- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jak spravne rekl pred nedavnem vanek z kul institutu a kamos zdendy, nejsem kulinarni fasista a naprosto chapu ze maminka s trema deckama po navratu z prace pouziva bujon. a umi dobre uvarit.
jedinou vytku co bych tu mel je ten olivak, ten prida k tomu specifickou chut, kterou ale nemusime chtit v kazdem jidle. proto bych sel do neceho neutralniho
kulinarske fasisty bych upozornil, ze cesnek se nevymackava, nemixuje ale tre spickou noze aby se zpenil, cehoz vymacknutim nedosahnete a je to samozrejme povinne jinak jste babicove
Oloupat pár stroužků česneku a protlačit lisem vážně není problém. Oloupání dvou stroužku vyjde časově srovnatelně otočením víčka ve skleničce s pastou. Není nad čerstvé věci. Konzervovat má smysl jen z pár důvodů, např. pokud by se česnek měl kazit. Pokud někdo koupí česnek ve větším a nemá ho kde uskladnit, aby neklíčil, tak snad tu pastu. Jinak ale jedině čerstvý.
Ne zcela souhlasím, někdy jsem unavenej jak prase a vše co usnadní práci je vítáno.
Ukázat, jak se strouhá česnek?
A pokud autorovi článku připadá otravný loupat česnek, tak by se snad do takovýhle větších akcí neměl radši ani pouštět...
Nová doba - degramotizace...
babička smíchala umletý česnek se sádlem a zavřela do skleniček. Je to stejné, jen české. Už mě s... pořád do všeho cpát olivový olej. Kua, to budeme i péct bůček na olivovém oleji???
Tak olivový olej je o dost zdravější:-)
Proč bych si vyráběl nějaký česnekový blivajz Nevím jak v Pražském kulinářském institutu ale normální kuchař používá čerstvý česnek a žádné pasty. To je spíše doména vývařoven a podniků, kde se ohřívají polotovary (nedá se tomu říkat vaření). Pokud potřebuju česnekovou pastu, pak jednoduše dám stroužek do česnekového lisu a stsiknu. Mám ji čerstvou a bez ztráty chuti a vůně, což se o jakýchkoliv předpřipravených a skladovaných pastách nedá říci. Prostě článek je blábol, který má asi vyplnit prostor na serveru a autorovi přidat body za to, že plní své pracovní úkoly a něco napíše.
čerstvý olivový olej od českých farmářů mixnutý českým česnekem dodávaným českými farmáři....
Čerstvý olivový olej od českých farmářů je trochu blbost....
Aneb jak slozite napsat: "Rozmixujte cesnek s olivovym olejem"
není třeba mixovat, stačí jej naložit do toho oleje
Ten kdo to psal asi nebude zrovna dvakrát šikovný,když tak jednoduchou věc jako je loupání česneku, považuje za otravné . Jednoduchým pohybem rukou stroužek oloupu během 2 sekund a nepotřebuju k tomu ani silikonovou ruličku od záchodového papíru... .
Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař.
Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.