

+4/0
13.4.2012 13:41

tvé horší já

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

co konkréně?

0/0
13.4.2012 13:47

Modrý a zelený blesk

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Eintopf, tedy pokrm, kde se sejde tak nějak vše, co dům dá, není české jídlo.

+4/0
13.4.2012 17:23

Trnitý Sirup

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

je, češi jakožto historicky chudý národ vždy rádi sežrali všechno co se dalo.

i proto jsme docela dobří houbaři :-)

a kapr? toho jí akorát - češi, černoši a číňani

0/0
13.4.2012 17:58

Modrý a zelený blesk

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Hmm, a který národ je, podle vás, historicky bohatý?

+2/0
16.4.2012 20:24

panZagloba

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Alsasané........:-)

0/0
24.4.2012 21:22

tvé horší já

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

tak to je pravě to, co pohlreich propaguje úplně nejvíc. jednoduchou tradiční kuchyň, bez zbytečných srajdiček. začínám pochybovat, žes viděl byť jediný díl jeho pořadu. protože, pak bys nemohl napsat tenhle nesmysl. ono dobře jíst nezamená dostat dva litry "omáčky" - zahuštěného maggi, a podravky, ale dobře udělanou omáčku z vývaru nebo demi glace, sice jí dostaneš méně, ale kvalitní jídlo z kvalitních surovin lépe zasytí, oproti umělohmotným srágorám, které tělo protráví a vyloučí skoro cele.

a nevím, co jsi našel za češtinářské problémy, ale být tebou moc bych s tvou češtinou jiným jazyk neopravoval.

+13/0
13.4.2012 13:46

Patrik Šebesta

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Přesně venca narcis asi neviděl ani jeden díl... Viděl jsem nějaký z prvních dílů, kdy jsem neměl co na práci večer, a zrovna tam peskoval kuchaře za hnusnou bramborovou kaši. ukázal mu, že kaši musí udělat ta, aby si host o té kaši řekl, že je božská. od té doby mi přirostl k srdci. žádný sr..ky alá ten jouda z novy...

Jednoduchý jídla z čerstvých potravin, aby to ěmlo chu´t a současně aby to na talíři vypadalo hezky... žádná kejda na chuť ani pohled alá Babica

+2/0
13.4.2012 14:18

Vojvodin

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Mám dojem, že jste neviděl ani jeden díl Ano, šéfe, přesně to co píšete Polhraich propaguje - čerstvost, jednoduchost, pokud se vaří originální recept, tak ho neku*vit ala Babica.

0/0
17.4.2012 13:58

vaclavzeman

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

Zlatej Babica ;-D;-D;-Dtak to sem se málem rozložil smíchy na molekuly.Jestli je pro Vás Babica kuchařský vzor,dejte si jeho kovbojskej hamburger s nachos,nivou a chilli omáčkou a zapněte v neděli bednu ať nepropásnete další jeho skvost;-D

+1/0
23.4.2012 12:11

NumLk

Re: jistě zdeněčku, zato já vidím

a co je na tom spatne? Aspon se to vyresilo, ono je lepsi zavrit nez: 1.) Varit blbe a jeste prodelavat ;  2.) Varit dobre a stejne prodelavat

0/0
16.4.2012 9:25

pettyo

Ale interér...

...zajímavý.

0/0
13.4.2012 12:16

10 nových životů 11-20

Re: Ale interér...

R^

0/0
21.4.2012 13:44

metall6 (klon)

Majitele, velky problem

Já pořad Ano šéfe sledujci celkem pravidelně a musím říct, že i když občas je kuchař nebo servírka na zabití, tak nicméně ve většině případů vidím největší problém v majiteli podniku. Zlatokopové v mnoha případech nebozase  naivkové co netuší co čeho vlastně jdou.

0/0
13.4.2012 11:44

Ramios

...

Já mám zkušenost, že obsáhlý jídelníček neznamená špatné jídlo. Restaurace U Bazalů, vesnice Lechovice kousek od Znojma, tah na Brno nebo do Rakouska. Rodinný podnik, kvalita zaručena již několik let. Uspokojí tady jednotlivce, rodiny i autobusové zájezdy ale nepoznáte to na čekací době na jídlo.  Recenze se dají naít na internetu: http://www.gurmetklub.cz/recenze-restaurace-u-bazalu-lechovice.html

0/0
13.4.2012 11:36

Mizerně placený daňový úředník

Špatně umístěné restauraci asi nepomůže nic...

Hlavní chyba podle Pohlreicha jsou ovšem vždy a všude "nízké" ceny jídel ;-D;-D

+2/0
13.4.2012 7:16

azazzelo

Jsem optimista

Ono je to hodně o zákaznících, o jejich znalostech a vkusu. A to se mění desítky let. U nás je slušná pizzerie. Místní ji užívají jako hospodu, takže pivko a cigárko. Chodíme tam málo, pro slušné jídlo se musíme vždy nechat vyudit kuřáky, kterým je kvalita jídla ukradená. Na druhém konci republiky, to samé. Pizzerie vedená italskou rodinou, rodinné recepty. Místní ale italskou pizzu (jednu z nejlepších v Evropě) pomlouvají, že je moc tenká a tím pádem určitě šizená. Raději chodí na buchtu s názvem "pizza" do standardní české restaurace. Pak se jeden nesmí divit, že mu ve většině českých pizzerek v 21. století lupnou na placku z těsta kečup a eidam. A zákazníkům je to fuk.

Čekal bych, že třeba Němci požadavky na slušné jídlo budou tlačit nahoru. A ono nic. Je to stejné. Do Česka jezdí za levnou kvantitou. Zkuste si někdy restaurace na Václaváku. Nedá se to jíst.

Ale i tak, pomalu ta kvalita jde nahoru. Ale je to běh na dlouhou trať. A pořád mají ranaři s nekvalitou na vrch.

+1/0
13.4.2012 6:39

metall6 (klon)

Re: Jsem optimista

Nevím z kterého konce republiky jste, ale "americkou" buchtopizzu s haldou kečupu a spoustou eidamu jsem nejedl už snad dvanáct let. Zásadně chodím na tenonkou pizzu s kvalitními ingrediencemi a neznám nikoho ze svého okolí kdo by si pizzu a la Pizza Hut oblíbil. Stát se mi někdy, že dostanu buchtopizzu, tak se zvedám a odcházím. Ale spíš by se mi to nestalo, protože v novém podniku si s objednáním dám rozhodně načas a koukám co mají po okolních stolech.

0/0
13.4.2012 11:48

eterson

Re: Jsem optimista

Na Severní Moravě a v Severních Čechách je buchtopizza ýplny standard. V těch lepších míchají mozzarelu s eidamem aby to mělo šmak...

Je to o penězích. 1+1 zdarma nalaká rodinu s dětmi... objednají 2 pizzy které sní a 2 dostanou domů jako nášup navrch. Stojí to par korun, a ještě je na večeři. Co na tom, že to je polepený hnus. :-( 

S dobrou pizzou by jste měl úspěch u pár jedinců. ale nejvíce vyděláte na těchto hnusech. Bohužel.

0/0
13.4.2012 13:34

Patrik Šebesta

Re: Jsem optimista

buchtpizza se dělala za socíku a asi někdy do roku 1995... v Máji na Národní třídě. byla ale vynikající... od té doby jsem takovou nejedl.. někdy bych jí dal..

0/0
13.4.2012 14:21





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.