Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak si poradit s vepřovou kýtou

Čuníka uvaříte od hlavy až k ocasu, tvrdí šéf na grilu Zdeněk Pohlreich. Vepřová kýta patří k nejlibovějším masům a pro grilování se používá horní a spodní šál. Radí zároveň, jak v kuchyni využít i odřezky tak, aby se nic zbytečně nevyhodilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jgoodman

A je to tady...

Polreicha mám celkem rád, ale snad se nedočkáme doby, kdy bude v kuchyni pokládat podlahu. Mimohcodem, kdyby někoho opravdu zajímalo jak se to dělá, tak tady je to celkem hezky předvedeno.

http://www.remeslozije.cz/projekt-oppa/video/vlastni?vsechna=1 - jedny z posledních videí.

0/0
4.6.2012 9:17

rydlo1

Zdeněčku, Zdeněčku...

Neživím se -bohužel - v gastronomii, ALE prasečí masíčko si nezaslouží takovej masakříček.. To bylo opravdu zvláštní. Chvilku to vypadalo jako nějaká vendeta. Když se bavím s prasečím masíčkem já, sundám si prsten i časomíru, ohnutím nohy PŘESNĚ zjistím, kde je zpropadený kloub a jedu. Ale jinak to je dobré, miluju tyhle rychlokurzy a je dobře, že je někdo dělá, protože v následné diskuzi se člověk dozví věci, o kterých neměl ani ánung. Jo a k bourání si pouštím Ramstein, nebo Nile. A "Ano šéfe" sleduju jak jen to jde, protože mě baví práce, vydržím se nesmírně dlouho koukat na někoho, kdo to co dělá i umí. Já děkuji

0/0
31.5.2012 6:58

flames828

Re: Zdeněčku, Zdeněčku...

Dej si k tomu spíš Nasum.

0/0
1.6.2012 9:04

opportunity

Koleno za tři padesít?

Běžně kolem sedmdesáti a ta kýta něco přes osmdesát.

0/0
30.5.2012 22:54

Petrik73

Re: Koleno za tři padesít?

Mrkněte se na to video. Sice mlel o koleni, ale v ruce držel část nohy z podkolena s paznechtem nebo co to prasata maj.

0/0
31.5.2012 7:01

PeterZientek

Re: Koleno za tři padesít?

Neboli "ratku"

0/0
31.5.2012 7:25

Quick.

Re: Koleno za tři padesít?

Jo, je to namyšlenej blb, který si o sobě příliš moc myslí a předpokládá, že si z jeho "mouder" všichni automaticky kecnou na zadek. A to co předvádí s tou kýtou, to je tedy mazec - kost se dá vyříznout i tak, že se nepořežou svaly, chce to jen trochu znalostí a nemáchat nožem jak Rambo. Sice to trochu déle trvá než "mistrovi", ale nedostanete takovou řezanku.

0/0
31.5.2012 7:26

ricpic3

Re: Koleno za tři padesít?

podle toho, jak reaguješ, bych na namyšlenýho blba typnul spíše tebe....

0/0
1.6.2012 17:28

Petrik73

Re: Koleno za tři padesít?

Tip, typ. Na co "typnout" Tebe....

0/0
1.6.2012 18:32

ricpic3

Re: Koleno za tři padesít?

ano, držel nohu v podkoleni a řezal koleno, jak logické, že;-D

0/0
1.6.2012 17:32

Petrik73

Re: Koleno za tři padesít?

Ale mluvl a pak drzel uplne jinou cast. Pokud si myslite, ze se mylim, prosim sezente mi koleno za tri padesat. Vezmu si treba sto kilo. Dekuji.

0/0
1.6.2012 18:31

Sprintujici.stonozka.4

Ten teda předvádí řezničinu!

0/0
30.5.2012 19:58

slaviecz1

Hruza

Pana Pohlreicha si velice vazim, ale co provedl s tou kytou byla katastrofa.Mel by se nekdy zamyslet s cim pujde pred kameru, aby se neztrapnilRv

+1/0
30.5.2012 18:33

dodyn

Můj otec byl řezník

kdyby viděl tuto rasovinu tak ho opláchnou. Znalost anatomie vepřové kýty je základ úspěchu. Nelze hledat kloub pěti řezy vedle sebe.

+1/0
30.5.2012 18:29

Inkvizitor Johny

Re: Můj otec byl řezník

Já nejsem řezník, ale chtěl jsem dělat medinu... Ano, je to hrozný. I to prase má přeci anatomii. A bez toho se nedá bourat:-)

0/0
30.5.2012 23:15

PosledníMohykánStáleŽivý

Re: Můj otec byl řezník

Já nedělal ani jedno, ale léta vařím. Klouby jsou daleko jednodušší záležitost, než odblaňování.

0/0
31.5.2012 12:48

Achille Volfoni

kuchař výborný....

....řezník špatný

+3/0
30.5.2012 14:34

stará Blažková 09

Ty woe

zase ten brouk Pytlík ;-D

0/0
30.5.2012 12:23

BOP B 3AKOHE

Nějak mi uniká smysl

komu je to určeno? Doma porcovat tak velikej kus nikdy nebudu a pro ty ostatní by to měl předvádět spíš řezník, ne?

0/0
30.5.2012 11:53

Petrik73

Re: Nějak mi uniká smysl

Tak třeba já jsem si koupil půl prasete. Bylo to naporcované na základní kusy a kýta byla vcelku ...

0/0
30.5.2012 14:00

BoudaX

Kamera

Tak když vyhodíte kameramana a příště to natočí někdo kdo má  pro to cit, tak z toho videa možná něco budu mít  Rv

+6/0
30.5.2012 9:43

Toulík

Re: Kamera

ano, ta kamera je v této řadě opravdu příšerná. Pokud bylo uměleckým záměrem to udělat akční, tak se to hooodně nepovedlo a divím se režii že tyto zprzněné záběry vůbec pustila ven.

+1/0
30.5.2012 12:25

Benjout

Re: Kamera

dyt je ta kamera uplne v pohode? na cem se to divate?

0/0
30.5.2012 16:27

BoudaX

Re: Kamera

To si točil ty? :D Vždyť kdykoliv něco ukazuje, tak kamera nazoomuje tak že se na to nedá dívat lítá tam jak magor. Kdyby to byl nějakej hudební klip, tak neřeknu, ale protože ten člověk chce něco ukázat a divák se každou druhou vteřinu musí zorientovat ve splašeným záběru...

Sám bych to natočit neuměl, ale jako divák co se snaží z toho něco pochopit, musím říct že mi ta kamera vadí.

0/0
30.5.2012 20:42

flames828

Re: Kamera

Technicky možná ano, ale záběry stojí za starou bačkoru. Jsou přespříliš ´umělecké´, samé divně kosené záběry, divák se nestačí orientovat. Vrcholem je záběr na Zdenka přes horizont kýty = uplně k ničemu, to mohl točit rovnou třeba mrazák.

0/0
1.6.2012 9:06

number of the beast

Pohlreich?

jenom hlupy namysleny prazak !!!

+2/0
30.5.2012 9:25

Rockafeller

Re: Pohlreich?

a vy ste hlupy ublizeny neprazak

0/0
30.5.2012 11:00

Petrik73

Re: Pohlreich?

Z jaké části Moravy jste?

+3/0
30.5.2012 11:15

Marcus Porcius Cato CENSOR

Re: Pohlreich?

náplava z Asie?

0/0
30.5.2012 12:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.