Diskuze

Jak na česnekovou pastu, která vydrží v ledničce i bez soli

Při vaření se vždycky nemusíte zdržovat otravným loupáním česneku. Pomocí olivového oleje si připravíte pastu, která se v ledničce nezkazí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dluhousek Padák

1. 7. 2012 13:33
proc ne

jak spravne rekl pred nedavnem vanek z kul institutu a kamos zdendy, nejsem kulinarni fasista a naprosto chapu ze maminka s trema deckama po navratu z prace pouziva bujon. a umi dobre uvarit.

jedinou vytku co bych tu mel je ten olivak, ten prida k tomu specifickou chut, kterou ale nemusime chtit v kazdem jidle. proto bych sel do neceho neutralniho

1 0
možnosti

Dluhousek Padák

1. 7. 2012 13:43
Re: proc ne

kulinarske fasisty bych upozornil, ze cesnek se nevymackava, nemixuje ale tre spickou noze aby se zpenil, cehoz vymacknutim nedosahnete ;-D a je to samozrejme povinne jinak jste babicove ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jen se divím

1. 7. 2012 0:01
Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat

Oloupat pár stroužků česneku a protlačit lisem vážně není problém. Oloupání dvou stroužku vyjde časově srovnatelně otočením víčka ve skleničce s pastou. Není nad čerstvé věci. Konzervovat má smysl jen z pár důvodů, např. pokud by se česnek měl kazit. Pokud někdo koupí česnek ve větším a nemá ho kde uskladnit, aby neklíčil, tak snad tu pastu. Jinak ale jedině čerstvý.

0 0
možnosti

DickLarge

2. 7. 2012 0:23
Re: Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat

Ne zcela souhlasím, někdy jsem unavenej jak prase a vše co usnadní práci je vítáno.

0 0
možnosti

l.z.s

30. 6. 2012 22:29
To video je pro debily, nebo co?

Ukázat, jak se strouhá česnek?

A pokud autorovi článku připadá otravný loupat česnek, tak by se snad do takovýhle větších akcí neměl radši ani pouštět...

2 0
možnosti

Titan.no1

1. 7. 2012 1:01
Re: To video je pro debily, nebo co?

Nová doba - degramotizace...

0 0
možnosti

shkenny

30. 6. 2012 20:37
Nevim...

Co na to clostridie?

0 0
možnosti

Roger Wilco - 4. reinkarnace

30. 6. 2012 22:02
Re: Nevim...

Chcípnou.... bez obav.

0 0
možnosti

Olinka2201

30. 6. 2012 15:00
Česnek v sádle

babička smíchala umletý česnek se sádlem a zavřela do skleniček.  Je to stejné, jen české. Už mě s... pořád do všeho cpát olivový olej. Kua, to budeme i péct bůček na olivovém oleji???

7 0
možnosti

net.Xtreme se nevzdává

30. 6. 2012 17:22
Re: Česnek v sádle

Tak olivový olej je o dost zdravější:-)

0 0
možnosti

radnice

30. 6. 2012 11:35
Nezklamal !!!

Proč bych si vyráběl nějaký česnekový blivajz  Nevím jak v Pražském kulinářském institutu ale normální kuchař používá čerstvý česnek a žádné pasty. To je spíše doména vývařoven a podniků, kde se ohřívají polotovary (nedá se tomu říkat vaření). Pokud potřebuju česnekovou pastu, pak jednoduše dám stroužek do česnekového lisu a stsiknu. Mám ji čerstvou a bez ztráty chuti a vůně, což se o jakýchkoliv předpřipravených a skladovaných pastách nedá říci. Prostě článek je blábol, který má asi vyplnit prostor na serveru a autorovi přidat body za to, že plní své pracovní úkoly a něco napíše.

1 0
možnosti

Achille Volfoni

30. 6. 2012 11:32
módní hity sobě

čerstvý olivový olej od českých farmářů mixnutý českým česnekem dodávaným českými farmáři....

1 0
možnosti

Dawemaster

30. 6. 2012 13:15
Re: módní hity sobě

Čerstvý olivový olej od českých farmářů je trochu blbost....;-D

0 0
možnosti

pivak2

30. 6. 2012 11:28
Pane jo, to je clanek

Aneb jak slozite napsat: "Rozmixujte cesnek s olivovym olejem" ;-D

0 0
možnosti

otas

30. 6. 2012 13:14
Re: Pane jo, to je clanek

není třeba mixovat, stačí jej naložit do toho oleje

0 0
možnosti

Dawemaster

30. 6. 2012 11:08
:D

Ten kdo to psal asi nebude zrovna dvakrát šikovný,když tak jednoduchou věc jako je loupání česneku, považuje za otravné ;-D. Jednoduchým pohybem rukou stroužek oloupu během 2 sekund a nepotřebuju k tomu ani silikonovou ruličku od záchodového papíru... ;-D.

2 0
možnosti

ladyniak

30. 6. 2012 10:18
Říká se, že:

Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař.

 

Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.

 

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.