Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak na česnekovou pastu, která vydrží v ledničce i bez soli

Při vaření se vždycky nemusíte zdržovat otravným loupáním česneku. Pomocí olivového oleje si připravíte pastu, která se v ledničce nezkazí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Dluhousek Padák

proc ne

jak spravne rekl pred nedavnem vanek z kul institutu a kamos zdendy, nejsem kulinarni fasista a naprosto chapu ze maminka s trema deckama po navratu z prace pouziva bujon. a umi dobre uvarit.

jedinou vytku co bych tu mel je ten olivak, ten prida k tomu specifickou chut, kterou ale nemusime chtit v kazdem jidle. proto bych sel do neceho neutralniho

+1/0
1.7.2012 13:33

Dluhousek Padák

Re: proc ne

kulinarske fasisty bych upozornil, ze cesnek se nevymackava, nemixuje ale tre spickou noze aby se zpenil, cehoz vymacknutim nedosahnete ;-D a je to samozrejme povinne jinak jste babicove ;-D;-D;-D

0/0
1.7.2012 13:43

DickLarge

Re: proc ne

Zpěnil? tak to jste mě dostal, vůbec nevím o co jde.

+1/0
2.7.2012 0:25

Jen se divím

Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat

Oloupat pár stroužků česneku a protlačit lisem vážně není problém. Oloupání dvou stroužku vyjde časově srovnatelně otočením víčka ve skleničce s pastou. Není nad čerstvé věci. Konzervovat má smysl jen z pár důvodů, např. pokud by se česnek měl kazit. Pokud někdo koupí česnek ve větším a nemá ho kde uskladnit, aby neklíčil, tak snad tu pastu. Jinak ale jedině čerstvý.

0/0
1.7.2012 0:01

DickLarge

Re: Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat

Ne zcela souhlasím, někdy jsem unavenej jak prase a vše co usnadní práci je vítáno.

0/0
2.7.2012 0:23

l.z.s

To video je pro debily, nebo co?

Ukázat, jak se strouhá česnek?

A pokud autorovi článku připadá otravný loupat česnek, tak by se snad do takovýhle větších akcí neměl radši ani pouštět...

+2/0
30.6.2012 22:29

Titan.no1

Re: To video je pro debily, nebo co?

Nová doba - degramotizace...

0/0
1.7.2012 1:01

shkenny

Nevim...

Co na to clostridie?

0/0
30.6.2012 20:37

Roger Wilco - 4. reinkarnace

Re: Nevim...

Chcípnou.... bez obav.

0/0
30.6.2012 22:02

Olinka2201

Česnek v sádle

babička smíchala umletý česnek se sádlem a zavřela do skleniček.  Je to stejné, jen české. Už mě s... pořád do všeho cpát olivový olej. Kua, to budeme i péct bůček na olivovém oleji???

+7/0
30.6.2012 15:00

net.Xtreme se nevzdává

Re: Česnek v sádle

Tak olivový olej je o dost zdravější:-)

0/0
30.6.2012 17:22

bubakovababa

Re: Česnek v sádle

člověk má jíst to co roste kolem a ne dovážené přes celou evropu . Naše babičky to zvládaly staletí a jedly co se urodilo okolo chalupy třeba i ten bůček sádlo apod. Sádlo je zdravější než pokrmový tuk ale holt to chce pohyb.

+6/0
30.6.2012 17:50

Achille Volfoni

Re: Česnek v sádle

no to určitě;-D

+1/0
30.6.2012 22:00

Roger Wilco - 4. reinkarnace

Re: Česnek v sádle

Já jsem (omylem) použil olivový olej i do koláče ;-D  Naštěstí to byl olej bez příchutě česneku, chilli, bylinek apod., leč panenský, takže olivy z něj byly cítit. Kupodivu ten koláč se dal jíst.:-)

0/0
30.6.2012 22:05

žepré

Re: Česnek v sádle

Když si člověk na oliváč zvykne, má ho skoro ve všem... Máslo se kupuje po osminkách a ne moc často, u jinéch olejů se taky začne vybírat to lepší stylu minimálně slunečnicové až sezamové... Nicméně, domácí sádlo musí v ledničce taky byt. Brambory např., jakkoliv připravovaný s oliváčem, majó taky něco do sebe, pěkně to voní, ale jaksi je to takový dietní... :-)

0/0
30.6.2012 22:29

žepré

Re: Česnek v sádle

Oliváč je agresivní olej. Proto má dobrý konzervační vlastnosti. Ovšem, ten babiččin recept si s tím oliváčovým nezadá. Když člověk dodrží čistotu sádla a zpracovanýho česneku, to musí v chladu vydržet do příští sklizně úplně samozřejmě. ;-)

0/0
30.6.2012 22:18

radnice

Nezklamal !!!

Proč bych si vyráběl nějaký česnekový blivajz  Nevím jak v Pražském kulinářském institutu ale normální kuchař používá čerstvý česnek a žádné pasty. To je spíše doména vývařoven a podniků, kde se ohřívají polotovary (nedá se tomu říkat vaření). Pokud potřebuju česnekovou pastu, pak jednoduše dám stroužek do česnekového lisu a stsiknu. Mám ji čerstvou a bez ztráty chuti a vůně, což se o jakýchkoliv předpřipravených a skladovaných pastách nedá říci. Prostě článek je blábol, který má asi vyplnit prostor na serveru a autorovi přidat body za to, že plní své pracovní úkoly a něco napíše.

+1/0
30.6.2012 11:35

Achille Volfoni

módní hity sobě

čerstvý olivový olej od českých farmářů mixnutý českým česnekem dodávaným českými farmáři....

+1/0
30.6.2012 11:32

Dawemaster

Re: módní hity sobě

Čerstvý olivový olej od českých farmářů je trochu blbost....;-D

0/0
30.6.2012 13:15

Achille Volfoni

Re: módní hity sobě

řekl bych...že ani ne...

0/0
30.6.2012 13:15

Dawemaster

Re: módní hity sobě

Vy znáte nějakého českého farmáře,který má v Česku plantáž olivovníků a lisuje z oliv pravý český olivový olej?;-D

0/0
30.6.2012 13:24

al.mucha

Re: módní hity sobě

Zatím ne, ale s Kalouskem budeme za chvíli v Řecku. Je třeba se připravit dopředu alespoň marketingově

0/0
30.6.2012 13:40

Achille Volfoni

Re: módní hity sobě

těžko říct...ale už jsem na módních farmářských trzích viděl prodávat olivový olej...

0/0
30.6.2012 22:01

pivak2

Pane jo, to je clanek

Aneb jak slozite napsat: "Rozmixujte cesnek s olivovym olejem" ;-D

0/0
30.6.2012 11:28

otas

Re: Pane jo, to je clanek

není třeba mixovat, stačí jej naložit do toho oleje

0/0
30.6.2012 13:14

Dawemaster

:D

Ten kdo to psal asi nebude zrovna dvakrát šikovný,když tak jednoduchou věc jako je loupání česneku, považuje za otravné ;-D. Jednoduchým pohybem rukou stroužek oloupu během 2 sekund a nepotřebuju k tomu ani silikonovou ruličku od záchodového papíru... ;-D.

+2/0
30.6.2012 11:08

ladyniak

Říká se, že:

Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař.

 

Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.

 

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

+4/0
30.6.2012 10:18

PájaZítra

koukám na videu, jak jsou ty strouhátka napytel

dost velký kvanta česnekový drtě na nich zůstalo a spláchli je do výlevky...

zkrátka není nad dírkovanej lis, ten se dá po prolisování posledního stroužku vyšťourat tak, že ztráty česneku při následným mytí jsou nulový

0/0
30.6.2012 9:02

BigpetBig

Re: koukám na videu, jak jsou ty strouhátka napytel

Ono to tam zůstalo protože to byla ukázka a jaksi to neměli kde spotřeboval tak to spláchli do .. ;-)

0/0
30.6.2012 9:38

_Xeon_

??

Česnek, tož kultura... [>-];-D

0/0
30.6.2012 8:51

goblincz

Okurková sezona začala

Odkrojim oba konce stroužku a pak už se oloupe skoro sám.

+1/0
30.6.2012 8:12

DickLarge

Co je to pořád za pověru,

že česnek se špatně loupe? Stačí stroužek trochu zmáčknout proti prkýnku a slupka z něj spadne.

0/0
30.6.2012 7:46

radnice

Re: Co je to pořád za pověru,

Divím se, že někdo z Pražského kulinářského institutu se propůjčil k tomu, komentovat tyhle bláboly a nechal se citovat. To panu Vaňkovi zrovna nejlepší reklamu nedělá.

0/0
30.6.2012 11:38

Oggy007

cesnek + olej

No tak to je recept jako prase, jsem si rikal, buhvico tady nebude a on babsky recept, ktery se pouziva uz nekolik stovek let. Jen se proste nepouzival dnes tak popularni olivovy olej, ale jakykoliv tuk. Priste staci dve vety rozmixujte cesnek s olejem. To ze se ma predtim oloupat snad pochopi i maly dite;-D

0/0
30.6.2012 6:19

Lada15

Re: cesnek + olej

To bych neriskoval. Někdo to špatně pochopí a česnek neoloupe, slupka mu v těle způsobí problém a na mě vysoudí milion, že jsem mu to do receptu nenapsal. Naopak, v tom videu mi chybí např. ustanovení o tom, do jaké sítě se má ten mixer zapojit a že by majitel měl mít své bytové rozvody zrevidované. A že nesmí do zásuvky strkat hřebíky! ;-D

0/0
1.7.2012 10:07

kozelina

Doporučuji naložit

do panenského oleje z trpaslíků.Je lepší než olivový,pokud si je chováte sami,tak i levnější.A hlavně,olej ze správného Českého trpaslíka má optimální obsah solí a minerálních prvků.Proč používat cizí olivy,když máme České trpaslíky.

+1/0
30.6.2012 5:29

al.mucha

Re: Doporučuji naložit

Panenský olej jedině z trpaslic!

0/0
30.6.2012 13:41

Hekynen druhý

Re: Doporučuji naložit

Trpaslíci jsou hermafroditi, takže je to jedno...

0/0
30.6.2012 14:45

cbx

Re: Doporučuji naložit

Ty potvory vám vlezou všude a strašně rychle se množej!

0/0
30.6.2012 15:55

Lada15

Re: Doporučuji naložit

Přesně tak, já mám jednu takovou "trpaslici" doma a tam mi v autě pořád přestavuje sedačku a přenastavuje zrcátka. Já pak mám problém do auta nasednout, protože má trpasličí úpravu.;-D

0/0
1.7.2012 10:12





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.