Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí prodává maso, které už je v podstatě hovězí," vysvětluje šéfkuchař Jaroslav Sapík. Sám vybral na lehký oběd mléčné telecí maso, pocházející z telete krmeného pouze mlékem. K tomu nové brambory a mladou karotku s hráškem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

hermína

A jak koukám na obrázky,

panu Sapíkovi by prospělo snížit množství tuku na 1/4. Ten kus másla, co drží v tlustý pracce a hází do trochy masa na dochucení, ten je obludný.

0/0
30.4.2012 12:44

Jxyz

Re: A jak koukám na obrázky,

Mně taky přijde hrozné jak ho všude představují jako propagatora české kuchyně, s tím jak vypadá je spíš anti-reklama na českou kuchyni

0/0
30.4.2012 17:55

hermína

přijde mi zvěrstvo

nejlepší a nejdražší část telete nakrájet na nudličky a osmažit ve vrstvě oleje.

+1/0
30.4.2012 11:23

roedor

Re: přijde mi zvěrstvo

zatím mi všechny recepty, co tady od toho pány byly, připadaly jako prznění surovin...

+1/0
30.4.2012 12:18

prometteur

Re: přijde mi zvěrstvo

co z takovou surovinou bez chutě,horší to být nemůže...EURv

0/0
3.5.2012 14:31

hefaistosh

Re: přijde mi zvěrstvo

Mně ne.Každému podle chuti.A naše báby a prabáby a jejich prabáby,pokud se dostali k takovému masu tak jej udělali také jakýmkoliv způsobem,hlavně ale,že chutnalo.

0/0
1.5.2012 20:42

rammones

lehke...

JJ, lehke teleci, trochu zeleniny a k tomu litr slunecnicoveho oleje a kilo masla... Hura, jime zdrave...

+1/0
29.4.2012 23:16

psika

Telecí

Ještě mě řekněte, kde telecí koupit??U nás máme dva Penny markety, Kaufland, Albert, Lidl, Tesco a různé další soukromé prodejce, ale telecí, jehněčí,skopové, klokaní,jelení,dančí zkrátka kromě vepřového,kuřecího a hovězího neseženete a když náhodou tak za tak nehorázné ceny, že mě přejde chuť.

Američan si pomalu nedovede představit nemít alespoň jednou týdně steak u nás aby na kvalitní steak člověk střádal pekelně dlouho.;-€

+1/0
29.4.2012 20:34

zupan

Telecí, jehněčí

nakupuji v Carrefour, Albert. Většinou mívají, Carrefour volně vážené, Albert balené půlkilové až kilové porce. Rozdělím na porce 10-15 dkg, zbavím loje, kterého bývá dost (10% váhy určitě). Mám toho plnou mrazicí přihrádku v chladničce. Většinou kombinuji ze zmraženou zeleninou, někdy přidám rýži, vznikne pravé rižoto. Maso je opravdu předražené, je ho na trhu málo, češi to ani nechtějí. Jejich je vepřo-zelo, segedýn, krkovička. Přitom maso mláďat je zdravé a většinou vyhovuje všem dietám (kromě myslím té při dně). Stejně jako zelenina je maso v česky nevalné kvality, jak kde. Chtělo by to více skutečných řezníků, kteří umějí rozbourat, naporcovat i poradit. Bohužel většina z nás je odkáyána na markety, kde se maso dlouho válí, stejně jako zelenina. Až neshnije či nesplesniví i potom to leží v regálech. U Carrefouru řezníci u pultu bývají, ale čeká se i fronta. Také Billa, alespoň u nás má lepší výběr i péči o maso.

0/0
29.4.2012 23:10

koprak podruhé

Re: Telecí, jehněčí

No tak v Albertu (Břeclav) jakékoli maso koupím,tak je chycené.Takže nikdy více.

0/0
30.4.2012 6:46

qawadar

no nejsem vegetarian

ale jist tele, ktere je ziveny mlekem a vazi 1/10 toho co dospelej?? vsak to je mladatkoRv dejte mu par let zivota, i to maso vypada desne, jak kureci  Rv

+4/0
29.4.2012 16:35

Inkvizitor Johny

Re: no nejsem vegetarian

Jo jasně: "žerte kuřata, ta jsou úplně blbá!"

+3/0
29.4.2012 18:36

Fidozasne

Re: no nejsem vegetarian

pokud nejste vegetarian, tak je to jen pokrytectví....i když osobně mám z mladejch mas mnohem radši jehněčí.

+1/0
29.4.2012 19:17

modra-sance

přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí

tak jen jako vídeňský řízek http://www.kucharka-recepty.com/vidensky-rizek-2916

jinak je to prostě takové nevýrazné papírové maso. To už spíš vyzrálou kravičku respektive bejčka.

+1/0
29.4.2012 13:38

janduben

Re: přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí

napriklad gulas mne chutna vic z teleciho - nejlepe krk s kosti, to same jak se dela veprova plec v mrkvi, z teleciho daleko lahodnejsi a jemnejsi

0/0
29.4.2012 16:21

SCkPFjqnU

rychli a lehky?

No kdyz preskocime to maso a tu omacku, tak by to tak mohlo i byt.

0/0
29.4.2012 13:24

Kurt21

Re: rychli a lehky?

Omáčku? Omáčku???

0/0
29.4.2012 14:00

species

Re: rychli a lehky?

A co je pak podle vás lehké a rychlé jídlo? Ohřátá voda?

+1/0
29.4.2012 14:14

Gotrong

...

A to já bych si to uvařil, jenom do toho receptu nenapsali kde na takový maso vzít peníze :-)) Ty totiž chybí 80% národa :-D Případně do hlavičky receptu napsat "pro horních 10 000" :-)

+1/0
29.4.2012 13:00

BlackBarry Hussein Obambi

Re: ...

Většina lidí na telecí má. Stačí nevyhazovat peníze do kanálu, tedy nehulit, nechlastat a nesázet Sportku.

+2/0
29.4.2012 20:00

Gotrong

Re: ...

Nedělám ani jedno a stejně na něj nemám... Asi tak ;-)

0/0
30.4.2012 9:23

nino.miguel

Re: ...

tak v tom pripade hledej chybu spis u sebe ...

0/0
30.4.2012 14:41

sobak

české suroviny

rychlý a lehky no nevím, za prvé kolik řezníků dnes prodává telecí maso, teda pokud nemám přístup do makra, za druhé cena toho masa a za třetí obyčejný domácí kuchař za sebou nemá zakázkáře, kteří mu dodají co si poručí, takže když on si poručí čeké telecí a osatatní suroviny, provděpodobně je dostane, kdežto mi dostanem suroviny včetně masa z maroka,  polska, řecka, španělska, itálie

0/0
29.4.2012 11:47

yanoshick

Re: české suroviny

I hubnout se musí umět, pokud to není jen póza.

 

http://dobreazdravo.wordpress.com/

0/0
29.4.2012 11:48

janduben

Re: české suroviny

neprodavaji je protoze lide zerou jen veprove a kureci, ale kdyz si u nej objednas tak ti ho sezene

0/0
29.4.2012 16:23

síma25

Re: české suroviny

Nevím teda kde nakupujete, ale ve Sparu mají chlazené mléčné telecí téměř pořád a vynikající.

0/0
29.4.2012 19:43

roedor

Re: české suroviny

tak zrovna ve Sparu bych maso nekoupila nikdy, v tom našem mají všechno oschlé a olezlé, celkově to působí nevalně.

0/0
30.4.2012 8:31

bojimbojim

?!

Na soucasnou ekonomickou tisen pro 90% obyvatelstva je tento obidek jak delany:-/.Jinak to muze byt dobre.

+2/0
29.4.2012 11:24

síma25

Re: ?!

Lidi jako vy mě vždycky potěší - viděno vaší optikou spadám do horních 10% obyvatelstva, stačí když mám na slušný oběd;-D

+3/0
29.4.2012 19:46

bojimbojim

Re: ?!

Netusim do ktere skupiny patrite a ani mne to netrapi,ale nezapomente,ze kdysi brambory na cibulce  s kyskou ci podmalim - jidlo chudych,je dnes pro nektere uz luxus,skoda.

0/0
29.4.2012 20:56

Kurt21

Jarní zelenina

"400 g jarní zeleniny, ideálně cukrové hrachové lusky a karotku" - to jako, že na jaře tuhle zeleninu vytáhneme z mrazáku? Jinak mi uniká smysl vařit v dubnu z hrachu (který se v březnu až dubnu teprve vysévá), tedy za předpokladu, že do toho receptu nepoužijeme zeleninu odkudsi z Maroka.

Navíc, ten recept - vaření si představuji trochu jinak, než ochutit 3 suroviny a položit je vedle sebe (což samozřejmě může být jen můj pohled).

0/0
29.4.2012 8:51

IQ pouhých 41

Re: Jarní zelenina

No vidite - pro mne je zas presne tohle recept/jidlo dle meho gusta R^:-) Akorat to maslo ne - to nerad a tady je ho potreba snad pul kila.....

0/0
29.4.2012 9:15

chrchla77

Re: Jarní zelenina

promin, ale je konec dubna, sklenikove odrudy hrachu (a muzes je pestovat i doma za oknem), ti dozraji za cca 50 dni a muzes je zasit jiz na konci unora, takze neni problem ted cerstvy hrach mit i v nasich podminkach. Jestli ti na receptu nevadi spis to, ze se pouziva maso, ktery stoji pres 500 Kc za kilo....

0/0
29.4.2012 9:38

Inkvizitor Johny

Re: Jarní zelenina

telecí je kolem 280,-/kilo. Zas bych to tak nedramatizoval. Horší je to s dostupností.

+1/0
29.4.2012 13:35

Kurt21

Re: Jarní zelenina

Asi jsem neviděl nikoho, komu na konci dubna dozrává za oknem karotka a cukernatý hrách, proto omluvte moji malou představivost.

0/0
29.4.2012 14:01

3dzery

Re: Jarní zelenina

A ještě k tomu brambory se šlupkou.

0/0
29.4.2012 10:12

BigpetBig

Re: Jarní zelenina

A co by tam měl z těch surovin dělat? Dusit, vařit, smažit, míchat hodiny a udělat z toho patlu?

+1/0
29.4.2012 10:54

Kurt21

Re: Jarní zelenina

Opravdu nevím, co je "patla".

0/0
29.4.2012 13:59

T_x_y

Re: Jarní zelenina

Tohle vaření je naprosto adekvátní použitým surovinám. Co byste s tím chtěl dělat?

+1/0
29.4.2012 19:05

zupan

Já používám zmraženou zeleninu

a je to také dobré.

0/0
29.4.2012 23:14





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.