Diskuze
Jak na česnekovou pastu, která vydrží v ledničce i bez soli
Děkujeme za pochopení.
Dluhousek Padák
proc ne
jak spravne rekl pred nedavnem vanek z kul institutu a kamos zdendy, nejsem kulinarni fasista a naprosto chapu ze maminka s trema deckama po navratu z prace pouziva bujon. a umi dobre uvarit.
jedinou vytku co bych tu mel je ten olivak, ten prida k tomu specifickou chut, kterou ale nemusime chtit v kazdem jidle. proto bych sel do neceho neutralniho
Dluhousek Padák
Re: proc ne
kulinarske fasisty bych upozornil, ze cesnek se nevymackava, nemixuje ale tre spickou noze aby se zpenil, cehoz vymacknutim nedosahnete a je to samozrejme povinne jinak jste babicove
Jen se divím
Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat
Oloupat pár stroužků česneku a protlačit lisem vážně není problém. Oloupání dvou stroužku vyjde časově srovnatelně otočením víčka ve skleničce s pastou. Není nad čerstvé věci. Konzervovat má smysl jen z pár důvodů, např. pokud by se česnek měl kazit. Pokud někdo koupí česnek ve větším a nemá ho kde uskladnit, aby neklíčil, tak snad tu pastu. Jinak ale jedině čerstvý.
DickLarge
Re: Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat
Ne zcela souhlasím, někdy jsem unavenej jak prase a vše co usnadní práci je vítáno.
l.z.s
To video je pro debily, nebo co?
Ukázat, jak se strouhá česnek?
A pokud autorovi článku připadá otravný loupat česnek, tak by se snad do takovýhle větších akcí neměl radši ani pouštět...
Titan.no1
Re: To video je pro debily, nebo co?
Nová doba - degramotizace...
Olinka2201
Česnek v sádle
babička smíchala umletý česnek se sádlem a zavřela do skleniček. Je to stejné, jen české. Už mě s... pořád do všeho cpát olivový olej. Kua, to budeme i péct bůček na olivovém oleji???
net.Xtreme se nevzdává
Re: Česnek v sádle
Tak olivový olej je o dost zdravější:-)
radnice
Nezklamal !!!
Proč bych si vyráběl nějaký česnekový blivajz Nevím jak v Pražském kulinářském institutu ale normální kuchař používá čerstvý česnek a žádné pasty. To je spíše doména vývařoven a podniků, kde se ohřívají polotovary (nedá se tomu říkat vaření). Pokud potřebuju česnekovou pastu, pak jednoduše dám stroužek do česnekového lisu a stsiknu. Mám ji čerstvou a bez ztráty chuti a vůně, což se o jakýchkoliv předpřipravených a skladovaných pastách nedá říci. Prostě článek je blábol, který má asi vyplnit prostor na serveru a autorovi přidat body za to, že plní své pracovní úkoly a něco napíše.
Achille Volfoni
módní hity sobě
čerstvý olivový olej od českých farmářů mixnutý českým česnekem dodávaným českými farmáři....
Dawemaster
Re: módní hity sobě
Čerstvý olivový olej od českých farmářů je trochu blbost....
pivak2
Pane jo, to je clanek
Aneb jak slozite napsat: "Rozmixujte cesnek s olivovym olejem"
otas
Re: Pane jo, to je clanek
není třeba mixovat, stačí jej naložit do toho oleje
Dawemaster
:D
Ten kdo to psal asi nebude zrovna dvakrát šikovný,když tak jednoduchou věc jako je loupání česneku, považuje za otravné . Jednoduchým pohybem rukou stroužek oloupu během 2 sekund a nepotřebuju k tomu ani silikonovou ruličku od záchodového papíru... .
ladyniak
Říká se, že:
Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař.
Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.