Diskuze
Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami
Děkujeme za pochopení.
hermína
A jak koukám na obrázky,
panu Sapíkovi by prospělo snížit množství tuku na 1/4. Ten kus másla, co drží v tlustý pracce a hází do trochy masa na dochucení, ten je obludný.
Jxyz
Re: A jak koukám na obrázky,
Mně taky přijde hrozné jak ho všude představují jako propagatora české kuchyně, s tím jak vypadá je spíš anti-reklama na českou kuchyni
hermína
přijde mi zvěrstvo
nejlepší a nejdražší část telete nakrájet na nudličky a osmažit ve vrstvě oleje.
roedor
Re: přijde mi zvěrstvo
zatím mi všechny recepty, co tady od toho pány byly, připadaly jako prznění surovin...
rammones
lehke...
JJ, lehke teleci, trochu zeleniny a k tomu litr slunecnicoveho oleje a kilo masla... Hura, jime zdrave...
psika
Telecí
Ještě mě řekněte, kde telecí koupit??U nás máme dva Penny markety, Kaufland, Albert, Lidl, Tesco a různé další soukromé prodejce, ale telecí, jehněčí,skopové, klokaní,jelení,dančí zkrátka kromě vepřového,kuřecího a hovězího neseženete a když náhodou tak za tak nehorázné ceny, že mě přejde chuť.
Američan si pomalu nedovede představit nemít alespoň jednou týdně steak u nás aby na kvalitní steak člověk střádal pekelně dlouho.
zupan
Telecí, jehněčí
nakupuji v Carrefour, Albert. Většinou mívají, Carrefour volně vážené, Albert balené půlkilové až kilové porce. Rozdělím na porce 10-15 dkg, zbavím loje, kterého bývá dost (10% váhy určitě). Mám toho plnou mrazicí přihrádku v chladničce. Většinou kombinuji ze zmraženou zeleninou, někdy přidám rýži, vznikne pravé rižoto. Maso je opravdu předražené, je ho na trhu málo, češi to ani nechtějí. Jejich je vepřo-zelo, segedýn, krkovička. Přitom maso mláďat je zdravé a většinou vyhovuje všem dietám (kromě myslím té při dně). Stejně jako zelenina je maso v česky nevalné kvality, jak kde. Chtělo by to více skutečných řezníků, kteří umějí rozbourat, naporcovat i poradit. Bohužel většina z nás je odkáyána na markety, kde se maso dlouho válí, stejně jako zelenina. Až neshnije či nesplesniví i potom to leží v regálech. U Carrefouru řezníci u pultu bývají, ale čeká se i fronta. Také Billa, alespoň u nás má lepší výběr i péči o maso.
qawadar
no nejsem vegetarian
ale jist tele, ktere je ziveny mlekem a vazi 1/10 toho co dospelej?? vsak to je mladatko dejte mu par let zivota, i to maso vypada desne, jak kureci
Inkvizitor Johny
Re: no nejsem vegetarian
Jo jasně: "žerte kuřata, ta jsou úplně blbá!"
modra-sance
přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí
tak jen jako vídeňský řízek http://www.kucharka-recepty.com/vidensky-rizek-2916
jinak je to prostě takové nevýrazné papírové maso. To už spíš vyzrálou kravičku respektive bejčka.
janduben
Re: přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí
napriklad gulas mne chutna vic z teleciho - nejlepe krk s kosti, to same jak se dela veprova plec v mrkvi, z teleciho daleko lahodnejsi a jemnejsi
SCkPFjqnU
rychli a lehky?
No kdyz preskocime to maso a tu omacku, tak by to tak mohlo i byt.
Gotrong
...
A to já bych si to uvařil, jenom do toho receptu nenapsali kde na takový maso vzít peníze :-)) Ty totiž chybí 80% národa :-D Případně do hlavičky receptu napsat "pro horních 10 000" :-)
BlackBarry Hussein Obambi
Re: ...
Většina lidí na telecí má. Stačí nevyhazovat peníze do kanálu, tedy nehulit, nechlastat a nesázet Sportku.
sobak
české suroviny
rychlý a lehky no nevím, za prvé kolik řezníků dnes prodává telecí maso, teda pokud nemám přístup do makra, za druhé cena toho masa a za třetí obyčejný domácí kuchař za sebou nemá zakázkáře, kteří mu dodají co si poručí, takže když on si poručí čeké telecí a osatatní suroviny, provděpodobně je dostane, kdežto mi dostanem suroviny včetně masa z maroka, polska, řecka, španělska, itálie
yanoshick
Re: české suroviny
I hubnout se musí umět, pokud to není jen póza.
bojimbojim
?!
Na soucasnou ekonomickou tisen pro 90% obyvatelstva je tento obidek jak delany.Jinak to muze byt dobre.
síma25
Re: ?!
Lidi jako vy mě vždycky potěší - viděno vaší optikou spadám do horních 10% obyvatelstva, stačí když mám na slušný oběd
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Koordinátor/ka klinických hodnocení
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Praha