Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich

Vepřové kotlety vůbec nemusí být fádní, dokazuje "šéf" jejich marinováním v jablečné šťávě. Ve spojení s grilováním je to už od pohledu lahůdka, která láká k vyzkoušení v nejbližším možném termínu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Moon22

Pohlreich

si to vychutnává... proto ty zdrobnělinky,, Protože to není paňmáma odvedle, kterrá kotetu usuší na oleji a práskne na ní vajco se slovy , děti, sem vám udělala biftek

0/0
5.6.2012 1:45

AAA2

Re: Pohlreich

hlavne aby to s tim vychutnavanim neprehnal a nebylo to i s tatarkou

0/0
5.6.2012 2:18

dluhousek z narodni fronty

booze guru ceske virtualni snobarny

objevil neco co se dela u nas jiz staleti ;-D

hlavne ze je in

+2/0
5.6.2012 0:46

Helter

Suchý kotlery s jablkama?

No, thanks.

+1/0
5.6.2012 0:30

Helter

Re: Suchý kotlery s jablkama?

"kotlety":)

0/0
5.6.2012 0:31

Stoik3

mistr zase vařil...

..ještě že nemám télévizí...;-D:-P

0/0
4.6.2012 23:35

Achille Volfoni

díky za tenhle pořad....

...po včerejším nášupu Jirky Babicy to bude vítaná změna.

A že se včera Jiří rozjel.Chleba s pomazánkovým máslem a eidamem....topinka s tvarůžkem....nebo "Míšův bílý míč"....samé klenoty české gastronomie....R^

+3/0
4.6.2012 16:15

Lenka S.

Re: díky za tenhle pořad....

....a proč jste se na to díval :)?

0/0
4.6.2012 16:20

Achille Volfoni

Re: díky za tenhle pořad....

protože se vždy u toho neskutečně nasmějuR^

+6/0
4.6.2012 16:25

opportunity

Re: díky za tenhle pořad....

To ale nebyly jeho "vynálezy", ale anšich sportovních hvězd.

0/0
4.6.2012 20:07

síma25

Zdrobněliny

Co je to zas za módu, tyhle zdrobněliny? Polreichovo ano šéfe jsem párkrát viděla a přišlo mi, že spíš sprostej jak dlaždič a najednou v článku čuník a diskuze plná "prasátek" a "kraviček". Nestačilo by prostě vepřové a hovězí? Upřímně řečeno, pokud ten umělec, co doma dělá "kravičku na švestkách", fakt používá maso z krávy, přeju silné žvýkací svaly.

+3/0
4.6.2012 13:12

Želvák před smazáním

Re: Zdrobněliny

To je jednoduchý, prostě má ty suroviny, to jídlo rád, tak tomu podle toho říká.

+5/0
4.6.2012 15:43

JendaM.

Re: Zdrobněliny

jestli to nebude tím, že tady vaří čerstvě, chutně a bez éček, polotovarů. Když to tak v naprosté většině rádoby restaurací vaří naprostý amatéři a dovolej se podat strávníkovi polívku z pytlíku, omáčku z mrazáku, maso taky měsíc zamražený atd. Na jeho místě bych byl taky sprostej.....

+1/0
4.6.2012 22:15

AAA2

Re: Zdrobněliny

fajn a co ty priblbly zdrobneliny? ;-D

0/0
4.6.2012 22:23

JendaM.

Re: Zdrobněliny

vaření ho baví a má rád čerstvě a kvalitní suroviny

0/0
4.6.2012 22:25

AAA2

Re: Zdrobněliny

A? Jako ze cunik a kravicka holt znamena neco extra zatimco veprovy a hovezi je dobry leda pro plebs? ;-D

0/0
4.6.2012 22:27

JendaM.

Re: Zdrobněliny

omg....nemám sílu vám na to něco psát a vysvětlovat

+1/0
4.6.2012 22:28

AAA2

Re: Zdrobněliny

jo, to si fakt neprekvapil ;-D

0/0
4.6.2012 22:36

Sub7

Re: Zdrobněliny

Správně vyzrálé hovězí je šťavnaté a křehké. Že vaříte (nebo si necháte vařit) z nekvalitních a nekvalitně připravených surovin, to asi nebude Polreichova chyba, že?

0/0
4.6.2012 23:10

AAA2

Re: Zdrobněliny

ovsem takove spravne hovezi obvykle nebyva z kravy (ani z kravicky), ze.

+1/0
4.6.2012 23:27

Moon22

Re: Zdrobněliny

No, to musíš tam, kde nestojí maso 100,- Kč. Kvalitní hovězí je dražší. Ale to si musíme odpustit to cigáro a rum, že ?

0/0
5.6.2012 1:48

AAA2

Re: Zdrobněliny

no, pointa ovsem mela byt ze takove kvalitni hovezi nebyva z kravicky, ze.

0/0
5.6.2012 2:20

species

maso a sladký

Úprava masa kombinovaná se sladkým je v těchto končinách i jinde něco naprosto klasickýho - třeba ve středověku bylo úplně běžný, že se jídla dochucovala medem, rozinkama, sušeným ovocem, dělaly se nasládlý omáčky. To akorát v posledním století se tady chutě nějak omezily a scucly do nějakých pár receptů ochucených omezenou nabídnou koření a dvou hořčic.

+1/0
4.6.2012 10:54

jgoodman

Re: maso a sladký

To máš jako zázvor....hit posledních let :-) To, že s ním pracovala už i M.D.R. už ví jen málokdo.

+2/0
4.6.2012 10:58

minio

Re: maso a sladký

No, myslím, že spousta lidí taky neví, že pracovala i s olivovým olejem :)

0/0
4.6.2012 17:29

kulička-v-trávě

Re: maso a sladký

a třeba též používala kapary

0/0
5.6.2012 10:45

Sub7

Re: maso a sladký

Pochopitelně - kapr na černo, kanec se šípkovou omáčkou nebo uzené se švestkovou, kachna na jablkách a spousta dalších.

+1/0
4.6.2012 11:25

svann

Re: maso a sladký

Kapr na černo-vynikající.

0/0
4.6.2012 12:06

Sub7

...

A když jíte pečené vepřové samotné, je snad jeho chuť kyselá? Jestli ano, možná něco není v pořádku.

0/0
4.6.2012 10:45

jgoodman

Jablka a prasátko

Jedena z nejlepších úprav prasátka je koleno s vejmrdou. Jinak báchorky o tom jak prasátka občas žerou větší množství jablek, a proto jsou jablka k prasátku výborný doplněk....no dobrá, pravda je ovšem někde jinde. Na stejném prinicpu funguje třeba párek s hořčicí.... Dotaz na diskutující, prodává se u vás takto upravená pečeně?

0/0
4.6.2012 10:45

Sub7

Re: Jablka a prasátko

Kapoun taky nechlastá víno - a takový mladý kohoutek na víně, hm...

0/0
4.6.2012 10:47

jgoodman

Re: Jablka a prasátko

Tím jsem chtěl říct, že to občas přehání. Mám jednoho známého, který si Polreicha vzal za svou modlu a bavit se s ním o vaření (na jeho popud) je někdy opravdu sranda. Polreicha si vážím jako každého odborníka ve svém oboru, ale někdy se musí člověk pousmát, třeba jako při porcování prasete....

0/0
4.6.2012 10:54

Heisenberg

Re: Jablka a prasátko

Ještw víc se člověk musí smát Pohlreichovým Spaghetti carbonara bez vajec, ale zato se smetanou.

Pohlreich se tváří, že sežral Šalamounovo h..no, ale občas dělá základní chyby a prezentuje to jako "to pravé"

0/0
5.6.2012 9:13

jgoodman

Re: Jablka a prasátko

Největší problém bude s "indoktrinací" ve vaření, resp. se samovytváření doktríny podle Polreicha. Tento člověk má celkem velký vliv na chápánín ostatních, co se vaření týče. Spousta lidí mu to prostě "žere". Proto ty PolBab války. Myslím, že jeho největší kus práce spočívá v tom, že se lidi začali trochu víc zajímat. Jestli je neomylný, je už jenom věc produkce. Měl by mít ovšem na paměti, že díky svému charizma a důvěře u diváků, můžou být jeho, mnohdy nepřesné a nesprávné postupy, chápány jako "ty pravé". Na druhou stranu "kuchařskému anarchistaovi" jménem Babice neuvěří kvalitně uvařené jídlo skoro nikdo.

0/0
5.6.2012 9:29

BigpetBig

Re: Jablka a prasátko

Že bude Pohlreich lepší kuchař jak Babica o tom žádná, ale kolik těch receptů předvedl jeden a kolik druhý. Babica to patlá i podle toho co mu kdo pošle. Ono vařit týden co týden 5 receptů několik let nebude žádná sranda. Zdenda kromě těch grilovacích speciálů a jednotek receptů z Ano šéfe moc receptů nepředvedl.

0/0
5.6.2012 10:12

jgoodman

Re: Jablka a prasátko

O tom to právě celé je... jak se pozná z televize lepší kuchař. Každý přijal jiný typ pořadu. Ze začátku jsem koukal se zájmem na Prima vařečku, potom na Babicu...potom jsem koukal se zájmem na Polreicha...podle mě to nelze porovnávat nebo paušalizovat na kuchařské umění. Když to vemu podle sebe, od Polreicha jsem si přebral ideu a od Babici něklik technologických postupů. Pro mě byl vždy nejlepší formát Kuchařská pohotovost (osvojeno nejvíc postupů, rad, tad.)

0/0
5.6.2012 10:28

opportunity

Re: Jablka a prasátko

Dělala jsem v sobotu - kohout na víně s jablkách, k tomu bagetka s bylinkovým máslem.

0/0
4.6.2012 20:09

Moon22

Re: Jablka a prasátko

kde seženu kohoutka ? I kapounek by stačil...

0/0
5.6.2012 1:51

Vojvodin

Ovoce

Někomu to určitě chutná, ale kombinace ovoce(sladká chuť) a prasátko mi přijde až odporný.

0/0
4.6.2012 7:39

Duke___Nukem

Re: Ovoce

ale houby,to maso zas tak sladke nebude...

0/0
4.6.2012 9:24

Lupulin

Re: Ovoce

tak to bych vám teda opravdu doporučil tuhle kombinaci zkusit...já sladká jídla vůbec nemám rád - ale maso s ovocem je prostě úžasná kombinace......osobně dělám doma jak prasátko tak kravičku na švestkách a je to luxus.....věřím že tahle kombinace od Šéfa musí být taky skvělá!

+2/0
4.6.2012 9:29

UpsideDown

Re: Ovoce

Mně se taky kombinace masa a sladkého příčila, ale před léty jsem v jedné irské hospodě ochutnal vepřové kotlety s jablkovou omáčkou a od té doby na ně nedám dopustit ;-) Ono to překvapivě jde dohromady VR^

+1/0
4.6.2012 9:54

mlčanlivý boban

Re: Ovoce

Tiež som sa ksichtil na prasiatko v karameli a bola to nakoniec bašta!

0/0
4.6.2012 10:01

AAA2

Re: Ovoce

jo kdyby to uvaril Babica, to by bylo chytraku o patlamo-matlamo ;-D

0/0
4.6.2012 10:28

opportunity

Re: Ovoce

R^

0/0
4.6.2012 20:10

JendaM.

Re: Ovoce

babica by tam dal džus z prášku.....

0/0
4.6.2012 22:17

minio

Re: Ovoce

Tak cibule je taky sladká. Ono obecně ve spoustě receptů jde cibule a jablko zaměnit/nakombinovat a chutná to dobře.

0/0
4.6.2012 17:27

JendaM.

Re: Ovoce

přesně tak....já třeba dělám to, že do zelí ke kachně, nebo pečince nastrouhám trochu jabka

0/0
4.6.2012 22:24

MrEx

Re: Ovoce

R^R^

0/0
5.6.2012 0:07

AAA2

Re: Ovoce

jasne, kdyz nemate cibuli, dejte tam jabko, kdyz nemate jabko, dejte tam hrusku ;-D

0/0
4.6.2012 22:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.