Diskuze

Jak na česnekovou pastu, která vydrží v ledničce i bez soli

Při vaření se vždycky nemusíte zdržovat otravným loupáním česneku. Pomocí olivového oleje si připravíte pastu, která se v ledničce nezkazí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dluhousek Padák

1. 7. 2012 13:33
proc ne

jak spravne rekl pred nedavnem vanek z kul institutu a kamos zdendy, nejsem kulinarni fasista a naprosto chapu ze maminka s trema deckama po navratu z prace pouziva bujon. a umi dobre uvarit.

jedinou vytku co bych tu mel je ten olivak, ten prida k tomu specifickou chut, kterou ale nemusime chtit v kazdem jidle. proto bych sel do neceho neutralniho

1 0
možnosti

Dluhousek Padák

1. 7. 2012 13:43
Re: proc ne

kulinarske fasisty bych upozornil, ze cesnek se nevymackava, nemixuje ale tre spickou noze aby se zpenil, cehoz vymacknutim nedosahnete ;-D a je to samozrejme povinne jinak jste babicove ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jen se divím

1. 7. 2012 0:01
Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat

Oloupat pár stroužků česneku a protlačit lisem vážně není problém. Oloupání dvou stroužku vyjde časově srovnatelně otočením víčka ve skleničce s pastou. Není nad čerstvé věci. Konzervovat má smysl jen z pár důvodů, např. pokud by se česnek měl kazit. Pokud někdo koupí česnek ve větším a nemá ho kde uskladnit, aby neklíčil, tak snad tu pastu. Jinak ale jedině čerstvý.

0 0
možnosti

DickLarge

2. 7. 2012 0:23
Re: Česnekovou pastu hlavně nemá smysl dělat

Ne zcela souhlasím, někdy jsem unavenej jak prase a vše co usnadní práci je vítáno.

0 0
možnosti

l.z.s

30. 6. 2012 22:29
To video je pro debily, nebo co?

Ukázat, jak se strouhá česnek?

A pokud autorovi článku připadá otravný loupat česnek, tak by se snad do takovýhle větších akcí neměl radši ani pouštět...

2 0
možnosti

Titan.no1

1. 7. 2012 1:01
Re: To video je pro debily, nebo co?

Nová doba - degramotizace...

0 0
možnosti

shkenny

30. 6. 2012 20:37
Nevim...

Co na to clostridie?

0 0
možnosti

Roger Wilco - 4. reinkarnace

30. 6. 2012 22:02
Re: Nevim...

Chcípnou.... bez obav.

0 0
možnosti

Olinka2201

30. 6. 2012 15:00
Česnek v sádle

babička smíchala umletý česnek se sádlem a zavřela do skleniček.  Je to stejné, jen české. Už mě s... pořád do všeho cpát olivový olej. Kua, to budeme i péct bůček na olivovém oleji???

7 0
možnosti

net.Xtreme se nevzdává

30. 6. 2012 17:22
Re: Česnek v sádle

Tak olivový olej je o dost zdravější:-)

0 0
možnosti

radnice

30. 6. 2012 11:35
Nezklamal !!!

Proč bych si vyráběl nějaký česnekový blivajz  Nevím jak v Pražském kulinářském institutu ale normální kuchař používá čerstvý česnek a žádné pasty. To je spíše doména vývařoven a podniků, kde se ohřívají polotovary (nedá se tomu říkat vaření). Pokud potřebuju česnekovou pastu, pak jednoduše dám stroužek do česnekového lisu a stsiknu. Mám ji čerstvou a bez ztráty chuti a vůně, což se o jakýchkoliv předpřipravených a skladovaných pastách nedá říci. Prostě článek je blábol, který má asi vyplnit prostor na serveru a autorovi přidat body za to, že plní své pracovní úkoly a něco napíše.

1 0
možnosti

Achille Volfoni

30. 6. 2012 11:32
módní hity sobě

čerstvý olivový olej od českých farmářů mixnutý českým česnekem dodávaným českými farmáři....

1 0
možnosti

Dawemaster

30. 6. 2012 13:15
Re: módní hity sobě

Čerstvý olivový olej od českých farmářů je trochu blbost....;-D

0 0
možnosti

pivak2

30. 6. 2012 11:28
Pane jo, to je clanek

Aneb jak slozite napsat: "Rozmixujte cesnek s olivovym olejem" ;-D

0 0
možnosti

otas

30. 6. 2012 13:14
Re: Pane jo, to je clanek

není třeba mixovat, stačí jej naložit do toho oleje

0 0
možnosti

Dawemaster

30. 6. 2012 11:08
:D

Ten kdo to psal asi nebude zrovna dvakrát šikovný,když tak jednoduchou věc jako je loupání česneku, považuje za otravné ;-D. Jednoduchým pohybem rukou stroužek oloupu během 2 sekund a nepotřebuju k tomu ani silikonovou ruličku od záchodového papíru... ;-D.

2 0
možnosti

ladyniak

30. 6. 2012 10:18
Říká se, že:

Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař.

 

Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.

 

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

4 0
možnosti