Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Dopřejte si pěkně pepřovaté steaky s říznou omáčkou

Vyzkoušejte přípravu steaků z hovězí svíčkové podle specialisty na českou kuchyni, šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Flák masa vyváženě kombinuje s pečenou zeleninou a opečenou bagetou, aby ani trocha omáčky nepřišla nazmar. Rad k přípravě dobrého steaku totiž není nikdy dost, i u nás na Hobby jich najdete hned několik.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

REN_STIMPY

No to snad nemysli vazne..

0/0
20.4.2012 11:23

roedor

Chudák svíčková, takhle ji zprasit

:-/. Ta finální "úprava" na talíři má být asi vtip, že?

0/0
16.4.2012 8:12

S-Tony

Re: Chudák svíčková, takhle ji zprasit

Taky koukám. Já mám nejraději na talíří jen ten steak. Omáčku zvlášt v misce a přílohy taky zvlášť. Pak si té omáčky malinko vždy přiliju a aspoň to vidím jak steak vypadá a neutopí se mi to. Rv

0/0
19.4.2012 22:32

Yanink

3D

nejhorší jsou ty 3D hromadky jídla na taliři s pokecanou omačkou okolo

                                 Rv

+2/0
15.4.2012 23:43

wotomtoje.

Re: 3D

Taky nesnáším ty zvyky kuchařů, jak pobryndají celý talíř nudlemi s omáčky ... :-P

0/0
20.4.2012 9:29

radar71

je mi na bliti velebnosti..

8-o tohle je poprava kulinarstvi. kde pana Sapika nasli? asi nekde ve skolni jidelne pro nezpusobile. nikdo jinej by takove sracky nezral. z toho masa na steaky bych mozna udelal gulas. jeden z nejhorsich receptu na internetu EVER!! jdu blejt mozna to bude vypadat jak ta vec na taliri

0/0
15.4.2012 23:12

Lukas1000

Re: je mi na bliti velebnosti..

naliskej si

0/0
17.4.2012 9:35

maruširi.vr.11

Co to proboha je?

8-o

0/0
15.4.2012 22:37

Spazik

"kuchař"

Jak je vidět, tak tehle "kuchař" se učil někdy před 40 lety a velký pokrok od té doby neudělal, takhle bych hovězí svíčkovou nezprasil ani já, a to jsem ji dělal asi jen jednou.;-D

+1/0
15.4.2012 22:14

Concrete_Donkey

Proboha, kde toho cloveka vyhrabali?

Nejsem zadnej kuchar, ale napriklad vim, ze do svickove se neklepe, ma se delat na poradne tezke, litinove panvi a ne v hrnci, nema poustet zadnou stavu a grilovaci prasek zadnou chut masa nezvyrazni ale z_urvi! V peprove omacce bych taky rad mel cely kulicky pepre, takze rozhodne nemixovat.

0/0
15.4.2012 20:11

Inkvizitor Johny

Re: Proboha, kde toho cloveka vyhrabali?

Chyták. 1) je to grilovací pánev 2) to koření jsem docela dlouho používal. Je to pepř a pár dalších věcí. A to bez glutamátu. Snad jediné od Kotany... No prostě je to chyták :-)

0/0
15.4.2012 20:17

rafton

Re: Proboha, kde toho cloveka vyhrabali?

Je poznat, že nejste kuchař a navíc ještě obtížně chápete psaný text.

Např. víte proč se obecně mluví o těžké litinové pánvi?

0/0
15.4.2012 20:45

Concrete_Donkey

Re: Proboha, kde toho cloveka vyhrabali?

Pane Sapík?;-)

0/0
22.4.2012 18:13

kali gandaki

Fazolky, mrkvička, květáček.

Takovýho chlapíčka bych hnala paličkou na masíčko z kuchyňky svinským krůčkem.

+3/0
15.4.2012 19:47

Rosinanta

Re: Fazolky, mrkvička, květáček.

Roztomiloučký komentíček. R^

+1/0
16.4.2012 9:52

Ravenek

Talíř

Pominu vše, co bylo už zmíněno a dodám už jen to poslední. Hranatý talíř, ten s Pohlreichem kamarádit nebude :)

0/0
15.4.2012 19:26

Cynické H0VAD0

...

kdyz nemate svickovou, ta tam dejte parek

0/0
15.4.2012 19:04

chany

Bože,

ve finále to vypadá, jako by někdo nazvracel na talíř, příp. se tam vyhnusilo nějaké zvíře. 8-o A je po chuti, dík...Rv

+5/0
15.4.2012 17:24

oldfashioned Kokodák v1

Re: Bože,

;-DR^

0/0
15.4.2012 17:33

Datel 15

-

Co to tam ten patlal zase předvedl?;-D Vidět jak to toho mátí paličkou, tak mu tu paličku vyrvu z ruky a umlátím s ní jeho. 8-o

0/0
15.4.2012 16:21

rafton

Re: -

Jakou paličku?

0/0
15.4.2012 18:41

skywolf

Steak

Teda ta fotka vypada otresne, prinest mi tohle na taliri, prebehne me mraz po zadech. Ale na kombinaci steaku a opecene/orestovane zeleniny jako prilohy neni nic spatneho,

Jen je mi lito lidi, co delaji "steak" z neuzrale hovezi svickove bezne dostupne v supermarketu...

0/0
15.4.2012 14:30

Pejsátko

Re: Steak

Pokud mám k masu jako přílohu jen opečenou/orestovanou zeleninu, je to na mě příliš mastné.

0/0
16.4.2012 13:14

Petrik73

Re: Steak

Svíčková je tak křehké maso, že se z ní dá udělat steak i z nedostatečně vyzrálého masa a přesto je vynikající.

0/0
16.4.2012 13:39

Sidonie_11

Co mají všeci s tím pepřem?

Ať dělají cokoliv, tak to jako první osolí a opepří. Proč? Skutečně je tam ten pepř tak strašně potřeba? Vždyť přebije jakoukoliv jinou chuť, obvykle bohužel i chuť toho masa! (nefungují mi smajlíci, patří sem palec dolů a rozzuřený smajlík)

0/0
15.4.2012 11:12

Mumat

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

A že by ten pepř zvýrazňoval přirozenou chuť masa? Samozřejmě trošku, ne hrstě...

0/0
15.4.2012 11:20

Sidonie_11

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Možná někomu, ale třeba mně přebije chuť čehokoliv třeba i pouhých 5 zrnek mletého pepře. Kompletně.

0/0
15.4.2012 11:32

skywolf

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Pak se ale nesmite divit. Vase citlivost na pepr neni prilis obvykla a ostatnim lidem ten pepr chut skutecne vylepsi.

V malem, primerenem mnozstvi, pochopitelne.

0/0
15.4.2012 14:32

Sidonie_11

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Jenže kde to malé, přiměřené množství praktikují? Když si dám někde v restauraci steak, tak jednak obvykle NIKDE není uvedeno, že je opepřený a jednak je obvykle opepřený tak, že mě z něj pálí pusa ještě tři hodiny (obvyklá praktika hospodských, aby prodali víc pití...). A málokde si dneska můžete vybrat i jiné masité jídlo, než je steak.

0/0
15.4.2012 14:36

skywolf

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Tak pokud reagujete na 5 zrnicek mleteho pepre, tak skoro vsechno co si objednate, bude prepeprene.

Zkuste si rict pri objednavce o steak bez pepre. Dost lidi pepr nemuze ze zdravotnich duvodu, mohli by se prizpusobit.

0/0
15.4.2012 14:44

janduben

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

a kdyz si das v restauraci rizek uvadeji ze je osoleny?

0/0
15.4.2012 18:51

Sidonie_11

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Tak sůl je normální, bez soli by to nemělo vůbec žádnou sůl. Ale pepř je prostě něco jiného, měl by být uváděn, že tam je. A nebo ho tam prostě nedávat.

0/0
15.4.2012 20:01

mad.phantom

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Ať hledam jak hledam, tak autor solí až nakonec... A k tomu pepři - mám takový pocit, že zrovna u pepřového steaku skutečně potřeba je.. Pokud nemáte rád pepř, tak se do tohoto steaku moc nehrňte... :-)

0/0
15.4.2012 12:02

Sidonie_11

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Jasně, pepřový steak je pepřový steak, ten si dělat nebudu. :D Jenže obecně - ať vaří Pohlreich, Babica nebo nějaký ten "umělec" v Loskutákovi, tak jako první jde na maso i na zeleninu sůl a pepř - tak jako kde jsme? Sůl chápu, ale pepř? Na všechno?

0/0
15.4.2012 12:19

wrah

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Osobně mám rád pikantnější a přijde mi, že kulička či dvě pepře na porci nemůže na žádném masu vadit, ale pokud to někomu nechutná, tak mu jej nevnucuji. Existuje dost jiných pikantérií, které lze použít. Papričky, česnek, curry, zázvor, dijonská či kremžská hořčice, křen..

0/0
17.4.2012 17:54

Barbarka_CZ

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Taky pepř zrovna  2x nemusím a když potřebuji něco trošku "zostřit", raději použiju pálivou papriku, chilli nebo zázvor. Ale na druhou stranu když použijete čerstvý mletý a jen málo (u mě dvě otočení mlýnkem), jídlu to vesměs pomůže. ;-)

0/0
15.4.2012 13:01

Sidonie_11

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Osobně bych se teda bez pepře obešla úplně... :D (smajlíci mi nefungují, nevím proč...)

+1/0
15.4.2012 13:11

Bereniké

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

No vidíte, a zrovna já například pepř miluju - čerstvě namletý, hezky nahrubo, si ho dávám i do obyčejných špaget. K tomu stačí jen trocha oleje, sýra a třeba bylinek a jídlo je hotové.

+2/0
15.4.2012 13:42

donmiguel

Re: Co mají všeci s tím pepřem?

Tim peprem se taky da zamaskovat, kdyz je maso trochu zasmradle. Nikdy bych si v hospode nedal pepparsteak.

0/0
15.4.2012 17:03

donmiguel

Pepparsteak

Proc radeji nepouzit zeleny nalozeny pepr?

0/0
15.4.2012 10:46

Kurt21

Re: Pepparsteak

"Na pepřovou omáčku spotřebujete .... lžíci zeleného naloženého pepře..." ;-)

0/0
15.4.2012 12:15

TondaN

vše dobrý,

jen ten konec vypadá na obrázku strašidelně:-)

0/0
15.4.2012 8:06

ivan12345

no nevim nevim,

ale jak nekde slysim u pripravy steaku ze se na neco pouzije stava vypecena ze steaku, tak bych kuchare povesil za ku.ky do Babicova skicentra. Zvlast pokud dela svickouvou. Steak se preci ma na ostrym ohni zatahnout aby nepustil ani kapku stavy, jinak je to suchar z masa. osobne nechapu zvyk delat ke steaku jakoukoliv omacku, podle me je to v prvni rade o chuti kvalitniho masa, takze jde spis o snahu restauraci nastavit porci, aby na taliri ten kus masa nebyl tak sam, ale tady nikomu neberu jeho chute :-/

+4/0
15.4.2012 8:01

O.Sindler

Re: no nevim nevim,

Taky jsem se chytal za hlavu u tý části kde píšou "celou plochou přimáčkněte na dno pánve"

0/0
15.4.2012 8:49

DesmodeomVII

Re: no nevim nevim,

Asi o tom příliš nevíte, jinak nechápu váš příspěvek.

0/0
15.4.2012 10:33

O.Sindler

Re: no nevim nevim,

Jenom to, že přimáčknutí steaku kde celá pointa je aby co nejvíce šťávy zůstalo vevnitř (proto se taky správně nedělá víc než rare, maximálně medium rare u kousků co to snesou jako rib-eye) z něj udělá tuhou vysušeninu. Speciálně u svíčkové s jejím nízkým obsahem tuku je to v podstatě vražda.

0/0
15.4.2012 13:35

rafton

Re: no nevim nevim,

Nějak mě váš příspěvek nedává smysl.

0/0
15.4.2012 20:48

Sanjuro

Re: no nevim nevim,

takže dle vás je dotyčný šéfkuchař břídilem který neví o čem mluví?

0/0
15.4.2012 11:00

skywolf

Re: no nevim nevim,

Z videa bych ho na sefkuchare netipoval, par perel co ze sebe vypustil, je na oceneni Babicovou vareckou.

Ale to muze byt zpusobene amaterskym videem, strihem a stresem, kdy nedostal vic prostoru.

0/0
15.4.2012 14:46

Smile

Re: no nevim nevim,

Mno, jestli ta flákota nebyla za pár šušní k Kaufáče, tak bych mu za to pohnojení grilovací srágorou na závěr vrazil celý jeho veledílo tam, kam slunce nesvítí ;-D

+2/0
15.4.2012 18:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.