Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Jak na mexické tortilly s hovězím. Rychlá Pohlreichova lekce

Rozpálený gril, kus hovězí plece a čerstvá zelenina vám během chviličky vykouzlí slastný úsměv na tváři. Pusťte si video a ucítíte i vůni. Váš jazyk se začne vrtět nedočkavostí, kdy tu už od pohledu lahodnou záležitost konečně ochutná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mražená spermie

***

posílám písničku pro mexickou přítelkyni:

A všichni jsou už v Mexiku buenos días já taky du, poslechnu si aspoň pěknou muziku co se hraje v Mexiku...

0/0
30.5.2012 7:28

honda_mrkos_pajdusakova

Prosím vás,

není tu někdo, kdo zná nějakého Mexičana, nebo má aspoň mexickou přítelkyni? Že jako by nám mohl odborně objasnit, jestli to ten Zdenda dělá správně...

Ale sem asi nikdo takovej nechodí...;-(

+1/0
29.5.2012 13:05

Gwendolyn :)

Re: Prosím vás,

Americka mexicka kuchyne po cesku. Nechapu, proc tady oni multaci s mexickymi pritelkynemi maji problem. Jistezetoneniechtmexicke, duh

0/0
29.5.2012 23:15

_Xeon_

??

Ten Pohlreich to je fakt jak divá zvěř... ;-D

0/0
29.5.2012 9:15

mocmocmedviku

HaHahahaha! Pohlreichu mám Mexickou přítelkyni,

ne kecám nemám ;-D

0/0
28.5.2012 22:04

ununun

tortily možná, ale mexický?

no nevim, jídlo tohodle typu by člověk v mexiku hledal docela obtížně. nevim, proč se furt musí dávat názvy "mexické... cosi", když kuchař o kuchyni tý země tak možná četl v nějakým magazínu. ke vší úctě k polrajchovi, tohle jsou spíš babicovy tortily. neříkám, že jako jídlo to není dobrý, ingredience sice celkem trefil, ale to jak je používá, to je zvěrstvo. a nakonec ta pečená tortila :-)))

0/0
28.5.2012 18:20

Mražená spermie

Re: tortily možná, ale mexický?

jsou ty placky mexický tortily ? Jsou. V mexiku zase můžeš vzít český knedlík a udělat si ho třeba s marmeládou. Český knedlík s marmeládou.c

0/0
30.5.2012 7:42

ignorantka

proc mexicke tortilly s hovezim?

je to proto, ze mame knedliky s hovezim a brambory s hovezim a ryzi s hovezim, tak to musi byt tortilly s hovezim? a co takhle pouzit jmeno toho jidla 'fajitas' ? v cem je problem? treba bysme tomu mohli rikat 'Czex-Tex- Mex Pohlrejitas'.

Mexicani a Texicani to maso (muze byt i jiny druh nez hovezi) nejdriv nalozi do marinady, je pak stavnatejsi... na redkvicky zapomente, radeji udelat guacamole z avokada... ty tortilly jsou pripalene a vysusene, sorac, chtelo by je ohrivat pomaleji a pak je udrzet teple zabalene do uterky v nadobe s vikem :) Kazdy at si nalozi na tortillu a zabali si ji sam...

0/0
28.5.2012 17:56

žepré

Re: proc mexicke tortilly s hovezim?

Přesně. K čemu bych to přirovnal... Japonec chce vařit po česku. Samozřejmě s knedlíkem. Nojo, ale nesežene hrubou mouku. No nic, vyzkoušíme to holt po našem. Ale v potravinách nevysvětlí, proč by měli prodávat jakýsi kvasnice, a že by mu mohl pomoct réžové vinař, na to nepřijde. No a sakra, kde teď vezmu takový ty rohlíky, aby ten knedl byl hóskové... No, nějak to dopadne, šup s tím do vody!

0/0
29.5.2012 16:35

modra-sance

Re: proc mexicke tortilly s hovezim?

tortilla je jméno placky

je to tudíž něco jako chilli con carne

viz. http://www.kucharka-recepty.com/chilli-con-carne-od-esmer-3079

"Pokud vám někdo bude tvrdit, že zná jediné pravé chili con carne, tak se ho zeptejte jak vypadá jediné pravé vepřové s knedlíkem."

totéž se dá říci o tortille

+2/0
29.5.2012 17:23

Gwendolyn :)

Re: proc mexicke tortilly s hovezim?

technicky vzato je to tortilla a masem, nazvoslovi neni problem

0/0
29.5.2012 23:17

Achille Volfoni

Vydra?

Mě nejvíce dostává,jak si Zdenda s tím masem pohrává.Mačká ho,hladí,dloube do něj...do to přidá krásnéj,voňavéj,růžovej,propečenej atd.....

Ale včera jsem náhodou viděl kousek pořadu jeho kolegy Jirky B.....a nestačil jsem se divit.Hejma asi dovalil flašku,protože ani jeden z nich nebyl schopen otočit chřest na grilu.V jednom záběru to měli černé jak buta....Nicméně Zdena se asi vydal ve stopách Jirky a do pořadu si začíná zvát gurmány typu Vydry....tak to teda klobouk dolů...;-D

0/0
28.5.2012 17:31

AAA2

Re: Vydra?

s tím masem pohrává.Mačká ho,hladí,dloube do něj - nekrofilie? ;-D

0/0
29.5.2012 13:07

Achille Volfoni

Re: Vydra?

že by?;-D

0/0
29.5.2012 15:25

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Ale kdyby videla tento zeleninovy nakrajeny humus, tak by se ti vysmala do xichtu. A vyzrale avokado se NIKDY nepouziva, protoze rychle zhnedne a zmekkne a smrdi. Pouziva se zasadne zelene avokado, treba do guacamole, ale to vyd.rzi cerstve max. 24 hodin. A navic se tam nestrka cela krava i s ocasem a rohami, ale pekne nakrajena na malinke prouzky. Jak jsem ted precetl nize, toto je fakt spise tak fajitas, navic navysost hlouple servirovane do ocividne neohratych placek a chybi jim cibule, cilantro a petrzel (treba na CUNT (sic MF) de gallo).

0/0
28.5.2012 14:44

PichlaMeVosa

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Ja taky mam mex pritelkyni a ta zase na hnedy avokado neda dopustit to je to nejlepsi na quacamole i do tortil

0/0
28.5.2012 15:08

Benjout

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

co dodat, nandal si mu to.

0/0
28.5.2012 15:23

Benjout

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

možná jenom bych si dovolil něco dodat. Ty máš mexickou přítelkyni a co je na tom? Já měl českou přítelkyni a ta teda klasický český knedlo zelo vepřo dělala tak hrozně, že by se čeští šéfkuchaři nestačili divit.

Stejně jako je pravidlo, že ne každej čech umí správně udělat českou klasiku (viz ty naše hospody a restaurace).

Tak není pravidlo, že každá mexičanka vaří mexickou kuchyni, tak jak se sluší a patří.

Ale ty mi za chvíli budeš oponovat tím že vařila v těch nejvýznamnějších mexických restaurací v mexiku i v zahraničí a proto nakonec skončila v náručí člověka, který plýtvá většinu své energie psaním na diskusní fora Idnesu. Neseznámili jste se náhodou tady na diskusi s tou tvojí mexičankou? :D

+9/0
28.5.2012 15:27

IPES

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Já nemám mexickou přítelkyni, já mám mexickou manželku :-):-) .... je pravda, že Mexiko je tak velké, že místní zvyky jsou všude jiné - i moje žena neznala jídla, které dělali v Chiapas nebo jinde na jihu a jejich ingredience - Jinak pochází z Guadalajary.

Ovšem některé věci se vysledovat dají - třeba použití čedaru a moučné tortily bude (asi) odpovídat spíš severu - Tex-Mex regiony. Taky obecně nadužívání kysané smetany a koriandru do všeho..... to jsou typické české "mexické" restaurace, které vám dají fajitas nebo burritos, vše plovoucí ve smetaně, protlaku z rajčat smíchaných s koriandrem a čedaru..... jo a nezapomenout hlavně na bonduelle kukuřici a celé fazole...

Je pravda, že knedlo zelo dělá každý jinak - co byste ale řekl, kdyby třeba pivo lili do zelí a knedlíky Vám přinesli zvlášť plovoucí ve výpeku.... ano, stejně se to smíchá, ale moc správně to asi není.

Když to ale bude chutnat, klidně to jezte - o to jde především.

0/0
28.5.2012 16:23

Smile

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Podíval ses na to vůbec, ty neohřátá placko? Já bych tohle třeba docela rád ochutnal a asi i oblíznul prsty. A tvoje přítelkyně by se mi k tomu klidně mohla i smát ;-)

+2/0
28.5.2012 15:51

bojimbojim

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

A nebo by ti mohla zahrat na fletnu ;-),to by bylo posusnanicko

0/0
28.5.2012 21:59

roedor

Re: Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

bude ještě pokračování?:-P Pro ty, co ještě nevědí, že máš MEXIcKOU PŘÍTELKYNI:-P;-D;-D

+3/0
28.5.2012 16:47

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

a chybi jim cibule, cilantro a petrzel (treba na **** de gallo). Debilni Lupa nezna krajene rajcata s cibuli a petrzeli. protoze si jejich autofiltr mysli, ze je to CUNT![>-]RvRv

0/0
28.5.2012 14:43

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

navic navysost hlouple servirovane do ocividne neohratych placek

0/0
28.5.2012 14:42

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Jak jsem ted precetl nize, toto je fakt spise tak fajitas

0/0
28.5.2012 14:41

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

A navic se tam nestrka cela krava i s ocasem a rohami, ale pekne nakrajena na malinke prouzky.

+1/0
28.5.2012 14:39

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Pouziva se zasadne zelene avokado, treba do guacamole, ale to vyd.rzi cerstve max. 24 hodin.

0/0
28.5.2012 14:39

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

A vyzrale avokado se NIKDY nepouziva, protoze rychle zhnedne a zmekkne a smrdi.

0/0
28.5.2012 14:38

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Ale kdyby videla tento zeleninovy nakrajeny humus, tak by se ti vysmala do xichtu.

0/0
28.5.2012 14:38

The All-Seeing Eye

Hahahaha! Pohlreichu, mam mexickou pritelkyni...

Lumpen Lupa pusobi, nenecha me vlozit pravdivy prispevek, i po deseti odeslanich, smejd MF.

0/0
28.5.2012 14:31

The All-Seeing Eye

b

a

0/0
28.5.2012 14:29

all_the_way

Kameramane

co takhle vybodnout se na experimenty a zabírat dění přímo a ne přes clonu jehličí? Umělče jeden...

+1/0
28.5.2012 11:51

AAA2

Prefabrikovany tortilly

jeste nejlepe baleny :) predpokladam plne zlepsovacu mouky a jinych dobrot.

kam se nam podelo to vareni ze zakladnich surovin? ;-D

0/0
28.5.2012 9:28

employee

Ja, ja, ta češtin uf ta být chrosna...

"Při zpracování mějte po ruce citron: aby oloupané avokádo NEPĚKNĚ NĚZHNĚDLO, stačí pokapat dužinu trochou šťávy z citronu nebo limetky."

Vy slatá lupa, ty okmšitě vratila maturitná vysvetcen s český jazyka!!!

...a to není to nejhorší - myslím si, že interpunkce ve větách, také není silnou stránkou iDneskovských redaktorů!!!!

0/0
28.5.2012 7:57

Teletabis

Re: Ja, ja, ta češtin uf ta být chrosna...

Pane učitel, tady se řeší jídlo a ne ČJ. Co to je "iDneskovských"?

0/0
28.5.2012 8:11

employee

Re: Ja, ja, ta češtin uf ta být chrosna...

...to být ironie, ale to vy nepochopila... a asi nikda nepochopit!

0/0
28.5.2012 8:21

Teletabis

Re: Ja, ja, ta češtin uf ta být chrosna...

Aha, já nerozumět česki pane.

0/0
28.5.2012 9:20

Teletabis

Nedělá náhodou

reklamu na hovězí? Při cenách kvalitního kravího masa mně na něj přejde chuť.

0/0
28.5.2012 6:39

buky 2

Re: Nedělá náhodou

To asi těžko když nerozezná kulatou plec (falešná svíčková) což používá od loupané plece což je úplně něco jiného.

0/0
28.5.2012 7:44

dexdex

České gastronomii chybí jedna věc

A to nenáročné (co do přípravy i počtu položek) a chutné recepty. Shánět 11 věcí na jediné jídlo je moc. Čínská kuchyně je v tomhle ještě horší, drží se akorát italská

0/0
28.5.2012 1:30

3ska

Re: České gastronomii chybí jedna věc

Sendvic, ktery dela muj mexicky kamarad - vezmi platek dobreho bileho chleba, rozetri na nej 1/2 zraleho avokada, naskladej na nej na platky nakrajene Jalapeno pepper, pridej 2 tenke platky prezraleho rajcete, osol, opepri, pozri. Ja pridavam habanero sauce. Zdrave, chutne, lehke. Pali potomprdel.

0/0
28.5.2012 6:22

AAA2

Re: České gastronomii chybí jedna věc

hmm a co kdyby si teprve zkusil neco skutecne ostrejsiho :)

0/0
28.5.2012 9:25

Petrik73

Re: České gastronomii chybí jedna věc

Tak jalapeno temer nepali. Dulezite je to jidlo v sobe nejakou dobu udrzet a ne se dve hodiny po jidle posr..

0/0
28.5.2012 18:43

síma25

Re: České gastronomii chybí jedna věc

Náhodou, bulimičky by za takový jídla vraždily...

0/0
29.5.2012 15:17

radar71

...

s timhle by te v mexiku hnaly. a lyzovat taky neumis:-P

0/0
28.5.2012 0:44

PrezdivkaNevim

Bohuzel musim souhlasit

K mexicke hranici muzu dojit odsud pesky, a pro prave mexicke jidlo tam ani chodit nemusim, Mexicanu tu zije spousta, ale TOHLE, co vyrobil pan Pohlreich, a co mi pripomina parodii na vynikajici mexicke fajitas, by mi rozhodne nenaservirovali.  Nicmene nerikam, ze to nemuze byt dobre. Akorat to Mexiko videlo mozna tak z rychliku Praha-Brno.

0/0
28.5.2012 2:12

marase

Re: Bohuzel musim souhlasit

btw. fajitas nejsou mexické ale z usa :) je to jídlo kovbojů z jihu.  jinak mnohem vhodnější je maso nekrájet ale naložit i péct v celku do podoby medium či medium rare, aby bylo štavnaté, a následně ho teprve nakrájet. to co tady Prasoreich předvedl, je Eintopf po mexicku... aneb Babicovu dobrotu

+1/0
28.5.2012 16:13

PrezdivkaNevim

Re: Bohuzel musim souhlasit

Pravda, ale na severu Mexika zdomacnely tak, ze se se mnou mistni hadali, ze je to JEJICH jidlo ;-D vzhledem k povaze regionu, (ziju prakticky u hranice s vyhlasenym Juarezem, drogove velmoci) kde clovek nevi, jestli nahodou babicka nema synatora sefem drogoveho gangu, a neskoncil by tak nekde bez hlavy u silnice, od te doby radeji souhlasim a Mexiku fajitas neupiram.

0/0
28.5.2012 19:06

PrezdivkaNevim

Re: Bohuzel musim souhlasit

(drogovou velmoci) pardon tu cestinu, take uz ji obcas sekam jako Idnes ci novinky.

0/0
28.5.2012 19:08

FiRan

Re: ...

Možná by jej hnaly mexické ženy, co? ;-)

0/0
28.5.2012 3:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.