Diskuze

Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí prodává maso, které už je v podstatě hovězí," vysvětluje šéfkuchař Jaroslav Sapík. Sám vybral na lehký oběd mléčné telecí maso, pocházející z telete krmeného pouze mlékem. K tomu nové brambory a mladou karotku s hráškem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hermína

30. 4. 2012 12:44
A jak koukám na obrázky,

panu Sapíkovi by prospělo snížit množství tuku na 1/4. Ten kus másla, co drží v tlustý pracce a hází do trochy masa na dochucení, ten je obludný.

0 0
možnosti

Jxyz

30. 4. 2012 17:55
Re: A jak koukám na obrázky,

Mně taky přijde hrozné jak ho všude představují jako propagatora české kuchyně, s tím jak vypadá je spíš anti-reklama na českou kuchyni

0 0
možnosti

hermína

30. 4. 2012 11:23
přijde mi zvěrstvo

nejlepší a nejdražší část telete nakrájet na nudličky a osmažit ve vrstvě oleje.

1 0
možnosti

roedor

30. 4. 2012 12:18
Re: přijde mi zvěrstvo

zatím mi všechny recepty, co tady od toho pány byly, připadaly jako prznění surovin...

1 0
možnosti

rammones

29. 4. 2012 23:16
lehke...

JJ, lehke teleci, trochu zeleniny a k tomu litr slunecnicoveho oleje a kilo masla... Hura, jime zdrave...

1 0
možnosti

psika

29. 4. 2012 20:34
Telecí

Ještě mě řekněte, kde telecí koupit??U nás máme dva Penny markety, Kaufland, Albert, Lidl, Tesco a různé další soukromé prodejce, ale telecí, jehněčí,skopové, klokaní,jelení,dančí zkrátka kromě vepřového,kuřecího a hovězího neseženete a když náhodou tak za tak nehorázné ceny, že mě přejde chuť.

Američan si pomalu nedovede představit nemít alespoň jednou týdně steak u nás aby na kvalitní steak člověk střádal pekelně dlouho.;-€

1 0
možnosti

zupan

29. 4. 2012 23:10
Telecí, jehněčí

nakupuji v Carrefour, Albert. Většinou mívají, Carrefour volně vážené, Albert balené půlkilové až kilové porce. Rozdělím na porce 10-15 dkg, zbavím loje, kterého bývá dost (10% váhy určitě). Mám toho plnou mrazicí přihrádku v chladničce. Většinou kombinuji ze zmraženou zeleninou, někdy přidám rýži, vznikne pravé rižoto. Maso je opravdu předražené, je ho na trhu málo, češi to ani nechtějí. Jejich je vepřo-zelo, segedýn, krkovička. Přitom maso mláďat je zdravé a většinou vyhovuje všem dietám (kromě myslím té při dně). Stejně jako zelenina je maso v česky nevalné kvality, jak kde. Chtělo by to více skutečných řezníků, kteří umějí rozbourat, naporcovat i poradit. Bohužel většina z nás je odkáyána na markety, kde se maso dlouho válí, stejně jako zelenina. Až neshnije či nesplesniví i potom to leží v regálech. U Carrefouru řezníci u pultu bývají, ale čeká se i fronta. Také Billa, alespoň u nás má lepší výběr i péči o maso.

0 0
možnosti

qawadar

29. 4. 2012 16:35
no nejsem vegetarian

ale jist tele, ktere je ziveny mlekem a vazi 1/10 toho co dospelej?? vsak to je mladatkoRv dejte mu par let zivota, i to maso vypada desne, jak kureci  Rv

4 0
možnosti

Inkvizitor Johny

29. 4. 2012 18:36
Re: no nejsem vegetarian

Jo jasně: "žerte kuřata, ta jsou úplně blbá!"

3 0
možnosti

modra-sance

29. 4. 2012 13:38
přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí

tak jen jako vídeňský řízek http://www.kucharka-recepty.com/vidensky-rizek-2916

jinak je to prostě takové nevýrazné papírové maso. To už spíš vyzrálou kravičku respektive bejčka.

1 0
možnosti

janduben

29. 4. 2012 16:21
Re: přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí

napriklad gulas mne chutna vic z teleciho - nejlepe krk s kosti, to same jak se dela veprova plec v mrkvi, z teleciho daleko lahodnejsi a jemnejsi

0 0
možnosti

SCkPFjqnU

29. 4. 2012 13:24
rychli a lehky?

No kdyz preskocime to maso a tu omacku, tak by to tak mohlo i byt.

0 0
možnosti

Kurt21

29. 4. 2012 14:00
Re: rychli a lehky?

Omáčku? Omáčku???

0 0
možnosti

Gotrong

29. 4. 2012 13:00
...

A to já bych si to uvařil, jenom do toho receptu nenapsali kde na takový maso vzít peníze :-)) Ty totiž chybí 80% národa :-D Případně do hlavičky receptu napsat "pro horních 10 000" :-)

1 0
možnosti

BlackBarry Hussein Obambi

29. 4. 2012 20:00
Re: ...

Většina lidí na telecí má. Stačí nevyhazovat peníze do kanálu, tedy nehulit, nechlastat a nesázet Sportku.

2 0
možnosti

sobak

29. 4. 2012 11:47
české suroviny

rychlý a lehky no nevím, za prvé kolik řezníků dnes prodává telecí maso, teda pokud nemám přístup do makra, za druhé cena toho masa a za třetí obyčejný domácí kuchař za sebou nemá zakázkáře, kteří mu dodají co si poručí, takže když on si poručí čeké telecí a osatatní suroviny, provděpodobně je dostane, kdežto mi dostanem suroviny včetně masa z maroka,  polska, řecka, španělska, itálie

0 0
možnosti

yanoshick

29. 4. 2012 11:48
Re: české suroviny

I hubnout se musí umět, pokud to není jen póza.

 

http://dobreazdravo.wordpress.com/

0 0
možnosti

bojimbojim

29. 4. 2012 11:24
?!

Na soucasnou ekonomickou tisen pro 90% obyvatelstva je tento obidek jak delany:-/.Jinak to muze byt dobre.

2 0
možnosti

síma25

29. 4. 2012 19:46
Re: ?!

Lidi jako vy mě vždycky potěší - viděno vaší optikou spadám do horních 10% obyvatelstva, stačí když mám na slušný oběd;-D

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...