- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a celý pořad je dobrá zábava, on je navíc jako kuchař fakt dobrej, ale....Podstatná část pohostinství je plevel, už jenom kvůli šedé ekonomice která tam funguje, nevím co očekává od personálu kterej je v podstatě součástí velké loupeže na našem státu, černé mzdy a šizení na daních dosáhlo v tomto odvětví naprosto obřích rozměrů. Já se naopak těším, až spousta toho ksindlu krachne, prostředí v oboru se vyčistí a pak se zde bude dát i mnohem lépe pracovat, výsledky budou vidět....Možná ubyde pracovních příležitostí, ale o to víc bude z větší kvality personálu kvitovat ten, kdo to platí, a to není jak říká pan Zdeněk majitel, to je ve službách vždy zákazník
Loupež na státu? Co to proboha melete? Stát provádí v prvé řadě loupež na vlastních lidech - vybrané daně jsou zbytečně vysoké, spousta lidí by se bez celé řady "služeb" státu bez problémů obešla. Výsledkem objemu vybraných daní je pak pouze jejich přesměrování do těch správných kapes - pokud tohle někdo podporovat nechce, jenom dobře. Kdybych měl možnost "odklonit" své daně, udělal bych to, aniž by mě jakkoliv hryzalo svědomí.
Spousta restaurací není plevel proto, že v nich funguje šedá ekonomika, ale proto, že lidé tento plevel poptávají. To, co vy nazýváte ksindlem, může mnoha lidem zcela vyhovovat.
ze muzou dostat dobte jidlo za 50 kc. Kdyz jenom 20 dekovy steak stoji u reznika 100kc tak co za tech 50 kc ocekavate. Jeste k tomu ty kuchari co si mysli, ze kdyz daji na kousek masa syr ze vari francouzkou kuchyni a lososa kdyz nesou ke stolu, tak s nim zasmradi celou restauraci, tak to uz je opravdu konec.
... hloupost ... kde jste na to prisel, ze si Cesi mysli ze dostanou kvalitni jidlo za 50 ... takove ceny uz jsem dlouho nikde nevidel ... mozna tak za nejakou tlacu nebo utopence
do hospody se chodí především na pivo a né se nažrat,šéfkuchař dělá restauraci,hospodu dělá dobré pivo
Byl jsem u p. Pohlreicha uz petkrat na obede. Meli jsme vse, polevku/predkrm, hl. jidlo, dezert a proste vam reknu, ze uz tam neni z ceho vybirat. Zaujalo me tam nekolik jidel, ktera jsem si dal, napr. ty teleci licka jsou opravdu vyborna. Steak z pupku docela usel, i kdyz byl upecenejsi vic nez jsem chtel a osobne mi nesedi ty obrovske krystaly te soli na tom. Avsak ted uz proste neni potreba tam jezdit, jelikoz uz me tam nic neleka a po posledni navsteve, ktera me absolutne zklamala, tam nikdy nepujdu. Dali jsme si ten jeho slavny teleci rizek a to me opravdu dopalilo. Mastny jako prase, samy olej a ve strouhance hromada maku, fakt humus a jako tresnicka na dortu cheese cake, do ktereho asi zapomeli dat vanilku a cukr, jelikoz to chutnalo fakt odporne a to jsem ho tam mel uz trikrat a to se mi stalo poprve. Chapu, on uz u sebe v restauraci asi moc nevari, ale mel by se zase zamerit na svou restauraci a ne srat se do ostatnich... ale prachy jsou prachy, ze?
Když si ho tam pozvou, tak proč by do nich nevalil.
Pokud bude většina hospod vařit ,tak jak vaří - čili nic moc za hrůzné peníze, tak budou krachovat bez ohledu nato, že je nějaký Pohlraich něco učí. Abych jedl například ubohou porci sýra s pár uválenejma hranolkama a nechutnou okurou za 140,-Kč, tak to si opravdu raději dám v krámě dvě housky s kusem salámu a nemusím přitom ještě čumět na otráveného pingla.
Ano, ať krachnou. Nicnéně problém sám pochází často od vedoucího, ne od kuchaře. Pokud vám řekne, že maximální cena za porci je třeba 22 kč, hranolky si máte nakrájet z nahnilých, laciných brambor, sýr ležel půl roku v mrazáku (nakoupen v akci: Eidam za 75 kč/kg), majonézu si máte udělat doma na svém vlastním mixeru (bohužel jsem zažil, není to vtip), obloha žádná, nádobí myje ukrajinka nebo deset let stará a skoro nefunkční myčka.. Ano, výsledek se nedá jíst, ale kuchař je v tom nevině. Pokud bude protestovat, zahájí kariéru nezaměstnaného.
ale ty řeči o zaměstnancích si mohl odpustit. Každá ryba smrdí od hlavy a jako manažer a podnikatel to určitě ví. Dobré zaměstnance je třeba buďto sehnat a zaplatit nebo si je vychovat. No a pokud jim jejich nadřízený dá směšný plat (tudíž tam žádný michelinský kuchař nepůjde) a sám nepozná dobré jídlo od blafu nebo si nenajme někoho, kdo to pozná, co může asi čekat.
V tomto případě smrdí ryba ze všech stran. Až nehezky často je k vidění následující: Vaříme hnusně, lidé jdou jinam / rostou výdaje na kuchyň / nadáváme kuchaři, ten vaří levněji. (ještě horší blafy) / nedá se to jíst, lidé jdou jinam.. Prokládáno ze strany majitele akcemi jako: místo nové ledničky za 6000 se koupí v bazaru za 500, ona chvíli vydrží a ze strany personálu snahou ošidit kde co jde. Výsledek je bohužel mrtvá hospoda.
kterou jsi "nutil a učil vařit dle tvého", a už krachla ...
víc takoivých půlhrachů ...
ta hospoda si ho zavolala sam, tudíž, žádné nucení. to ad jedna. ad dvě, hospodám, které se poučili, nechali si poradit a hlavně opravdu chtěli dělat dobré jídlo a vše, co k tomu patří a nebrali přihlášení do pořadu jen jako lacinou reklamu, a skutečně makaly, jsou teď v provozu a vyhlášené viz. u štěpána na šumavě, u tlustých v lednici, regata v měchenicích nebo ten motorest galerie nebo penzion hvezda v peci. a pak jsou vychcánci, kteří se chtěli jen svézt na tv popularitě, ale ve skutečnosti na to neměli a skončili tam, kde si zasloužejí, třeba blue note v kralupech, u rytíře v liberci, pí local v písku nebo ten strašnej panský dvůr s těma arogantama. to že krachli není vina phlreicha, ale jejich.
Já pořad Ano šéfe sledujci celkem pravidelně a musím říct, že i když občas je kuchař nebo servírka na zabití, tak nicméně ve většině případů vidím největší problém v majiteli podniku. Zlatokopové v mnoha případech nebozase naivkové co netuší co čeho vlastně jdou.