- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
marianky?
kde se jako shanej ty chemicky nevostereny citrony
mi dokonce před mnoha lety poslala na vojnu v balíku vlastnoručně upečenou brčálovou buchtu. Pamětníci asi tuší, jaké následovaly reakce na pokoji...
Teda nic proti zelenému pečivu (pokud je v tom jen ma-ča), ale zrovna ten beránek v zeleném moc hezky nevypadá.
Kdyz uz v clanku pisete jak si pripravit vanilkovy cukr... proc ve videu uvadite ze "dame vanilinovy cukr"? Neni to skoda? Nazval bych to diletantstvim.
Zajímavé, v Japonsku jsem byl a mat-cha tam zelenému práškovému čaji tomu nikdo neříkal, každý to vyslovoval ma-ča nebo mat-ča. Ale tady jsme holt světáci a do českých textů budeme cpát anglický fonetický přepis. Vlastně můžu být rád, že tu nevidím třeba shpenaat apod., že?
Já nevím jak ty, ale já píšu sencha a čtu to senča...krom toho anglický přepisje tak nějak mezinárodně použitelný a srozumitelný...
Jenom moc nerozumim duvodu, proc pouzivat japonska aditiva prave do velikonocniho beranka ... to zadnou tradici nema a tezko ji vytvorime ....
Kupovaní beránci maj v sobě tolik stabilizátorů a ztuženého tuku, že se opravdu nedají jíst, a tento recept je osvěžující alternativa a beránek chutná výborně. Děkuji iDnesu a manželům Kláskovým za recept! \o/
Můžete mi vysvětlit, proč bych si měl péci zeleného beránka ???
Copak to naše babičky dělávaly jinak? Tradice je tradice, ne? Zelený beránek, červená bramboračka, modrá řepa, takové typicky české speciality.