Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pistáciově zelený velikonoční beránek se svěží citronovou chutí

Svěží zelená barva k Velikonocům patří, tak proč ji nedodat i na velikonoční stůl. Zvládnete to se samými dobrými ingrediencemi, na umělá barviva zapomeňte. Zelený je totiž i práškový čaj matcha, který kromě barvy dodá beránkovi spolu s citronovou šťávou a kůrou i příjemně nasládlou až jemně oříškovou osvěžující chuť.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tahle_zeme_neni_pro_poctivy

a nepridali ste do nej i spetku ty

marianky?

0/0
9.4.2012 13:58

DlouhousekLihoslav

mam takovou votazku

kde se jako shanej ty chemicky nevostereny citrony

+1/0
6.4.2012 23:56

mestax

Moje manželka

mi dokonce před mnoha lety poslala na vojnu v balíku vlastnoručně upečenou brčálovou buchtu. Pamětníci asi tuší, jaké následovaly reakce na pokoji...

0/0
6.4.2012 22:02

Jožin z planin

Zelený beránek, fialová kráva

Teda nic proti zelenému pečivu (pokud je v tom jen ma-ča), ale zrovna ten beránek v zeleném moc hezky nevypadá.

+2/0
6.4.2012 15:10

Vysmek

Svobodný beran

R^

+9/0
6.4.2012 14:11

t.e.x.

Vanilkovy nebo vanilinovy cukr?

Kdyz uz v clanku pisete jak si pripravit vanilkovy cukr... proc ve videu uvadite ze "dame vanilinovy cukr"? Neni to skoda? Nazval bych to diletantstvim. Rv

0/0
6.4.2012 12:00

Kuk na strejdu

Matcha?

Zajímavé, v Japonsku jsem byl a mat-cha tam zelenému práškovému čaji tomu nikdo neříkal, každý to vyslovoval ma-ča nebo mat-ča. Ale tady jsme holt světáci a do českých textů budeme cpát anglický fonetický přepis. Vlastně můžu být rád, že tu nevidím třeba shpenaat apod., že? [>-]RvRv

+3/0
6.4.2012 11:07

net.Xtreme proti diskriminaci

Re: Matcha?

Já nevím jak ty, ale já píšu sencha a čtu to senča...krom toho anglický přepisje tak nějak mezinárodně použitelný a srozumitelný...

+2/0
6.4.2012 13:36

Kuk na strejdu

Re: Matcha?

Rozumím. Dosud jsem měl za to, že české články na hobby.cz jsou pro české čtenáře, nyní vidím, že jde o články, u kterých je primární cíl být mezinárodně použitelný a srozumitelný. Taky jezdíte do Dresdenu nebo používáte věci z Chiny? Tak jo, my ostatní jezdíme do Drážďan a používáme věci z Číny.

Kdybych měl v českém textu napsat "sencha", připadal bych si jak debil. Stejně tak bych si ale připadal, kdybych "senča" napsal v anglickém textu. Ale někdo prostě musí být za každou cenu světákem a cpát poangličtělé výrazy i tam, kde nemají co dělat.

Nicméně proč si nepitvořit jazyk u japonských výrazů nějakými rádoby anglickými patvary je poměrně slušně shrnuto zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Pazuzu/Pozn%C3%A1mky_k_%C4%8Desk%C3%A9mu_p%C5%99episu_japon%C5%A1tiny

+3/0
6.4.2012 16:53

net.Xtreme se nevzdává

Re: Matcha?

To zrovna ne, ale třeba se držím starého dobrého tsunami místo cunami...

0/0
6.4.2012 19:58

Dawemaster

Re: Matcha?

Jazyk se vyvíjí a mění po celou dobu existence lidstva a bude se tak dít i nadále,ať se vám to líbí nebo ne a jestli tuto jazykovou evoluci váš mozek prostě nedokáže pochopit,tak to je pouze a jenom váš problém...:-P

0/0
9.4.2012 8:57

Richard Kába

Je to urcite zajimave a jiste chutne ...

Jenom moc nerozumim duvodu, proc pouzivat japonska aditiva prave do velikonocniho beranka ... to zadnou tradici nema a tezko ji vytvorime ....

+4/0
6.4.2012 10:56

Fredjo77

Výborný recept!

Kupovaní beránci maj v sobě tolik stabilizátorů a ztuženého tuku, že se opravdu nedají jíst, a tento recept je osvěžující alternativa a beránek chutná výborně. Děkuji iDnesu a manželům Kláskovým za recept! \o/ :-)

0/0
6.4.2012 10:08

radnice

Není nad udržování tradice

Můžete mi vysvětlit, proč bych si měl péci zeleného beránka ???

+1/0
6.4.2012 10:03

Kuk na strejdu

Re: Není nad udržování tradice

Copak to naše babičky dělávaly jinak? Tradice je tradice, ne? Zelený beránek, červená bramboračka, modrá řepa, takové typicky české speciality.

+4/0
6.4.2012 11:09

Pejsátko

Re: Není nad udržování tradice

R^ ;-D

0/0
6.4.2012 13:07

síma25

Vypadá to nechutně

Mám ráda salát, peprmintku i špenát, ale zelené pečivo mě prostě neláká. Může to chutnat zajímavě, ale ta barva je pro mě zkrátka odrazující.

+3/0
6.4.2012 9:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.