Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Za půl hodiny máte chřestovou polévku i svítek podle Sandtnerové

Blogerka iDNES.cz Anička Grosmanová má projekt: Uvařím celou Sandtnerku. Studentka, která se rozhodla vyzkoušet, zda lze i dnes vařit podle dnes již klasické kuchařky, se inspirovala sezonou chřestu, který se jen pomalu dostává do běžných rodinných jídelníčků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

chlupatá kráva

31. 5. 2012 9:18
achjo

slečna se jmenuje Grosmanová, ne Gosmanová...:-/

0 0
možnosti
JB

Bereniké

9. 5. 2012 17:19
Fotka

Fotka vypadá ošklivě - ale holt je to amatérská fotka jídla, které bylo připraveno pro konzumaci a ne pro fotografování. Protože pokrmy, které se připravují pro profesionální focení, jsou obvykle nedovařené, právě proto, aby se neztratila barva.  Navíc jsou i mnohdy stříkané lakem a po vyfocení se jednoduše vyhazují, protože nejsou jedlé.

0 0
možnosti
KK

Camomille

9. 5. 2012 21:32
Re: Fotka

Takhle to možná dělá pan Donald a podobné společnosti. Slečna píše blog o vaření, takže bych určitou úroveň fotky očekávala. Podle mě by stačilo už to, kdyby polévku dala do pořádného talíře a lépe to nazdobila.

0 0
možnosti
**

Sam Bell

9. 5. 2012 11:09
!

Jídlo by mělo být požitkem i pro oči... a tohle vypadá, že už to jednou prošlo lidským tělem.

2 0
možnosti
A

aNIRene

9. 5. 2012 11:05
Brutal fotka

jóóó, tak ta polívka vypadá vskutku noblesně ;-D;-D  ...a vůbec, slyším chřest a plivu ohěň...

1 0
možnosti
R

radnice

9. 5. 2012 10:05
Marku Nurzo, byl jste na Slavnostech chřestu v Ivančicích ??

Asi ne, protože byste tu o nich tolik nepsal. Plné áměstí kolotočářů, prodej cetek a v koutě se krčí jeden nebo dva stánky s chřestem. Navíc nikoliv českým ale dovezeným sem ze Slovenska nebo Rakouska. Zkuste se informovat o skutečným chřestových akcích, než něco napíšete. Ivančická maškaráda je jen tahání peněz z lidí a nikoliv skutečné slavnosti chřestu i když si pořadatelé zaplatí známá jména aby jim dodala zdání gastronomické události. Tady jsou tipy na skutečné slavnosti, kde hlavní roli hraje opravdu jen chřest a to navíc český :

http://ona.idnes.cz/oskeruse-chrest-nebo-vino-uzijte-si-stavnatou-sezonu-pf5-/recepty.aspx?c=A120412_151926_recepty_job

http://ona.idnes.cz/chrestova-sezona-je-v-plnem-proudu-aneb-3-x-chrest-v-hlavni-roli-p7l-/recepty.aspx?c=A120430_102137_recepty_job

http://prazsky.denik.cz/z-regionu/nelahozeves-v-oblezeni-slavnosti-chrestu-prilakaly-tisice-lidi-20120506.html

1 0
možnosti
IK

Al Coholic

9. 5. 2012 10:37
Re: Marku Nurzo, byl jste na Slavnostech chřestu v Ivančicích ??

a vy kdybyste tam byl loni a nechodil jen kolem kolotočů, tak byste věděl, že organizátoři na tom konečně zamakali, vedle náměstí vaří několik restaurací různé pochutiny, za jedno vstupné pořídíte žetony a za ně se najíte dosyta. podívejte se na web http://www.slavnostichrestu.cz/ jsou tam profíci kuchaři, předvádí, jak a co atd.

0 0
možnosti
CBBD

Chudým bral, bohatým dával..(24)

9. 5. 2012 9:20
A není lepší držková nebo gulášovka ?

Či kvalitní slepičí vývar ? ;-D:-P

0 0
možnosti
D

dracekv1

9. 5. 2012 9:28
Re: A není lepší držková nebo gulášovka ?

Rozhodně. Do tohohle bych nešel už jen podle fotky R^

0 0
možnosti
H

hlista

9. 5. 2012 7:19
Anička

viděla film Julia a Julie s Meryl Streep, že? Čekala jsem, kdy se objeví někdo u nás a bude vařit přesně podle receptů nějaké slavné kuchařky.. a je to tady.. Rv a idnes nás bude oblažovat online články..

0 0
možnosti
S

Sanjuro

9. 5. 2012 8:56
Re: Anička

blahopřeji k vynikajícímu postřehu - dotyčná vaří zhruba 240. recept a vy jste si toho už všimla a dokonce jí dala palec dolů

1 0
možnosti
B

baraxas169

9. 5. 2012 7:11
Ta fotka vypadá

jako lejno vykukující ze záchoda, přesně takhle se na konci zužuje :-D

3 0
možnosti
A

aNIRene

9. 5. 2012 11:07
Re: Ta fotka vypadá

no jak kdy :-)  ...ale za pozitvní považuji, že nejsem jediný, kdo sem tam zkoukne svůj výtvor ;-D;-D

0 0
možnosti
RP

tata01

9. 5. 2012 6:54
blééé

ta fotka vypadá opravdu odporně, rozhodně by mě to naaranžování nepřinutilo to polknout;-€

4 0
možnosti
R

radnice

9. 5. 2012 10:07
Re: blééé

Ten chřest vypadá podle fotky, že je namaděru rozvařený. Ono to nechce jen číst kuchařku, ale také si zjistit, jak se která surovina správně připravuje. O tom je skutečné vaření.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...