Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Za půl hodiny máte chřestovou polévku i svítek podle Sandtnerové

Blogerka iDNES.cz Anička Grosmanová má projekt: Uvařím celou Sandtnerku. Studentka, která se rozhodla vyzkoušet, zda lze i dnes vařit podle dnes již klasické kuchařky, se inspirovala sezonou chřestu, který se jen pomalu dostává do běžných rodinných jídelníčků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chlupatá kráva

achjo

slečna se jmenuje Grosmanová, ne Gosmanová...:-/

0/0
31.5.2012 9:18

Bereniké

Fotka

Fotka vypadá ošklivě - ale holt je to amatérská fotka jídla, které bylo připraveno pro konzumaci a ne pro fotografování. Protože pokrmy, které se připravují pro profesionální focení, jsou obvykle nedovařené, právě proto, aby se neztratila barva.  Navíc jsou i mnohdy stříkané lakem a po vyfocení se jednoduše vyhazují, protože nejsou jedlé.

0/0
9.5.2012 17:19

Camomille

Re: Fotka

Takhle to možná dělá pan Donald a podobné společnosti. Slečna píše blog o vaření, takže bych určitou úroveň fotky očekávala. Podle mě by stačilo už to, kdyby polévku dala do pořádného talíře a lépe to nazdobila.

0/0
9.5.2012 21:32

chlupatá kráva

Re: Fotka

myslím, že slečna nechtěla působit profesionálně...o fotky jí nejde, jde jí hlavně o recepty...:-/

0/0
31.5.2012 9:19

Sam Bell

!

Jídlo by mělo být požitkem i pro oči... a tohle vypadá, že už to jednou prošlo lidským tělem.

+2/0
9.5.2012 11:09

aNIRene

Brutal fotka

jóóó, tak ta polívka vypadá vskutku noblesně ;-D;-D  ...a vůbec, slyším chřest a plivu ohěň...

+1/0
9.5.2012 11:05

radnice

Marku Nurzo, byl jste na Slavnostech chřestu v Ivančicích ??

Asi ne, protože byste tu o nich tolik nepsal. Plné áměstí kolotočářů, prodej cetek a v koutě se krčí jeden nebo dva stánky s chřestem. Navíc nikoliv českým ale dovezeným sem ze Slovenska nebo Rakouska. Zkuste se informovat o skutečným chřestových akcích, než něco napíšete. Ivančická maškaráda je jen tahání peněz z lidí a nikoliv skutečné slavnosti chřestu i když si pořadatelé zaplatí známá jména aby jim dodala zdání gastronomické události. Tady jsou tipy na skutečné slavnosti, kde hlavní roli hraje opravdu jen chřest a to navíc český :

http://ona.idnes.cz/oskeruse-chrest-nebo-vino-uzijte-si-stavnatou-sezonu-pf5-/recepty.aspx?c=A120412_151926_recepty_job

http://ona.idnes.cz/chrestova-sezona-je-v-plnem-proudu-aneb-3-x-chrest-v-hlavni-roli-p7l-/recepty.aspx?c=A120430_102137_recepty_job

http://prazsky.denik.cz/z-regionu/nelahozeves-v-oblezeni-slavnosti-chrestu-prilakaly-tisice-lidi-20120506.html

+1/0
9.5.2012 10:05

Al Coholic

Re: Marku Nurzo, byl jste na Slavnostech chřestu v Ivančicích ??

a vy kdybyste tam byl loni a nechodil jen kolem kolotočů, tak byste věděl, že organizátoři na tom konečně zamakali, vedle náměstí vaří několik restaurací různé pochutiny, za jedno vstupné pořídíte žetony a za ně se najíte dosyta. podívejte se na web http://www.slavnostichrestu.cz/ jsou tam profíci kuchaři, předvádí, jak a co atd.

0/0
9.5.2012 10:37

radnice

Re: Marku Nurzo, byl jste na Slavnostech chřestu v Ivančicích ??

Z importovaného chřestu a tím za pekelné ceny. Na slavostech v Nelahozevsi jsme z chřestu, který je sem dovážen z cca 10 km zdálené farmy jsme dostali degustační porci za 20 Kč. A nemuseli jsme si kupovat žádné "tolary" ale platí se normálně u stánků českými korunami. Navíc akci pořádá Svaz kuchařů a nikoliv nějaká agentura, která se snaží z toho vytřískat co nejvíce peněz za co nejméně muziky.

Jinak v restauracích, o kterých píše Ona Dnes, se servírují chřestová menu (tříchodová) za jednotnou cenu 290 Kč - www.chrestfest.cz . Schválně mrkněte, za kolik má většina restaurací na tzv. Slavnostech chřestu v Ivančicích. Většinou o 100 Kč výše.

Ivančická akce je jen maškarádou a s propagací chřestu nemá nic společného.

+1/0
9.5.2012 11:14

radnice

Re: Marku Nurzo, byl jste na Slavnostech chřestu v Ivančicích ??

Navíc se tu platí vstupné !!! Přestože to je tučnou sumou podporováno od Czech Turismu.

0/0
9.5.2012 11:19

Chudým bral, bohatým dával..(24)

A není lepší držková nebo gulášovka ?

Či kvalitní slepičí vývar ? ;-D:-P

0/0
9.5.2012 9:20

dracekv1

Re: A není lepší držková nebo gulášovka ?

Rozhodně. Do tohohle bych nešel už jen podle fotky R^

0/0
9.5.2012 9:28

hlista

Anička

viděla film Julia a Julie s Meryl Streep, že? Čekala jsem, kdy se objeví někdo u nás a bude vařit přesně podle receptů nějaké slavné kuchařky.. a je to tady.. Rv a idnes nás bude oblažovat online články..

0/0
9.5.2012 7:19

Sanjuro

Re: Anička

blahopřeji k vynikajícímu postřehu - dotyčná vaří zhruba 240. recept a vy jste si toho už všimla a dokonce jí dala palec dolů

+1/0
9.5.2012 8:56

hlista

Re: Anička

první článek jsem zaregistrovala až dnes.. jinak ukradený nápad z filmu, to mi nepřijde vůbec originální..

0/0
9.5.2012 11:00

ivoš

Re: Anička

Tohle ovšem můžete napsat o čemkoliv, ono něco skutečně originálního, co ještě nikoho nenapadlo, jde vymyslet jen těžko. Zato žlučovité poznámky napadají kdekoho. A pokud se vám články nelíbí, proč je čtete? Je toho jinak na čtení málo?

+2/0
9.5.2012 11:23

hlista

Re: Anička

co je nepřiměřeného na tom, že napíšu, že to není nic originálního?? ostatní kritické příspěvky vám nevadí?? proč bych si nemohla něco přečíst a pod článek napsat do diskuze svůj názor? předpokládám, že od toho snad diskuze jsou.. nikoho neurážím, nepíšu, že to vypadá jako zvratky nebo lejno..

0/0
9.5.2012 11:32

radnice

Re: Anička

No jenže právě v tom je to umění, vymyslet něco nového a originálního. Přebírat cizí nápady umí každý blb.

0/0
9.5.2012 11:55

Sanjuro

Re: Anička

a co naprosto originálního, co nikdo před vámi nedělal, se povedlo v minulém roce vám? nebo došlo na přebírání nápadů jako u každého blba?

0/0
9.5.2012 12:24

radnice

Re: Anička

Já se necpu do médií ;-D

+1/0
9.5.2012 12:40

Sanjuro

Re: Anička

jo - někdo má svůj blog, někdo zase druhé kritizuje v diskuzích

0/0
9.5.2012 13:34

radnice

Re: Anička

Něco jiného je, psát anonymně do webových diskuzí (od toho jsou aby se na nich diskutovalo) a něco jiného si založit blog a potom se s ním cpát do sdělovacích prostředků.

0/0
9.5.2012 16:16

Sanjuro

Re: Anička

"ukradený nápad z filmu" - ach jo. Dotyčná blogerka sama přiznává inspiraci tím filmem, nikde netvrdí že dělá něco originálního nebo převratného a stejně se tu najdou mnozí kteří prostě musí kritizovat. Já to nechápu

+2/0
9.5.2012 12:22

hlista

Re: Anička

čéče, já taky ne ;-)

0/0
9.5.2012 12:33

baraxas169

Ta fotka vypadá

jako lejno vykukující ze záchoda, přesně takhle se na konci zužuje :-D

+3/0
9.5.2012 7:11

aNIRene

Re: Ta fotka vypadá

no jak kdy :-)  ...ale za pozitvní považuji, že nejsem jediný, kdo sem tam zkoukne svůj výtvor ;-D;-D

0/0
9.5.2012 11:07

tata01

blééé

ta fotka vypadá opravdu odporně, rozhodně by mě to naaranžování nepřinutilo to polknout;-€

+4/0
9.5.2012 6:54

radnice

Re: blééé

Ten chřest vypadá podle fotky, že je namaděru rozvařený. Ono to nechce jen číst kuchařku, ale také si zjistit, jak se která surovina správně připravuje. O tom je skutečné vaření.

0/0
9.5.2012 10:07







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.