Diskuze

Velikonoční mazanec se dá upéct bez vajec. A dokonce líp chutná

"Bez vajec mazanec neupečete," řekla mi rezolutně cukrářka Iveta Fabešová. Aby se vzápětí nechala zlákat k experimentu, který dopadl naprosto nečekaně. Ukázalo se, že náhražka z poctivých ingrediencí vůbec nemusí být špatná a člověk by měl být stále otevřený novým možnostem. Vyjde dokonce levněji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pvlkc

2. 4. 2012 14:15
stalin, hitler, klaus

Titul připomíná Stalina. Když už tenkrát nebylo co žrát, došlo na rozemleté kaštany no a propaganda dodala bláboly, jak jsou zdarvé a hlavně chutné (kdyby si toho někdo nevšiml).

0 0
možnosti

bara36

2. 4. 2012 13:25
alergie na vejce

Dobrý den,

náhražku používám naprosto běžně, Mám dítě alergické na vejce. Touto náhražkou se dá vejce nahradit do mnoha pokrmů. Kynuté ovocné knedlíky, houskové knedlíky atd. Ani mi už nepřijde, že je to náhražka.

0 0
možnosti

impresario ze smyrny

2. 4. 2012 18:05
Re: alergie na vejce

Souhlasím s Vámi, já to ještě používala na táborech, kde není vejce kde moc skladovat a jak dětem všechny buchty a koláče chutnaly:-)

0 0
možnosti

bebíčko

2. 4. 2012 11:53
Recept z roku 1944

převzatý z Časopisu paní a dívek.To jsme to dopracovali.

0 0
možnosti

paulina

4. 4. 2012 9:37
Re: Recept z roku 1944

Proč ta skepse? Vždyť to byly skvělé recepty z dob, kdy hospodyňky ještě denně vařily doma, než je režim nahnal do zaměstnání a národ do podnikových a školních jídelen!

0 0
možnosti

Truestory

2. 4. 2012 11:11
Rychložka by řekl

Tak tohle kdysi byl mazanec!

0 0
možnosti

Mispulda

1. 4. 2012 23:34
to už tady bylo

jo, jako bezvaječné těstoviny a pak se nedá jíst

1 0
možnosti

baru_d

1. 4. 2012 18:54
teda nevím

Já teda vařím z vajec pořád a to celkem dost (poslední várka byla ze slepičárny už za 4 Kč). Spotřeba tak min 10 vajec na týden - je nás 5 strávníků. Ale pořád mi přijde, že je výhodnější, když udělám k jídlu chleba s máslem a na to vejce natvrdo, než když tam místo vajec dám šunku - debrecínku (nehledě na to, že mi to přijde zdravější).

Nicméně zlevnit by je mohliR^

2 0
možnosti

DlouhousekLihoslav

1. 4. 2012 18:06
a co misto vajahitu

dat hrasku ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Bairich

1. 4. 2012 17:06
Hroznou cenou vajec si nenechám svátky pokazit.

Ale je fakt, že budu skromnější. Loni jsme pekli podle http://www.nasehobby.cz/velikonocni-dobroty-peceme-jidase-a-mazanec/. Žloutky jsme do mazance dali jen dva a vyšlo to dobře, nemluvě o tom, že to míchání zastala domácí pekárna. Pokud natíráte pečivo aby se lesklo, zkuste v troše mléka rozmíchat lžíci medu, zkaramelizuje to a dá pečivu příjemnou barvu - to platí i pro jidáše. Někdy stačí povrch natřít olejem. Jinak dokud cena nespadne bych nejradši vejce nekupoval vůbec, jen ať se těm krkounům v řetězcích zkazí!!

2 0
možnosti

žepré

1. 4. 2012 17:13
Re: Hroznou cenou vajec si nenechám svátky pokazit.

Oni je tam nechajó tak dlóho, dokud si je zkažený nevykópíme a ne"sníme"... :-/

0 0
možnosti

orinka3

1. 4. 2012 15:55
abyste věděli

mám recept na vynikající velikonoční sekanou z několika druhý mas-jedno musí být uzené-, jsou tam rohlíky a na 10 rohlíků je TŘICET VAJEC. Jsou toho dva velké pekáče, je to náramná dobrota a dělávala jsem to, když jsem měla na dvorku slepice. Dnes bych se tak nerozšoupla, už i proto, že jsme na to dva;-D

0 0
možnosti

žepré

1. 4. 2012 16:14
Re: abyste věděli

Sem s ním!

0 0
možnosti

žepré

1. 4. 2012 15:06
Škoda, že to není další apríl,

ale reklama na náhražku... :-/

0 0
možnosti

orinka3

1. 4. 2012 15:30
Re: Škoda, že to není další apríl,

a už jsi to zkusil/a? Já jo, někdy mají i články na Idnesu pravdu, třebas je podivné datum;-)

0 0
možnosti