Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak vybírat vepřové maso

Ne každé maso se hodí na grilování. Lépe dopadnou tučnější masa, protože tuk je nositelem chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vikýř

měl jsem to potěšení

si dát v resto hotelu citovaného kuchaře steack. Byl tvrdý jako cihla a k jeho "žužlání" byl přiložen kulatý nůž. Ovšem vychucené dokonale. Přesvědčte se, není to zase tak drahé....

+1/0
25.5.2012 11:14

Gorbag

Re: měl jsem to potěšení

No, vzhledem k tomu, že to slovo ani nejste schopen správně napsat, vám tu historku moc nevěřím... Navíc do Imperialu chodím celkem pravidelně a ještě nikdy se nestalo, že by kvalita jídla zakolísala.

+1/0
26.5.2012 0:21

I Shot the Devil

Zdenda je borec

ať si kdo chce co chce říká, dobrýmu papání rozumí.

+1/0
24.5.2012 19:57

Achille Volfoni

Re: Zdenda je borec

to nikdo nepopírá....s řezničinou je to však horší

+2/0
24.5.2012 21:41

kotass

Sekery jsou dobre na stipani dreva a ne kosti...

Jenom jednu poznamku. Uz by se mohli cesti reznici naucit pouzivat reznicke pily misto seker a sekacku. Pichnout se do jazyka o odstepek kosti je fakt luxus...

0/0
24.5.2012 17:09

Achille Volfoni

Re: Sekery jsou dobre na stipani dreva a ne kosti...

tak tak

0/0
24.5.2012 17:18

trikratzabanovanylajos

Re: Sekery jsou dobre na stipani dreva a ne kosti...

copak pichnout do jazyka, ale pichnout si to do dasne mezi zuby je k nezaplaceni. od ty doby nejim kotlety.

0/0
24.5.2012 20:48

jgoodman

Re: Sekery jsou dobre na stipani dreva a ne kosti...

Dělení se s pilou i vyučuje...na tomto videu bych (jak ho mám rád) Polreicha za řezníka asi neoznačoval...

0/0
4.6.2012 9:08

Achille Volfoni

...

Zdeno raději zůstaň u vaření.Z tvé "řezničiny" bolí oči.

+1/0
24.5.2012 16:10

taktaktak

Asi

Asi 3 roky mám domácí krůty a pomalu a jistě zjišťuji,že mi vepřové a hovězí smrdí puchem,který jsem nikdy nevnímal.Z grilovaného masa mám nejraději pořádný řízek z krutích prsíček cca minimálně z 400 g a přílohy Radegastu.Tomu se nic nevyrovná a ani gril nepotřebuji

0/0
24.5.2012 12:28

Teletabis

Boooože inteligenti

nevědí jaký je rozdíl mezi kuchařem a řezníkem. Hodinky nebo holinky.

+1/0
24.5.2012 11:25

Petrik73

Re: Boooože inteligenti

Ale holinky se netváří, že ví kolik je hodin :-)))

+2/0
24.5.2012 12:16

Dawemaster

Národ český....

Dokud pan Pohlreich nezačne vařit vepřový konzervy a těstoviny s kečupem,tak ho moc lidí zde v diskuzi rádo mít nebude.....tady každý kritizuje a dělá ze sebe kuchařského velmistra a přitom sám doma žere ohřívaný párky a chleby se salámem...až budete umět vařit minimálně tak jako on,tak tady pak něco pište....

+9/0
24.5.2012 11:03

Petrik73

Re: Národ český....

A co je špatného na párkách nebo chlebu se salámem?

+4/0
24.5.2012 12:08

Dr.Fe (7)

Re: Národ český....

To by mě taky zajímalo. Vyjadřovat se smí asi pouze ti, co snídají Gratinovaný kozí sýr bio kvality na máslovém chlebíčku s domácí cibulovo-jablečnou marmeládou dle staré receptury, pampeliškovým medem, rukolou a citrónovým dresinkem a k svačině mají Hovězí carpaccio z mělnických býčků s vlašským dresinkem z ořešáku a medu, lanýžovým crème fraîche a bylinkami

+8/0
24.5.2012 12:12

Kuliocko

Re: Národ český....

co je spatneho na parcich nebo salamu? To ze uz temer neobsahuji maso, ale umele latky a dochucovadla, mnohkdy znacne negativne pusobici, z dlouhodobeho hlediska, na zdravi cloveka. Chleba je urcite v poradku, nic proti chlebu.

+1/0
24.5.2012 13:43

Don_Alex

Re: Národ český....

ja nevim, já si párky koupím rád a obsahují prakticky jen maso.....

+2/0
24.5.2012 14:16

BigpetBig

Re: Národ český....

Nekupuj párky a salám v ceně 70 Kč/kg a maso tam najdeš... Chce to jen nebýt líný,

0/0
28.5.2012 12:13

Heisenberg

ten se s tím párá, až to hezké není

Pořádný řezník by řekl to samé, akorát by u toho to prase rozboural celé za polovinu času a hlavně s menším odpadem. Pohlreicha bych si teda na zabijačku nezavolal.

0/0
24.5.2012 10:27

Matefil

Re: ten se s tím párá, až to hezké není

Přesně tak ... tim vysekávánim vznikaj pěkný ztráty ... přitom pro člověka, který se bouráním prasat zabývá X let je to otázka pár tahů nožem a vypadá to mnohem líp

0/0
24.5.2012 10:35

Heisenberg

Re: ten se s tím párá, až to hezké není

A ještě zbyde pěkná kost na polévku a nikde nebudou odštěpky, jako když se do toho zbytečně seká.

0/0
24.5.2012 10:41

ODSCSSD7

Re: ten se s tím párá, až to hezké není

ze by to bylo tim ze Pohlreich neni reznik ?

+8/0
24.5.2012 10:54

AAA2

Re: ten se s tím párá, až to hezké není

tak proc si na nej hraje.

sam ve sve show s oblibou zj ebe kazdeho, kdo se snazi delat neco, co poradne neumi.

0/0
24.5.2012 12:21

shkenny

bůček

Naložit bůček a pak na gril? Recept?

0/0
24.5.2012 9:25

síma25

Re: bůček

U nás frčí česnekovej olej, sůl a troška chili. Maso nakrájet na silné plátky a marinovat v tom aspoň den v lednici. Jde to i s klasickým česnekem, ale ten je pak potřeba důkladně obrat před tím, než se to dá na gril, připaluje se.

0/0
24.5.2012 9:41

shkenny

Re: bůček

díky, většinou dělám bůček na grilu vcelku, ale pořád nemůžu přijít na "dobrou" marnádu...

0/0
24.5.2012 9:43

roedor

Re: bůček

my nakládáme vepřové do směsi olej, drcený česnek (samozřejmě čerstvý), tymián, citronová kůra a citronová šťáva. Solit až při grilování, před servírováním na každý kus lžičku zeleného pesta (ale bůček teda negrilujem, spíš krkovici).

0/0
24.5.2012 10:19

síma25

Re: bůček

Tymián a citron zní zajímavě, vyzkouším, úplně jsem zaslintala. My bůček občas grilujem, ale dělám ho pod poklicí, aby se co nejvíc toho tuku vypeklo a stejně si pak vyzobávám jen kousky libového masa. A můj chlap miluje to tlustý, takže nikdy nic nezbude:)

Zelené pesto děláte z bazalky?

0/0
24.5.2012 11:00

stará moudrá makovice

Re: bůček

já používám hořčici, křen, citrónovou šťávu, olej, pepř a trochu piva

0/0
24.5.2012 12:15

ODSCSSD7

Re: bůček

dobre je taky ho naopak nakrajet na tenke platky... a poradne ho nechat vypect na grilu....

0/0
24.5.2012 10:55

bonton

Re: bůček

presne tak! ja osobne ho ani jinak na grilu nedelam. Max 1cm platek, nasolit a pepr, nebo chilli, anebo naopak trochu sojovky...vpodstate cokoli jak to komu chutna. Vypect do krupava - velka parada.

0/0
24.5.2012 11:12

vymrzovac3

Ale to snad už všichni vědí, ne ?

...že z vepřového je nejlepší na gril krkovice, kejta je moc suchá, a libová kotleta taky. Největší chyba je koupit si nakrájené plátky v hypermarketu, protože ty jsou moc slabé. Na gril musí být ten plátek silnější, jinak to neudrží šťávu...:-/

0/0
24.5.2012 8:37

good_man

kdy bude

Pohlreich jako somelier? Nebo receptar prima napadu s Pohlreichem?

0/0
24.5.2012 8:21

Mats Sundin

Re: kdy bude

dělá to, co umí a v čem je úspěšný a žádaný. Ne to, co tady z hladu vyplodí jeden ( s prominutím ) moula.

+9/0
24.5.2012 8:53

Labaro

Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

poměrně blízko. U Polreicha beru, že žil spoustu let venku, takže asi jazykový cit nemá. Nic Vás přede nenutí používat jeho nesprávnou češtinu v citacích. Pokud se profíci ve sdělovacích prostředcích nebudou starat o jazyk, nebude mít pro něj cit nikdo. Jesná se mi o stupňování přídavných jmen. Čeština má pouze tři stupně. Druhý stupeň je tvořen buď za pomocí slova "více" NEBO příponou. Mám konkrétně na mysli výraz "víc prorostlejší". Maso může být víc prorostlé, nebo prorostlejší. Nikdy "víc prorostlejší". Je to stejný nesmysl, jako kdybyste pro třetí stupeň použil "nejvíce nejprorostlejší".

+4/0
24.5.2012 7:58

síma25

Re: Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

kdybyste věděl, co je to citace, ušetřil byste si příspěvek i ostudu. Doporučuju slovník cizích slov:

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/citace

A když už někoho kritizujete za stylistickou neobratnost, měl byste vědět, že oslovujeme pátým pádem a že "za pomoci slova..." se píše s krátkým i.

+8/0
24.5.2012 8:14

Labaro

Re: Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

1. Mění to něco na tom, že výraz "více prorostlejší" je nesprávný ?

2. Samozřejmě, že vím co je citace, proto si myslím, že citovat s gramatickými chybami - kde to není z nějakého důvodu nezbytné - není dobré. Stačilo použít nepřímou řeč bez uvozovek, ale správně česky.

3. První pád místo pátého jsem použil nesprávně záměrně. Gramatická chyba v tomto případě obsahuje určité expresivní vyjádření, které by u osloveného (pokud má jazykový cit) mělo vyvolat mírně nelibý pocit, protože působí žoviálně, může být chápáno i jako mírně znevažující (alespoň tak to vnímám já). Jinými slovy, gramatickou chybou v nadpisu jsem chtěl zdůraznit význam pěstování kultury jazyka.

3. To "í" je překlep - klávesy se nachází vedle sebe. Jinak to je taky poměrně častá chyba, která vzniká právě z nedostatku jazykového citu.

P.S. A teď mě můžete kritizovat za nesprávné použití pomlček místo závorek. Ale mám rád pestrost a navíc - čeština není můj pracovní nástroj.

0/0
24.5.2012 9:21

síma25

Re: Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

Šlápl jste do něčeho nevoňavého a teď to ještě rozmazáváte, máte to zapotřebí? Kritizoval jste "nesprávnou češtinu v citacích". Kdybyste věděl, co je to citace, tohle byste nemohl napsat. Pokud vám vadí, že autor použil citaci místo nepřímé řeči, je to jen váš problém. Výmluva ohledně špatného oslovení je směšná, k tomu fakt nemám co dodat. A překlep? Jestli jste si nevšiml, překlepů jste tam měl víc, ty jsem nekomentovala, ale tam, kde to mění význam slova, je to prostě školácká chyba.

A když už tedy slovíčkaříme, bylo by vhodné, abyste si ujasnil, co je to gramatika a co stylistika. Chybné stupňování rozhodně není gramatická chyba.

PS: Výraz "více prorostlejší" je samozřejmě nesprávný, ale pokud jde o citaci, není na místě kritizovat autora článku, ale autora citátu.

+3/0
24.5.2012 9:36

Labaro

Re: Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

Koukám, že házím hrách na zeď. Ať si každý mluví jak chce, ale člověk, který má jazyk jako pracovní nástroj by měl mít snahu jazyk kultivovat. V televizi se na to moc nedbá, o tisku a internetu je lepší se nezmiňovat, ve školách to není lepší. Dobrou úroveň si drží (zatím) veřejnoprávní rozhlas. Sdělovací prostředky mají obrovský vliv na pěstování jazyka, proto se snažím občas upozornit na chyby, u nichž stále častějším používáním dochází k jejich postupné integraci do běžného jazyka a řada lidí je už jako chybu nevnímá. To se mi nelíbí a mám snad právo se k tomu vyjádřit. Češtinu jsem se ve škole učil naposledy před více jak 40 lety. Myslím si, že cit pro jazyk mám, prakticky se nestalo, že bych v písemném projevu udělal chybu. V posledních letech však ztrácím "jazykovou jistotu". Zejména u interpunkce, spřežek a předpon s/z si již nejsem tak jistý, jako dříve. Částečně to bude věkem, ale značný podíl na tom má určitě skutečnost, že člověk se stále častěji setkává s chybami

+2/0
24.5.2012 10:17

Labaro

Re: Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

jak v mluveném, tak psaném projevu a postupně si na chyby zvyká.

0/0
24.5.2012 10:18

Richard Kába

Re: Pane Burza, jako bývalý rozhlasák byste měl mít k češtině

Bubo byl muj uplne nejvic nejlepsi kamarad :)

0/0
24.5.2012 13:39

BrainWashingtonZweistein

On opravdu něco umí nebo to jenom hraje?

:-/ ?

0/0
24.5.2012 7:23

Dawemaster

Re: On opravdu něco umí nebo to jenom hraje?

Na rozdíl od vás něco umí,protože on maká a vy jen žvaníte na diskuzi....:-P

0/0
24.5.2012 10:59

BrainWashingtonZweistein

Re: On opravdu něco umí nebo to jenom hraje?

On šaškuje já makám trolle! :-P

0/0
24.5.2012 16:26

Teletabis

Jsem zkusil

pár těch jeho rad. A musím konstatovat, že se to nedá jíst.

To se totiž musí sežrat protože to chutná a to hodně.Opravdu ten chlap nekecá. Ale i jiné recepty jsou chutné.

+10/0
24.5.2012 6:55

vsemocnycenzor

jupííí

a to prase se jmenovalo Pohlreich? prasatům by se neměla dávat jména, pak se těžko jí .... ;-D;-D;-D

0/0
24.5.2012 4:34

employee

Re: jupííí

...mazej na Alika.cz a nepruď v dospělácký diskuzi ;-D;-D;-D

+12/0
24.5.2012 6:45

hoska

Re: jupííí

Prase se jmenovalo -vsemocnycenzor-

0/0
24.5.2012 8:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.