Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ke steaku si dejte pečená rajčátka. Podle Pohlreicha jsou sexy

"Když nemáte oregano, tak tam dejte dobromysl," radí Zdeněk Pohlreich při přípravě bylinkového steaku z roštěnce se škodolibostí sobě vlastní. Ne každý ví, že jde o jednu a tutéž bylinku. Jinak ale nezbývá než konstatovat, že jsou jeho rady k letnímu grilování doslova k sežrání i přes obrazovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

NostrMastr

Fuj

Nedivím se že každej 2 1/2 člověk u nás trpí obezitou když žerete jak prasata (doslova, žerete to co si prase zpracuje jako živiny). K tomu 10 pivek a jediný cvičení co děláte je sprint na záchod když se vám svírá prostata. Upřímně se mi z většiny Čechů chce blejt když vidím jak vypadaj :-P

0/0
24.5.2012 12:00

evrópskij sajúz durak

Re: Fuj

zdravíme doktora Bambuse

0/0
25.5.2012 8:52

_xprim01_

Grilování k ničemu

Kde jsou ty sexy černé kusy masa, které nám český Ramsey nabízel při minulých grilovačkách? :-P

0/0
23.5.2012 9:12

evrópskij sajúz durak

Re: Grilování k ničemu

Ramsay. Ten kuchař jmenuje Ramsay.

0/0
25.5.2012 8:45

Achille Volfoni

ovšem největší ďábel....

...je stejně Jirka Babica.

Udělat roštěnou ve friťáku....může jen kacíř....a tím Jirka je.

0/0
22.5.2012 17:31

skalis

Re: ovšem největší ďábel....

Ty jsi toho ještě hiodně neviděl, zajeď si do Austrálie a pak budeš chytrý jako Půlhrach

0/0
23.5.2012 7:33

Achille Volfoni

Re: ovšem největší ďábel....

dobrá uznávám....nasypat do friťáku brambory,cibuli a roštěnou...je prostě kulinářský zážitek

0/0
23.5.2012 14:58

Achille Volfoni

mánie

Český česnek,olivový olej,farmářské trhy.....toť české mánie...

Jinak nevím co je na rajčatech sexy....;-D

0/0
22.5.2012 17:28

Petrik73

Zdenda za ten rok udělal pokroky

Z grilu už mu nešlehaj plameny. Ugrilované maso nemá tu "pěknou" černou kůrčičku ... Super.

0/0
22.5.2012 7:10

Gorila ze spisu

nové díly?

nebo repríza z loňska?

0/0
20.5.2012 23:46

Petrik73

Re: nové díly?

Nové.

0/0
21.5.2012 7:06

hit

A mají ty rajčata

vůbec nějaké vitamíny, když to nevidělo slunce a ani pořádnou půdu?

0/0
20.5.2012 22:23

Don_Alex

Re: A mají ty rajčata

podle ceho jsi to poznal? na sicilii se ted normalne sklizi rajcata venku a svete div se, rostou v hline ;-D

0/0
21.5.2012 9:44

Petrik73

Re: A mají ty rajčata

A k nám se dováží ta sicilská nebo španělská pěstovaná v živných roztocích?

0/0
22.5.2012 7:08

hit

Re: A mají ty rajčata

A kolik těchto rajčat sem asi tak dorazí a kolik je tu rajčat ze Španělska? viz. http://hobby.idnes.cz/proc-jsou-rajcata-z-obchodu-jako-malovana-ale-chutnaji-jako-amarouny-11h-/hobby-domov.aspx?c=A100430_103433_hobby-domov_bma

0/0
28.5.2012 10:33

Zoro.Vomáčka

...obavam se, ze ne pro kuchare - ale pro autorku martinku..

X...jsou grilovany rajcata, pardon rajčátka "mňamka" cili "sexy"

X...pani asi vymeta casto restaurace, ktere, ve snaze ospravedlnit premrstene ceny...

X...hodi zdrobnelinky a sexy mňamky na jidelni listek,

X...nalakat tim spisovatelky martinky z idesu, hobby a spol...

+2/0
20.5.2012 20:31

Silnemrazyzatimkonci

Re: ...obavam se, ze ne pro kuchare - ale pro autorku martinku..

V restauraci možná,ale včera jsem u našeho řezníka kupoval tři rumpsteaky po 250 gr +- a platil 172kč.Nepřijde mi to drahý.

0/0
21.5.2012 21:57

Petrik73

Re: ...obavam se, ze ne pro kuchare - ale pro autorku martinku..

A dalo se to sežvejkat?

0/0
22.5.2012 7:09

Jan Zamazal

cim dal tim vic bezdakoviti

za chvili bude vypadat jak Babica...

+2/0
20.5.2012 17:13

mocmocmedviku

Všechno je sexy

Ráno mne vzbudí sexy vydesignovaný budík, jedu do práce sexy tramvají a na oběd mne čeká steak, taky sexy, pochopitelně.

0/0
20.5.2012 15:49

orinka3

Re: Všechno je sexy

a všechno bude tolik sexy, až z toho budou chlapi dočista impotentní.;-D

0/0
20.5.2012 16:30

mocmocmedviku

Re: Všechno je sexy

Při sezení s Notebookem na kolenech se mi zahřejí koule, a ztratím hromadu spermií, což pochopitelně nebude sexy.

0/0
20.5.2012 18:14

ttata

jak se pozná kvalitní olivový olej?

víte někdo?

0/0
20.5.2012 14:46

Lucia.M

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

..když se bude na etiketě usmívat pan Pohlreich? ;-D .. nebo Leoš Mareš - když teď téééž reklamuje Tescomu, ačkoliv mi jsou jeho kulinářské pochoutky naprosto neznámé (díky bohu). začínám v tom mít zmatek... komu věřit co je to nejkvalitnější :-/

0/0
20.5.2012 14:51

Dr.Fe (7)

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

To je ten co se vyrábí z oliv, ten olivovej ze slunečnic nekupujte :-)

Já vím akorát, že by měl být za studena lisovaný z celých oliv (je označován jako panenský).

0/0
20.5.2012 14:55

O.Sindler

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Na studenou kuchyni je idální nefiltrovaný (obsahuje sedimenty), na tepelnou úpravu bohatě stačí rafinovaný (daleko lépe se chová při vysokých teplotách). Jak se pozná? No nos a jazyk máte ne?

0/0
20.5.2012 15:27

viglib

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Olejovy olej se precenuje. Z vyzivoveho pohledu je mnohem kvalitnejsi treba repkovy. Olivovy olej je prumer. Z pohledu chuti to muze mit kazdy ale jinak...

+1/0
20.5.2012 16:01

O.Sindler

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

To je možné ale chuť nic moc a o vůní se nadá ani hovořit, prostě to smrdí. Řepkový olej je také riziková potravina co se senné rýmy a astmatu týče.

+2/0
20.5.2012 16:08

Kurt21

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Vy děláte, jako kdyby neexistovala alergie na olivy.

0/0
20.5.2012 19:49

ZOMBi

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Na smažení a teplou kuchyň vůbec je nejchutnější a mnohem zdravější než jakékoli rostlinné oleje obyčejné sádlo.

+4/0
20.5.2012 20:42

sarah123

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Prosim vas, rafinovany olej jako takovy se vubec neprodava na jidlo, protoze to je svinstvo, co se vyrabi z oleju, ktere se daji pouzit tak akorat ke sviceni. Daji se koupit "olio di oliva" (bez dalsiho privlastku), to je tohle svinstvo smichane s trochou normalniho olio di oliva vergine, ale porad je to svinstvo. Na jidlo by si to v Italii nikdo nedal, proboha. Me by zajimalo, odkud se tahle fama, ze na tepelnou upravu je lepsi rafinovany olej, rozsirila.

0/0
20.5.2012 18:08

O.Sindler

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Rafinovaný olej je perfektně zdravotně nezávadný. Jediný důvod proč se málokdy konzumuje samotný je absence chuti a vůně protože je to téměř čistá kyselina olejová, což se právě kompenzuje přídavkem filtrovaného oleje (a filtrovaných je před 90% všech olivových olejů na trhu). To že je na smažení lepší není fáma ale prostý snadno ověřitelný fakt který byl mnohokrát změřen. Je stbilníí při vyšších teplotách než čistý filtrovaný nebo dokonce extrapanenský nefiltrovaný olej a tak se tak snadno nepřepálí. Stejně tak žádný kuchař nesmaží na čistém másle ale zásadně na čištěném (témšř čistý máslový tuk) právě pro to že se jeho kuřný bod posune asi o 40 stupňů nahoru, u oliv. oleje tento zisk činí i 60 stupňů. Kvalita výchozího oleje to už je jiné věc. Ale slušné rafinované oleje (nebo jejich směsi) se sehnat dají a obvykle se získávají ze zbytků po mechanickém lisovaní oleje. Středoškolská chemie a základy zacházení s tuky při vaření vás obojí nějak minulo ne?

+1/0
20.5.2012 18:24

O.Sindler

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

BTW: Samozřejmě že např. na Aglio E Olio používám nefiltrovaný mechanicky získaný olej ale dávám si HODNÉ velký pozor na teplotu, není to sranda. Jeden čas jsem to řešil termočlánkem přidělaným na pánvi.

0/0
20.5.2012 18:32

ZOMBi

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Kvalitní je řeckej. Nekvalitní špaňelskej.

0/0
20.5.2012 18:01

cubebike

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

asi se to takhle nedá pušalizovat

0/0
20.5.2012 20:31

ZOMBi

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Já bych se toho ani nebál. Jednak je to zkušenost a druhak i postřeh delegáky jedné cestovní kanceláře, se kterou jsem vycestoval do Španělska. Ona delegátka doporučovala nekupovat si jako suvenýr olivový olej, který se ve Španělsku valí na kvantitu a ne kvalitu, ani víno, ale šumivé víno CAVA srovnatelné s pravým šampaňským. A měla pravdu...

0/0
20.5.2012 20:39

wimpy67

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Koupil sis všechno, abys zjisil, že měla pravdu? :-)

0/0
20.5.2012 22:47

ZOMBi

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

jj, pravý šáňo znám, ale CAVA mi chutnala víc. Jistě někdo může namítnout, že eidam a gouda jsou taky v obou přípdaech sýry a gouda je třeba lepší. Neznamená to ale, že lepší je. Je to subjektivní. Někdo zase raději eidam. Španělského olivového oleje jsou plné supermarkety a upřímě - fuj. Zlatej řeckej. Ale opět - je to subjektivní. Tento názor ale sdílí i mé okolí.

0/0
23.5.2012 10:37

Bob-an

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

No hlavne je celkem sranda, ze ten nic moc spanelsky olivovy olej u nas stoji i nasobne vice, nez dobry olej treba na krete v tusristickych obchodech....

0/0
25.5.2012 23:39

katango

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

Panenskej z Agia Triada; moc dobrej.

0/0
5.6.2012 19:29

Don_Alex

Re: jak se pozná kvalitní olivový olej?

mě vždycky tvrdili, mimo jiné, že na kvalitním oliváku by měla být uvedena i acidita, která by měla být 0,5 a nižší (což prakticky na žádném, který se prodává u nás v supermarketu uvedeno není), nicméně kupujeme olivák od maníka na trhu, který tvrdí, že pochází z Kréty, ten má olivák za 200,-/litr, acitidu 0,3. Chuťově mě přijde skvělej, cenově taky...

0/0
21.5.2012 9:51

lajika

"sexy

rajčata" ?

0/0
20.5.2012 13:46

cubebike

Re:

je to voool, sexy je něco úplně jiného. Ale jestli se tak nechá rajcovat rajčaty, je to jeho věc.

0/0
20.5.2012 20:30

Bereniké

Re:

;-D;-D jo, je to  kus hovězího

0/0
20.5.2012 21:54

pilinazlenina

fuj takhle zmršit čerstvá rajčata

+1/0
20.5.2012 13:26

Gotrong

Re: fuj takhle zmršit čerstvá rajčata

už jste to ochutnal/a?? :-))

0/0
20.5.2012 17:59

Don_Alex

Re: fuj takhle zmršit čerstvá rajčata

ty nepouzivas v teple kuchyni vubec rajcata?

0/0
21.5.2012 9:52

eule

Re: fuj takhle zmršit čerstvá rajčata

Na grilovaný rajčata se vždycky těším nejvíc!!!! V

I když jsem jinak standardní steakožravec.

0/0
21.5.2012 11:45

Lucia.M

Vypadá to hezky..

... ikdyž jako typický čech, resp. moravák by mi k tomu chyběla nějaká kejda, a příloha typu. erteple na jakýkoliv způsob. Bohužel to mám v sobě zakořeněné.

Taky mě napadlo, že koupit hovězí roštěnec aby se celá rodina najedla... tak mi fakt zbyde jen na ty rajčátka ze zahrádky. ;-D

0/0
20.5.2012 12:52

cubebike

Re: Vypadá to hezky..

buďte rád, ty budou 100x lepší, než ta kupovaná, protože si je sklidíte zralá

0/0
20.5.2012 20:33





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.