Diskuze

Recept na pampeliškový sirup. Med to není, ale chutná skvěle

"Pamatuju si ho z dětství, maminka nám s ním sladila čaj nebo nám ho dávala po lžičkách, když jsme byli nastydlí, nemocní nebo přišli v zimě promrzlí zvenku," vzpomíná celá řada z nás na domácí "med" z pampelišek. Protože ale s včelami nemá nic společného, jde o sirup; na jehož přípravu je právě teď ideální čas.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bar.bu.do

22. 5. 2012 19:59
Mladí chemici mohli doplnit cosi o hydrolýze sacharosy ...

... ale chemie je dnes zřejmě tabu ...

0 0
možnosti
B

Bairich

19. 5. 2012 4:21
Pampeliškové víno

Našel jsem i recepty nevařené (listy), nebo jenom krátce spařené (víno) - viz  http://www.nasehobby.cz/pampeliskove-slavnosti/). Tam by se ty živiny měly spíš zachovat. Známá cukrovkářka sní  od jara do podzima jeden stonek s tím divným hořkým "mlíkem" denně a tvrdí, že ji to pomáhá. Žvýká to. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

1 0
možnosti
M

musilren

18. 5. 2012 20:03
Pyl

Lidské tělo pyl neumí zpracovat, projde v nezměněné podobě...

0 0
možnosti
MV

centris610

18. 5. 2012 18:05
Apivitamin

kupte Apivitamin je to med s materi kasickou ... ten je vyborny na to co se pise v clanku, neni to zadna sladka voda s prichuti pamprdlic :)

0 0
možnosti
DF

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 18:30
Re: Apivitamin

kupte si nejake uplne jine latky nez obsahuje pampeliska

a nebo si dejte veproknedlo zelo ;-D

4 0
možnosti
AJ

astrudina

18. 5. 2012 16:44
Jen upozorňuji, že tento sirup není vůbec léčivý!

U smetánky lékařské se využívá kořen, a to k léčení zcela jiných věcí než je kašel a nachlazení.

Jediné, co květ smetánky sirupu dá, je žlutá barva.

0 0
možnosti
DF

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 17:02
Re: Jen upozorňuji, že tento sirup není vůbec léčivý!

a na to jste prisel kde ze kvet da jen barvu ? ja se koukl na odkaz niz a pak jsem se dival dal a pampelajda toho ma opravdu hodne a to i v kvetu - ty maj totiz to samy co listy k tomu vetsi mnozstvi silic a hlavne fytoestrogen, kterej nema zbytek tyhle rostliny.

vzdycky mne na diskusich prekvapujou lidi ktery zastavaj nejaky nesmyslny dogma, ktery bylo ale vyvraceny uz pred nekolika desitkama let. jako napriklad to ze var vsechno likviduje. je to pritom blbost. var likviduje nektery latky, ale u jinejch zase zesiluje jejich ucinek

5 0
možnosti
B

Bairich

18. 5. 2012 16:06
Vařit - nevařit?

Jasně že vařit. V tomto případě flavonoidům a karotenoidům (http://www.zahradaapriroda.cz/pampeliska-smetanka-lekarska/) var nevadí, chemicky dokonce naopak. Jiné je to s vitamíny, ale ty bych v pampelišce ve významnější míře stejně nehledal.

6 0
možnosti
DF

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 15:45
pampelisky odkvetaj uz tak tejden

a sorry, je to info i z prahy. predpokladam ze nekde na morave to uz zacalo driv

jinak dobrej receptik, ale pro vetsinu na pristi rok. jen pokud jste to uz dlouho nedelali, doporucuju mensi mnozstvi. je to takova ta jedna detska chut. kdysi to bylo uplne dokonale a dnes. no jo, steak je lepsi nez chleba s timhle :)

0 0
možnosti
DF

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 15:46
Re: pampelisky odkvetaj uz tak tejden

p.s. a dogmatici vseho sveta rozebirajici nazev ci slozeni a jestli se necemu smi rikat tak nebo tak a jestli se neco vubec smi delat .... polibte si ... ;-D

1 0
možnosti
PO

minio

18. 5. 2012 14:57
na jehož přípravu je právě teď ideální čas?????

To se ten článek tak měsíc zasekl v redakčním systému ne?

0 0
možnosti
P

papaya.

18. 5. 2012 13:38
teď ?

8-o nemělo to tady být někdy v únoru ?;-D

0 0
možnosti
P

prezdivka_obsazena

18. 5. 2012 16:17
Re: teď ?

To tady byl článek: "Jak se připravit na zimní sezónu"

0 0
možnosti
JP

jendaweb

18. 5. 2012 11:30
a za stálého míchání.... lejeme do haj..

0 0
možnosti